Nesvítí potkávačky na E10

vše ohledně modelové řady Corolla
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

ŘJ je uprostřed v panelu, dostaneš se k ní nejlíp od spolujezdce - hodně vzadu u noh, odděláš koberec a měl bys ji vidět - ale počítej, že přístup nic moc.

Kostru to ti neřeknu, ale zase není nic jednoduššího, než vzít ten ohmetr a chytnout kostru a zkusit kterej z nich to je...
Holomek!
pajoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajoš »

Tak to bude problém, bo při vyplých světlech to pípá na všech kontaktech na patici, po zapnutí jen na dvou tuším. Což kdyby nebyla kostra, tak to nepípá vůbec. No asik to jde zítra k elektrikářovi.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

bych nerekl ze to ma neco spolecnyho s ECU , ale myslim ze to bude nejaka hovadina, ale ze sviti to svetylko dalkovek na palubce , to je mi divny
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
pajoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajoš »

chlapi, mám ještě otázku, mohl by se někdo z vás podívat, jaké barvy kabelů mu vedou do patice zásuvky žárovky? ( to, co se dává na žárovku)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

plus by meli byt cervene plus nejaky berevny pruh ( zlutej, modrej, zelenej ) a uzemeni je vzdy a v celem aute bilo-cernej

ale nevim jak je to ve skutecnosti, ja se na ne u celici jen tak nepodivam - musel bych vyndat celou parabolu , a taky to muze byt jinak, ja mam treba predelavane konektory z jineho auta protoze se casem trochu roztavily u kazde z nasich celic :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já neměl na mysli kostru od světlometů! Ale někde jsou porůznu přikostřená ovládací napětí před relátky, kontrolky, napájení palubovky apod. Tam stačí jeden upadlý šroubek a může to dělat pěkná zvěrstva.
Jinak jestli přepínač není Denso nebo něco podobného, tak by mohl být rozbitý, ale pak se mi nezdá ta svítící kontrolka.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
pajoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajoš »

Tak jako relátko světel (HEAD) normálně cvaká a spíná a kostra páčky je taktéž dobrá (propípáno) Ještě sundám pojistkovku a mrknu k volantu na kostry.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Že cvaká... a vede také proud? Velký proud....? :idea:
VAZ 2103 1500/49kW bílá
pajoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajoš »

No popravdě jsem už proud měřil v patici žárovky a jaksi mi přehořely drátky k měřáku, aspoň, že nezařval měřák. Takže asi vede. Mimochodem dálkové světla svítí.
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

trosku divny ne ? aby ti prehorely kabely od měřáku....
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
pajoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajoš »

Tak ono když jsou už unavené za ty roky, tak ten kablik jen blafl. Podotýkám, že jsem měřil proud, tedy Ampery a měřák je jen do 10A (pojistka je tuším 15)
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

a tak to potom jo, no doufma ze se ti to podari dat brzo dokupy :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

pajoš píše:Tak ono když jsou už unavené za ty roky, tak ten kablik jen blafl. Podotýkám, že jsem měřil proud, tedy Ampery a měřák je jen do 10A (pojistka je tuším 15)
Prosímtě, buď tu elektriku nech někomu zkušenějšímu, nebo si zvedni pojistku :wink:
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

btw proud se nemeri jako napeti paralelne... taky by to mohlo zpusobit to prehoreni, pokud si to spatne meril... ;)
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
pajoš
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajoš »

A co takhle mi raději poradit místo keců? Měřil jsem proud, protože napětí tam šlo a představte si, že jsem dal mínus na mínus a plus do patice, víte, ona když je tam pojistka světel na 15 Ampér, tak tam logicky nemůže jít 560 z baterky, což byste ovšem věděli, kdybyste někdy něco dělali. Zítra to jde k elektrikáři, takže si nepotřebuju zvyšovat pojistku amyslím, že mám za sebou oprav víc, než většina lidí tady. Včetně elektriky. Ale bohužel když schéma neodpovídá skutečnosti...
Jinak chápu a vím, jak se měří proud. Ideálně by se měřil místo pojistky, což ale vzhledem ke skutečnosti, že dálkové svítí, nemělo žádný vliv. A když mi na potkávačky svítí kontrolka, tak by to zas ukazovalo mylné údaje, že ano.
PS: podíval se mi někdo na ty barvy kabelů v patici žárovky, nebo na mě byl hozen bobek?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“