Unikát :)

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

ST má max. krouťáku až v 5200 otáčkách (aspоň podle Wikipedie), což je na bežné ježdění trochu nepohodlné (anebo přinejmenším nezvyklé), takže při normálním nastavení automatu se ten výkon moc nevyužije, na manuálu si podřadíš, kdykoli potřebuješ trochu víc výkonu, ten automat k tomu přiměješ +- nastavením na PWR, ale furt si bude dělat co chce...

Navíc ten automat je asi 4 rychlostní, takže i ty převody jsou delší, než na manuálu -- další důvod proč by to s manuálem mělo být živější.

(možná je to trochu podobné jako moje 2E-E, to má taky největší krouťák až v 5200rpm, ale toho výkonu má proti ST tak polovinu :)

edit: ještě jsem vygooglil graf výkonu blacktopu:
http://img197.imageshack.us/i/eng22.jpg/

Taky mě napadlo, jestli náhodou není automatická převodovka mechanicky složitější zařízení a jesli pak na ní nejsou větší ztráty, než na manuální (každý mechanismus má omezenou účinnost a část energie se v něm přemění na teplo) -- ale princip automatické převodovky neznám, takže to je jen taková nepodložená hypotéza...
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

MiTMaN píše: Idaho : no doufam ze to das dokupy :) Kdy to tam povezeme? Me ted zas nefunguje eurotel.. tak ti pak nejak cinknu z vodafonu asi :) Tak u supry kdyz to poklesne tak to ani nepoznas snad ne? ta ma toho vykonu prece vic nez muj ST.
no když vemu co je tomu nejblíž tak asi NA supra ( 205PS ) se svou váhou bude srovnatelná - ne-li línější :)
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Tak NA :) ale ty lepsi maj vic :D :) ale ty maj zas na vic to turbo no :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Teď mě napadlo -- bude to rezonanční přeplňování fungovat s výfukem ze 4E-FE? Nebo na výfuku nezáleží a jde čistě o sání? Nebo je to samozřejmost, že se při takovém swapu řeší i výfuk?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

gramo píše:Teď mě napadlo -- bude to rezonanční přeplňování fungovat s výfukem ze 4E-FE? Nebo na výfuku nezáleží a jde čistě o sání? Nebo je to samozřejmost, že se při takovém swapu řeší i výfuk?
ano to je samozřejmost ( že se řeší i výfuk :D )
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

jo kdyby to bylo jen prendat motor :D
Idaho.. dneska ti poslu nejaky to info zas, ted jsem trosku nestihal.. resim novou praci :D (misto skoly :-/ )
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
stqeno
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stqeno »

Pokud bys to financne nezvladal tak to od tebe koupim. :P
Byl sem mekej to vykuchat ale kdyz vidim jak to chce nekdo kuchat kuli e10e tak proc ne ja :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“