celica motor 1,8 a 2GT 6.generace

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

libor12 píše:Pro začátek Ti můžu připravit 4age hlavu. Ventily,vodítka,zabrousit,slicovat atd. Jednu bych tu měl. Rozběhnout to nebude problém no a pak muzes třeba vačky a další věci,třeba i to nitro.
:D Celda je ted ve fazi 2 , 7AGE pocitam az na fazi 4 hned po fazi 3 komplet novy podvozek,brzdy a obuti. Takze bych zas tak moc nespechal.Jeste to musim cely promyslet a na fazi 4 najit finance. :wink:

Jaka verze 4AGE je idealni? Podle toho co jsem se docetl je mozno pouzit jak 16v tak 20v.
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ano,lze použít 16 i 20V. Jinak je to jedno která gen 4age to bude. Zajímá Tě hlava. Z hlediska budoucích úprav a ty přijdou neboj :D nikdy pak už nebudeš spokojen je 16V. Jedna takový motor tu jezdí. Je v ae86 a tuším typ je odněkud od Brna,takže se tam u vás porozhlédni. :D
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Kubrt píše:Kurna tolikrat sme spolu o tom mluvili a ty jsi to jeste nepochopil :D
Abych pravdu řekl nechápu to až teď, kdy jsi se dušoval, že 1.8 má pro Tebe dostatečnej výkon a teď ho chceš za cenu x tisíc hnát někam, kde je 2.0 v sérii .. ;o)
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

:wink: ved pisem, objem nicim nenahradi... :-) vid dokyho projekt, ked sa 2liter preplnuje :-)))
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Kotass píše:
Kubrt píše:Kurna tolikrat sme spolu o tom mluvili a ty jsi to jeste nepochopil :D
Abych pravdu řekl nechápu to až teď, kdy jsi se dušoval, že 1.8 má pro Tebe dostatečnej výkon a teď ho chceš za cenu x tisíc hnát někam, kde je 2.0 v sérii .. ;o)
O 7AGE jsem mluvil uz predtim. A ano 1,8 vykonem staci na to na co ji mam. A neni to cena x tisic.. a neni to vykon v serii 2.0 :D nekdy ti to vysvetlim. Kurna cim dal tim me presvedcujes o tom, ze na auta a jejich uzivani mame jinej nazor :twisted: Bud me neposlouchas a nebo nevim :P a to ze sem se ptal na srovnani je jen s toho duvodu, ze me zajimalo jak se pohybuji ceny, ne kvuli prestavbe. Ja urcite a to se dusuju znovu nebudu davat turbo atd. Chtel jsem jen vedet kde je hranice toho s autem 7AFE jeste neco delat.......a ne kvuli me, ale protoze to tady porad lita ve vzduchu. Tak by bylo dobry vedet co a jak. U me je to jasny.

Taaak a az si to nastudujete myslim 7AGE tak ocekavam odezvu jako. Noo na 30 koni up je to zbytecny a neni to ono, a neni to overeny a bububu blabla :D . A nikdy se to nervyrovna 2,0 atd.

Odpoved je jednoducha. 7AGE neni konkurent 3SGE a pokud jde o me ja to beru jako: Oziveni a dolazeni 7Afe :P :alian:

X_Mave
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X_Mave »

Hosi hosi ... to je jako se hadat, kdo ma lepsi zenskou .. proste my co mame 7AFE (potazmo casem 7AGE) ho mame radi .. kazdy mozna z jinyho duvodu, ale hodne ... hele ... ja mel 3SGE v 5g .. je to super svezeni a bla bla bla ... ale nenarodil jsem se s heverem v ruce (bohuzel spis s klavesnici) a tak je to na me moc takovej neprehlednej motor a vubec clej ten motorovej prostor ve dvoulitru ... ted mam 7AFE a jsem stastnej ... obcas si na tom i neco udelam sam .. jednou si zas treba 3sge poridim (ale spis neco uplne jinyho a 1.8 Celdu si necham dal jako daily car), ale to je proste dalsi level ... to je muj duvod k lasce k 1.8 ... a vite co mi muzete s tema vasima 3SGE :-P
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

x_mave: a to iste ti moze povedat kazdy s 3S-GE... je to jednoduchy motor, a vies co mi mozes s tvojou 1.8....
3s-ge som mal uz v dvoch autach, teraz v tretom novsiu generaciu 3s-ge a nic mensie by som nechcel.. :-D
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

gabko24 píše:x_mave: a to iste ti moze povedat kazdy s 3S-GE... je to jednoduchy motor, a vies co mi mozes s tvojou 1.8....
3s-ge som mal uz v dvoch autach, teraz v tretom novsiu generaciu 3s-ge a nic mensie by som nechcel.. :-D
Ja zase nesnesu widle proto jedu na unixu :P

A je blbost srovnavat tyhle motory a vest diskuze o tom ktery je lepsi atd. Uz jen s logiky je to blbost. KAzdemu co mu vyhovuje a na co ma a co s cim zamysli.

POkud bych brecel ze mam slabej vykon a slo me o zvysovani vykonu. Osobne bych se na to vydal uplne s jinym autem. Mam respekt ke vsem upravam a lazenim atd. Ale srovnavat tohle je proste blbost.

Je to auto jako auto. Dojedu do cile jako ty? dojedu. u me jde spis o to z jakou spolehlivosti tam dojedu nez jak rychle. A ze si nekdy musim podradit? mno asi tak nejak.

X_Mave
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X_Mave »

Gabko: znovu zduraznuji, ze jsem se nenarodil s heverem v ruce. Dokonce jsme v rodine nemeli auto ... takze jsem uplny novorozene, co se techdle veci tyka ... jasne je to jen o pocitu ... on to ve vysledku takovej rozdil neni, az na to, ze na 3SGE je spousta veci ponekud obtizneji pristupna (sorry, ale uz jen vymena svicek je proti 7AFE porod) ... takze pro me je to proste asi takhle .. a kdyz budu chtit neco fakt na litani (a jakoze chci, ale jako druhy auto), tak to rozhodne nebude Celda ... jedine GT4, ale spis ani to ne ... zbytecne drahy a ja bych na blbnuti radsi zadokolu ... ze by Hatchinu? :-) ... ale klidne Sylviu, nebo MX5 ... proste Celda je krasna a je to srdcovka ... ale se vsi usctou k Dokymu - 300 koni na predku je mi uplne na hovno ... ja nepotrebuju litat ... ja se chci za volantem BAVIT ... a to i pri jezdeni do prace a na vejlet - na to je Celda k nezaplaceni, ovsem nemusim v ni mit motor z JumboJetu ... no a na to opravdovy blbnuti fakt radsi neco jinyho ... jen ty penize kde brat a nekrast :-)
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

To máš jednoduchý X Mave :lol: začni takhle dobře studuj na základní škole, dostaň se na slušné Gymnázium tam nedroguj, nepi a slušně se uč pak choď na medicínu studuj 6 let s takou pěknou knížkou na konci, najdi si práci zjisti že ta knížečka je ti na hov..., udělej si první atestaci zjisti že je ti taky na hov... že musíš dál jít studovat a pak přijde skur. EU unie a všechny cirkulace jsou ti na hov...tak jdeš na další a roky se učíš a učíš pak si udělaáš po mnoha letech studia po ukončení školy 2 atestaci :lol: a mezitím nechodíš na dovolený, zjistíš že sloužíš jak idiot /nyní budu 5 ,,krátkých" a 7 dlouhých služeb a v součtu jsi v práci ne 1 ale 2 měsíce za měsíc /no a pak nebudeš mít možná problém jak nekrást - prostě to nestihneš :lol: :lol: :lol: .Ted jsem si dělal srandu kluci.Podívejte se na to tak předokolka s 300 Hp je fakt totální blbost/fakt to píšu vážně/ ale ten pocit prostě za to stojí například mně:-), 4 kolka s 500 Hp taky blbost ale těch blbostí tady jezdí po světě nesčetně tak proč si nezablbnout.

Dále zdali je lepší 1.8 nebo 2.0 oba jsou supr pro cílového člověka.
Spotřeba 1,8 a náklady menší pro napr.18 letého kluka hezké auto.2,0 pro 20 letého s většími prostředky a již který měl nějaké auto a i něco naspořil - spotřeba větší, lepší výkon na rychlejší jízdu a větší náklady.Myslím že nic jiného se nedá dodat.Nebo jo:-)

Pro mně je nejlepší auto na popojíždění po městě nyní Focus.
Nějaké ty auta doma jsou.
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

[quote="Doky"]no a pak nebudeš mít možná problém jak nekrást - prostě to nestihneš :lol: :lol: :lol: /quote]

Haha neverim, vsechno se da stihat a tohle urcite :D :D :D

Ja osobne 300hp na predu na celde zas tak nepovazuju za blbost a navic mam respekt. Jen pro me osobne nema vyznam a smysl. Projekt peknej a jak jsi napsal.Proc si nezablbnout. :wink:

X_Mave
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X_Mave »

Kubrt: Ale ja mam velky respekt k tomu, ze to doky vydrzel, dotahl do konce .. jen PRO ME OSOBNE to neni ta spravna volba.

Doky: To je moc pekny co pises o vydelavani ;-) neboj .. nestezuji si na svuj plat ani vzdelani a postaveni v praci :-) Ale kazdy mame priority jinde a taky mame jinou povahu. Takze klid .. ja si tu zadokolku na hrani poridim .. jen to nebude hned zitra ;-) A samozrejme bez vykradeni banky :-) ... Co se 1.8 a veku tyka ... no LOL ... tak myslim, ze ani ja ani Kubrt uz 18 mit nebudem .. nikdy vice .. bohuzel ani tech 20 (no .. ja teda spis bohudik) :-)

Jo a jeste tak jako jinak ... Tim ze mi s tema 3SGE muzete ... ehm ... jsem to nemyslel zle .. spis jsem tim chtel vyjadrit nazor, ze to hadani je o nicem .. proste kazdej mame to svoje a pokud sam nebudu chtit, tak me nepresvedci ani to, kdyby mi Kotass na tom letisti natrh prdel (kdyby to neprodal ... maslo jedno)
Naposledy upravil(a) X_Mave dne pát 27.11.2009, 13:34, celkem upraveno 1 x.
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Vždyť přesně proto jsem to XMave napsal že každý máme jiné možnosti, jiné sny, jiné prostředky,práci atd. atd.proto abys pořídil přesně to co ty chceš na to co někdo řekne a přinutí tě atd.Je to o volbě a možnostech to je na tom krásný :lol: proto mám radost z lidí kteří si dělaj radost a mají v ní jasno.
Nějaké ty auta doma jsou.
BaraS
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BaraS »

mno taky budu koumat jak ji dam vic do vykonu ale presne stejne az budou penizky =Dpak budu rad za nejaky navrhy a napaday co s cecilou vytvorit :wink:
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

Jednoznacne hlasuji pro 3S-GE motor, nic lepsiho jsem na vlastni kuzi do dvou litru obsahu a atmo nepoznal, neumim si predstavit jaka silenost musi byt 3SGTE protoze i bez turba ten motor jede opravdu hodne hodne dobre. Jen by me zajimalo proc uz se takovy motory nedelaj, spotreba super, vykon super....
Odpovědět

Zpět na „Celica“