T23 - pískání brzd

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

T23 - pískání brzd

Příspěvek od Enginedriver »

Ahojte,

začaly mi pískat brzdy na LP kole. Projevuje se to i při normální jízdě, i při brzdění (trošku jiný zvuk). Občas když jedu rychleji delší dobu, tak to přejde.

Čím to může být, nebo se dá říct s jistotou že to jsou jen destičky?

Díky!
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Ještě to může být plech co kryje kotouče:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 4&start=15
Amadeus
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Amadeus »

Tan plech nepíská.Pokud ti to píska i při brždění tak zkontroluj desky a kotouče,hlavně tlouštku.
Obrázek
fuufni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuufni »

Ahoj. Já mám stejný problém...Pískaj mi jak prase a to mám nové kotouče od Bremba a desky od ATE..Pískaj mi jen ale jakmile se malinko zahřejou a to ještě k tomu když mírně přibržďuju. Když brzdu přišlápnu malinko víc tak pískání zmizí. Každopádně je to natuty směs destiček ptže origo desky to nedělaly...Toť můj osobní názor. Tím pádem bych to viděl na nové desky a přestane to...Na druhou stranu je to sice nepříjemnej zvuk ale připadám si aspoň jako bych měl keramické kotouče :-)))))))))))))))))
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

fuufni píše:Ahoj. Já mám stejný problém...Pískaj mi jak prase a to mám nové kotouče od Bremba a desky od ATE..Pískaj mi jen ale jakmile se malinko zahřejou a to ještě k tomu když mírně přibržďuju. Když brzdu přišlápnu malinko víc tak pískání zmizí. Každopádně je to natuty směs destiček ptže origo desky to nedělaly...Toť můj osobní názor. Tím pádem bych to viděl na nové desky a přestane to...Na druhou stranu je to sice nepříjemnej zvuk ale připadám si aspoň jako bych měl keramické kotouče :-)))))))))))))))))
co jsem procital tak ruzna fora, tak nekteri lidi psali ze jim taky piskaji ATE desky..............
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Pavel Liška
Věčnej rejpal

t23 pískání brzd

Příspěvek od Pavel Liška »

a co třmeny,nejsou"zamrzlé"
lubohooper
Člen Týmu

Příspěvek od lubohooper »

Chvilku jsem se kolem brzd "motal" a pokud vím, tak to je deskama - špatná směs. Zkus je vyndat a trochu obrousit a uvidíš, jestli to pomůže 8)
5g Celica 1.6STi
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja mam ferodo a desky kashiyama a docela dlouho nepiskali, ale ted jo , me to nevadi pokud brzdi porad dobre jako me, az budu mit prilezitost tak se na to podivam , a to desticky maji z vyroby zy zkoseny nabehy, ale smes se mi zda dost tvrda ale ja moc nenajezdim takze to ani moc neresim
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Celica“