Problém: Klíč někdy nedeaktivuje imobilizér

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
toko
Člen Týmu

Problém: Klíč někdy nedeaktivuje imobilizér

Příspěvek od toko »

Zdravim všechny,

U Avensise T25 se mi obcas vyskytne problém že po zastrčení kliče do zapalování stále bliká červená ledka imobilizéru, kontrolky se rozsvítí startér točí ale motor samozřejmě nechytne. Pomůže jen vytáhnout klíč a zkusit znovu, dokud konečně ta ledka imobilizéru přestane blikat a zhasne. Zkoušel jsem i druhý orig. klíč s dálk. ovládaním a dělá to stejné. Jinak dálkové ovládání na obou klíčích funguje bezchybně, jen ten imobilizér se někdy nedeaktivuje, díky za každou radu co s tím? Začíná to dělat častěji :(
Toyota Avensis 2.0 VVT-i, 108kW, liftback 2005
Toyota Carina E 1.6 16V, 85kW, liftback 1995
ex Toyota Carina II 1.6 16V, 66kW, liftback 1988
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tak tady, i když to jinak nedělám, doporučím servis

u spínačky je snímač, jenže jeho identifikace je zapsaná do řídící jednotky a nevím, jestli u toyot jde udělat reset bez původních čipů a bez toho snímače. U některých aut by se pak muselo vyměnit všechno včetně řídící jednotky, myslim..
toko
Člen Týmu

Příspěvek od toko »

diky za info, klice mam origos dva cerne s dalkovym ovladanim a jeden sedy bez dalkoveho. Zkousel jsem sundat i kovovy privesek z klice jestli to nejak nerusi, ale ten na to vliv nema, dela to i bez nej. Je to takove nepravidelne, dela to u studeneho i tepleho auta. Vcera jsem odjel az na 5 pokus. Jsou dny kdy to funguje v poho. Pokud se to bude dale zhorsovat servis me asi nemine :(
Jeste jsem jednou zahlednul ze po nastartovani se znovu provadel test abs aurbagu atd... ze by to mohla vsechno delat spatna baterie? Starter musi motorem parkrat otocit nez chytne, stara Carina E chyta hned. Ale jinak baterka toci jako diva, takze tou to asi bohuzel nebude, zkusim zmerit jeji napeti.
Toyota Avensis 2.0 VVT-i, 108kW, liftback 2005
Toyota Carina E 1.6 16V, 85kW, liftback 1995
ex Toyota Carina II 1.6 16V, 66kW, liftback 1988
Odpovědět

Zpět na „Avensis“