Kontrolky před startem
Kontrolky před startem
Řekněte mi prosím, jaké kontrolky palubní desky se Vám rozsvítí v druhé poloze klíčku před nastartováním. Mám Avensis 1.8 r.v. 2000, teď mi můj mechanik měnil gumy a říkal, že mi nesvítí před startem kontrolka dobíjení (ikona baterie) proměřil za běhu, ale vše v pořádku baterie se dobíjí. Nejsem si schopen vybavit, jestli mi kontrolka dříve svítina nebo ne. Před nastartováním se mi rozsvítí kontrolka ABS a "olejnička" chybí něco ?
Pokud ano, čím to může být, prasklá dioda v kontrolce ? Dík za postřehy.
Pokud ano, čím to může být, prasklá dioda v kontrolce ? Dík za postřehy.
mi svítí:
- abs
- tlak oleje
- hladina oleje
- dobíjení baterie
- airbagy
- kontrolka správné funkce motoru
- abs
- tlak oleje
- hladina oleje
- dobíjení baterie
- airbagy
- kontrolka správné funkce motoru
Naposledy upravil(a) Dragon dne pát 13.11.2009, 16:04, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
Tak jsem vzal šroubovák a tu palubku rozebral....a záhada nesvítících kontrolek částečně vyřešena.
Kontrolka baterie stále nesvítí, přestože žárovička je prokazatelně OK, baterie se dobíjí, takže proč nesvítí před startem nezjištěno.
Kontrolka airbegů nesvítí proto, že tam není žárovička, stejně jako v kontrolce špatné funkce motoru
Protože když se tam dají, airbegy stále blikají a motor svítí. Když se auto v r. 2002 dovezlo mírně ťuklé, typoval bych, že po opravě český kutil, problém s varovnými kontrolkami vyřešil tak, že z nich vyndal žárovky
auto tak ale bez problémů jezdí už 8 roků, takže jsem v celku klidnej. Možná chce v TOY jen nějak vyresetovat paměť nebo nastavení a bude i toto OK, nemáte zkušenosti?
Hladina oleje (olejnička s čárkou pod ní tam taky je, žárovka OK, ale před startem se taky nerozsvítí
Takže pouze takový částečný úspěch, nebo spíš neúspěch
Kontrolka baterie stále nesvítí, přestože žárovička je prokazatelně OK, baterie se dobíjí, takže proč nesvítí před startem nezjištěno.
Kontrolka airbegů nesvítí proto, že tam není žárovička, stejně jako v kontrolce špatné funkce motoru

Hladina oleje (olejnička s čárkou pod ní tam taky je, žárovka OK, ale před startem se taky nerozsvítí

Dasn píše:Tak jsem vzal šroubovák a tu palubku rozebral....a záhada nesvítících kontrolek částečně vyřešena.
Kontrolka airbegů nesvítí proto, že tam není žárovička, stejně jako v kontrolce špatné funkce motoruProtože když se tam dají, airbegy stále blikají a motor svítí. Když se auto v r. 2002 dovezlo mírně ťuklé, typoval bych, že po opravě český kutil, problém s varovnými kontrolkami vyřešil tak, že z nich vyndal žárovky
auto tak ale bez problémů jezdí už 8 roků, takže jsem v celku klidnej. Možná chce v TOY jen nějak vyresetovat paměť nebo nastavení a bude i toto OK, nemáte zkušenosti?
Zdravím, píšeš že to bol ťukes ??? a aerbagy tam určite máš ???
To musel byť poriadny chrapúň čo ti to predal. Takto maskovať poruchu.

Stanley T. Avensis 2.0 D-4D, 10/2001, combi