Aditiva do olejů a motorů
Díky za info, Vervu mám právě v nádržihudyss píše:Tak nova Verva ma mit cetanove.c.60, ted se k ohlasil i Shell, ze u nas zacal pridavat do V-power diesel syntetickou složkou GTL. No jestli to bude stejne jak v Nemecku, btw na jejich power to jezdi velmi slusne. tak muzu rict, ze konecne tady budou kvalitni paliva! A to bych i prestal jezdit do nemec pro Aral ultimate, ktery ma cetany na 62,9.

jinak tady to je http://www.benzinaplus.cz/
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné slevy se dá docílit také u Agipu při placení kartou bene+. Standardně mají slevu 3%, ale párkát do roka mají akci na 10%, jestli se nepletu.
Osobně tankuju u Shellu a ti mají dvakrát do roka slevu 2Kč na litr za SMART body, které jinak po celý rok (i s firemními auty) sbírám a dá se s tím pěkně ušetřit, když na to přijde. Ale letos jsem mezi jarní a podzimní slevovou akcí tankoval u OMV kvůli letním "dárkům" za body - nasbíral jsem dvě vesty, dvě ledvinky, sportovní tašku, cyklobatoh a helmu
- takže SMART bodů moc nemám 
Osobně tankuju u Shellu a ti mají dvakrát do roka slevu 2Kč na litr za SMART body, které jinak po celý rok (i s firemními auty) sbírám a dá se s tím pěkně ušetřit, když na to přijde. Ale letos jsem mezi jarní a podzimní slevovou akcí tankoval u OMV kvůli letním "dárkům" za body - nasbíral jsem dvě vesty, dvě ledvinky, sportovní tašku, cyklobatoh a helmu

Je zbytocne liat do oleja este nejake dalsie pripravky.
Samotne motorove oleje obsahuju prisady, ktore zlepsuju mnozstvo veci (prilnavost, viskozita, tepelna odolnost, ...). Je naivne si mysliet, ze motorovy olej je len nejaky zakladovy olej.
Vyrobcovia olejov idu s dobou a mnozstvo vyskumu v oblasti maziv a elastohydrodynamickeho mazania toho je prikladom.
Samotne motorove oleje obsahuju prisady, ktore zlepsuju mnozstvo veci (prilnavost, viskozita, tepelna odolnost, ...). Je naivne si mysliet, ze motorovy olej je len nejaky zakladovy olej.
Vyrobcovia olejov idu s dobou a mnozstvo vyskumu v oblasti maziv a elastohydrodynamickeho mazania toho je prikladom.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zatím největší spokojenost u mě panuje s OMV Carrera 100...mezi stooktanama je z těch velkých pump nejlevnější a mimo dárků měli přes léto i další akce (slevy na sortiment, asistenční karty, atd.).
Pokud jde o aditiva do oleje, tak si myslím, že kolikrát mohou v motoru napáchat více škod než prospěchu...zvláště u motorů, který sou na olej opravdu citlivý (1ZZ)
Pokud jde o aditiva do oleje, tak si myslím, že kolikrát mohou v motoru napáchat více škod než prospěchu...zvláště u motorů, který sou na olej opravdu citlivý (1ZZ)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen

http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova