Zdarec. Pred par dny jsem koupil Avensis 2.0i r.v.98
Takze jsem chtel pozdravit protoze sem asi semtam zavitam.
Ted ale k problemu, neni to nic hrozneho, ale docela me to vadi. Pri jizde po nerovnostech se od predniho kola, asi leveho ozyva lehke kovove klepani. Nedela to ale vzdy. Treba na retarderu je klid, ozve se to spis na spatne hrbate silnici.
Je mi jasne ze stejne musim auto zvednout a sam se podivat, ale spis by me zajimalo jestli neni neco co se kazi casto treba jako na mazde tycky stabilizatoru. Abych nad tim nemusel laborovat tyden.
Dik za odpovedi.
Zdar, jsou to asi tyčky stabilizátoru, teď jsem je měnil taky, na dotek žádnou vůli neměli, ale když jsem je vymontoval tak už to šlo poznat. Hlavně si kup tyčky které nemají klouby uloženy v plastových pouzdrech, ty mě vydržely asi jen 2000km. Nech si hned vyměnit i gumové lůžka stabilizátoru stojí asi 200Kč a budeš mít klid.
nemusí být nutně problém v tyčce nebo v kul. čepu. taky mě to dělalo (na hrbatých cestách) a bylo špatné jenom gum. vyložení (1 ks cca 80 kč - toy servis)
Mě to u Corolly dělala tyčka stabilizátoru, guma byla v pořádku. Jenom potvora dokud jsem to dával jenom na jednoduchý hever, tak šla normálně ztuha, ale teprve když jsem zvednul celou nápravu, měla jasnou vůli.
Jinak to chování na retardéru zcela jasně diagnostikuje problém kolem stabilizátoru a ne kolem např. kulových čepů apod.
Tyčky existují opravdu ve dvou kvalitách, cenový rozdíl mírný, za tu práci ta ušetřená koruna nestojí.
Ve volantu to citit neni. Ale spis me stve ten zvuk. Uz je to trosku intenzivnejsi. Kdyz za jizdy poradne zacloumam volantem a rozhoupu auto tak to taky zaklepe. Ale bude to stopro stabik. Protoze se to ozve na leve strane i kdyz prejedu pres hrby pravym kolem.
Je to tycka stabilizatoru. Dnes jsem to zvedl a kdyz jsem za ni poradne zabral(stacilo rukou) tak se v kloubu pohnula asi o dobre 2-3mm.
Navic ten kloub je evidentne pekne stary a prachovka roztrhana.