Nedostatečná akcelerace,nebo síla
Nedostatečná akcelerace,nebo síla
Zdravím všechny. Mám avensiss 1.6, 81kw rv.98. a mám pocit že jeho síla a zrychlení není dostatečné. Auto jezdí super,ale když přidám plyn i při vyšších otáčkách tak se rozjíždí opravdu rozvážně. Tak nevím jestli to tak má být nebo ne. Všechny filtry a svíčky jsou nové. Ďekuji za radu.
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A dělá ti to "odjakživa" nebo to začalo "náhle" ?
Upřímně Avík je větší a těžší auto a 4A-FE je nejslabší motorizace.. jaká tam máš kola + pneu?
Určitě od toho nečekej nějakou závodní dynamiku... Měl jsem v podstatě to samé, jen předchůdce Avíka - Carinu E se stejnou motorizací a jezdit se s tím dalo, ale teď se stejným motorem v Corolle, která je menší a o pár set kilo lehčí to je úplně jiné kafe.
Každopádně je to dost subjektivní.
Poradím vyzkoušet jediné - maximum krouťáku je někde ve 4800 RPM a max. výkon v 6000 RPM, takže doporučuji vyzkoušet - na neutrál vytočit k 5000 RPM, zařadit jedničku, ostře se rozjet, v 6000 RPM tam šoupnout dvojku a plnej kotel - uvidíš, jak se pohne. Při tomhle zacházení z něj při rozjezdu dostaneš maximum. Jinak dynamické zrychlení, např. 90-130 je optimální na trojku.
Upřímně Avík je větší a těžší auto a 4A-FE je nejslabší motorizace.. jaká tam máš kola + pneu?
Určitě od toho nečekej nějakou závodní dynamiku... Měl jsem v podstatě to samé, jen předchůdce Avíka - Carinu E se stejnou motorizací a jezdit se s tím dalo, ale teď se stejným motorem v Corolle, která je menší a o pár set kilo lehčí to je úplně jiné kafe.
Každopádně je to dost subjektivní.
Poradím vyzkoušet jediné - maximum krouťáku je někde ve 4800 RPM a max. výkon v 6000 RPM, takže doporučuji vyzkoušet - na neutrál vytočit k 5000 RPM, zařadit jedničku, ostře se rozjet, v 6000 RPM tam šoupnout dvojku a plnej kotel - uvidíš, jak se pohne. Při tomhle zacházení z něj při rozjezdu dostaneš maximum. Jinak dynamické zrychlení, např. 90-130 je optimální na trojku.
Benzin Toyotu nemam ale napriklad moja benzin honda 136 koni 1.8vtec proste na 1ku da 50km/h napriklad ... Na 2ke vytacat 20km je nezmysel daj tomu na jednotke viac aspon po 35km a potom 2jka ... otacky na benzine bez problemov okolo 5000papouch píše:Dělá to od té doby co ho mám, to je 12000km. Kola mám 195/60R15. ale on se tak líně rozjíždí i na dvojku při 20km. když chci větší akceleraci, tak musím podřadit a to je horší protože jednička nemá sinchron.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Tak nejde čekat že 1,6 v Ave bude dravec, když stejný motor je i v menší Corolle, naproti tomu nesouhlasím s tím, že je ten motor na to auto slabý. Když jsem rozhodoval zda Octavii 1,6 74Kw jedničkové řady, nebo Avensis 1,6 81Kw, teprve jsem "cítil" ten rozdíl. Dle TP byla Octavia co jsem měl v práci o 75 kg na pohotovostní hmotnosti těžší, motor s menším výkonem a 8 ventily. Navíc do Octavie dávali další 3 slabší benzíny - 1,6 55Kw, 1,4 16V 55Kw a dokonce 1,4 44Kw OHV - motor s Felicie s prodlouženým zdvihem taktéž dávaný do Fabie. Ave má 16V a tudíž rád i otáčky, pokud potřebuji rychle předjet v tachometrových 90 - 100 km/h, řadím z 5 rovnou 3. Jinak jsem i zkoušel jednotlivé rychlostní stupně k omezovači, tachometrově 1 - 45 km/h, 2 - 100 km/h, 3 - 145 km/h, 4 - 195 km/h a 5 se vytočit nedá... to mě tak zlé nepřijde. Taky bych radši 2,0, ale na naše poměry myslím že je 1,6 optimální poměr mezi provozními náklady a jízdními výkony, 1,8 se do ČR nevozil, zkušenosti s ním nemám, prý jede ale za stejnou spotřebu co 1,6 ale 200 ccm je pochopitelně cítit... ( jen pro rejpaly, přestupek je již promlčen
)

-
- Navigátor
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
pokud je o motor dobre postarano, muj ma asi tak 240tis / 18-19 let. a nebojim se 6ti tisic otacek - kdyz je vykon potreba co se da delat
pokud mluvite o spotrebe - s 2,2 motorem jsem jezdil za 7litru , s 1,6tkou jezdim za 8,2 - oboje toyotacky - co je tedy lepsi - ano odpovim vetsi obsah - min otacek - vykon v nizsich otackach - mensi spotreba a delsi zivotnost motoru - proto nechapu lidi co koukaji po obsahu ( par stovek rocne na pojisteni ) ,
jednoduche reseni je nechat auto zkontrolovat - pokud se prijde na to ze zavada je na motoru opravit , pokud ne - vymenit auto

pokud mluvite o spotrebe - s 2,2 motorem jsem jezdil za 7litru , s 1,6tkou jezdim za 8,2 - oboje toyotacky - co je tedy lepsi - ano odpovim vetsi obsah - min otacek - vykon v nizsich otackach - mensi spotreba a delsi zivotnost motoru - proto nechapu lidi co koukaji po obsahu ( par stovek rocne na pojisteni ) ,
jednoduche reseni je nechat auto zkontrolovat - pokud se prijde na to ze zavada je na motoru opravit , pokud ne - vymenit auto
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
-
- Navigátor
obcas mi to prijde ,sem tam se objevi takovy prispevek ze cim vetsi obsah ,tim mensi spotreba . nikdo z mejch znamejch co maji vetsi obsahy nez ja ani nahodou nespadne pod deset litru(ve meste ) ja jezdim za devet . ale je fakt ,ze v te spotrebe (1.6 az 1.8 ) neni velky rozdil "pokud" clovek jezdi normalne.
ave 1999 1.6i
Pravdu maí kluci co ti psali přede mnou, na dálnici v německu jsem se jaksi pozapoměl a teprve omezovač mě zastavil na 200 na čtyřce, jinak 16V mají opravdu rádi otáčky nebojím se toho, když máš měněn rozvodák proč se bát, dej mu klidně za uši, a i já pokud chci svižně předjet musím jít z 5 na 3 a vytočit ji jinak vše OK
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ono taky jde o to v jakym aute v jakem obsazeni a v jake hmotnosti , to co jsem psal plati pro jednoho cloveka bez nakladu , sviznejsi jizdu a jine typy auta - celica 1,6 nejakejch 1250kg ( 77kw - 6000ot , 137Nm 4800ot) ), 2,2 je camry asi o 100 kilo vic ( 100kw - 5400ot. , 196Nm 4400ot. ) i kdyz je mnohem vetsi , jde taky o zprevodovani ( camry mela o 15 km vic pri stejnych otackach ) ale jde o to ze kdyz chcete predjet u 2,2 vam staci 4tis. otacek , u 1,6 musim tocit k 6ti tisicum - kdyz chci predjet rychle a bezpecne , taky jizda do kopce moji 1,6 celkem dusi kdyz chci jet rychle - proste tam ta sila neni a to mam motor v hodne dobrem stavu rekl bychmichal2202 píše:obcas mi to prijde ,sem tam se objevi takovy prispevek ze cim vetsi obsah ,tim mensi spotreba . nikdo z mejch znamejch co maji vetsi obsahy nez ja ani nahodou nespadne pod deset litru(ve meste ) ja jezdim za devet . ale je fakt ,ze v te spotrebe (1.6 az 1.8 ) neni velky rozdil "pokud" clovek jezdi normalne.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
-
- Navigátor
no je fakt ze ja jezdim skoro porad sam. kdybych pocital s tim ze v tom bude sedet vic nez dva lidi volil bych kazdopadne 2.0 a s tema kopcema ...kdyz jedu na teplice tak tesne pred nema jsou dost prudky kopce ...tam ta 1.6 i kdyz jedu sam je opravdu slabsi. a co se tyce otacek ...vytaceni rychlostnich stupnu u 1.6-tky ke 4000 tisicum je v pohode ??? myslim kazdej stupen a porad ,ne kdyz si chce clovek obcas zajezdit trochu rychlejc...
ave 1999 1.6i
Je to tak jak ti to psal Xchicht, točit a zase točit, teprve od 4000 je citit zatah, do te doby se v podstatě nic neděje, na klidnou jizdu to staci, ale když chceš trochu jet klidě toč 3 do 5000 a teprve potom přeřaď, pokud jedeš jako trilobit múžeš řadit ve 2200 ale nečekej zázrakymichal2202 píše:no je fakt ze ja jezdim skoro porad sam. kdybych pocital s tim ze v tom bude sedet vic nez dva lidi volil bych kazdopadne 2.0 a s tema kopcema ...kdyz jedu na teplice tak tesne pred nema jsou dost prudky kopce ...tam ta 1.6 i kdyz jedu sam je opravdu slabsi. a co se tyce otacek ...vytaceni rychlostnich stupnu u 1.6-tky ke 4000 tisicum je v pohode ??? myslim kazdej stupen a porad ,ne kdyz si chce clovek obcas zajezdit trochu rychlejc...
-
- Navigátor
Kdyz uz jsme u toho zprevodovani, tak by mne docela zajimalo kdo vymyslel prevody u T25 dvoulitru, protoze to je vicemene ctyrstupnova prevodovka, ktera ma super dlouhe stupne a jednu neskutecne kratkou trojku, takze auto jede sedesat na dvojku, ale pri stotriceti uz mu nestaci ani petka, protoze mezi tim chybi jeden stupen a sice trojka, ktera je vicemene nepouzitelna na cokoliv, protoze zacina kolem sedesati, ale v sedmdesati uz se da normalne radit ctyrka.
Se slzou vzpominam na minule auto, ktere bylo na trojku schopno zrychlovat mezi ctyriceti az stoctyriceti kilometry v hodine a motor byl uplne spokojen.
Se slzou vzpominam na minule auto, ktere bylo na trojku schopno zrychlovat mezi ctyriceti az stoctyriceti kilometry v hodine a motor byl uplne spokojen.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice