abnormalne rychle sjete zadni gumy

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
m_dufek
Člen Týmu

abnormalne rychle sjete zadni gumy

Příspěvek od m_dufek »

Hoj Toyotaci - potrebuju poradit. Mam nove obute auticko, najel jsem asi 5tis km a mam na zadnich gumach jenom asi 2-3mm vzorku. Abych byl tedy uplne presny, tak je to sjete jenom na venkovni strane o sirce asi 2,5cm. Koukal mi na to mechanik a rikal ze mam blbou sbihavost + koukal na ty tyce co drzej kolo a ze by mely byt spatny silenbloky v tej co jsem oznacil na obrazku. Ted ta otazka - daj se sehnat jen ty gumy a nalisovat je do ty tyce (jak mech rikal) nebo se to musi v celku koupit? Prave ze co jsem nasel v nakresech (viz. obr), tak tam je to enem v kuse... Tak co mi poradite?
http://s1.imgupload.cz/img/--/28764/54h ... tlumic.JPG
Avensis 2.0 D4D 2002
2nd facelift kombi
T22,CDT220
motor 1CD-FTV
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: abnormalne rychle sjete zadni gumy

Příspěvek od Idaho »

m_dufek píše:Hoj Toyotaci - potrebuju poradit.
http://s1.imgupload.cz/img/--/28764/54h ... tlumic.JPG
1) potřebuješ nejen "tu gumu" do oka té tyče, ale potřebuješ i totéž do tehlice ( vetšinou bývá vymleto oboje ).
samostatne to sehnat nejde ale mely bychom být schopni to vyrobit - respektive CZMK5 je první člen fora ( a náš zákazník ) pro kterého se nám to podařilo vyrobit - resp zrepasovat VŠECHNA ( !! ) zadní ramena na celde která i Matejicek vzdal.
Silentbloky co nejsou dostupné nebo nemužeme sehnat vyrábíme z polyurethanu a mely by vydržet více než seriová guma.
menším problémem ( asi jak pro koho ) bude vyšší tuhost zadní nápravy a tvrdost podvozku ( přeci jen ty siláč mají hlavne tlumit vibrace a rázy ) což sice u sportovníchaut je žádoucí avšak nevím jak s ena ot bdue tvářit majitel auta jako je avensis.
Každopádne cena je mnohem příjemnejší než koupě nových ramen případne tehlice v toy. ( ano ten dolní silentblok co je v tehlici ani toyota neprodává samostatne - ted beru zkusenost z celicy 6g ) a stejne jako silentblok co je v oku toho ramene i tento se musí koupit s celým dílem..
Odpovědět

Zpět na „Avensis“