Spojka zabírá vysoko E11

vše ohledně modelové řady Corolla
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Jimmi píše:To já nepopírám, nicméně od výrobce by měla být spojka nastavená tak, aby při opotřebení obložení začala sice prokluzovat, ale nedotkla se setrváku. Pokud to přiblížíš k sobě, může to při opotřebení nastat.
Tim, ze nastavis zaber pedalu spojky do jine pozice nijak neovlivnis vzajemnou pozici setrvaku a lamely v momente, kdy je spojka spojena, cili timto nastavenim nedojde k zadnemu pripadnemu poskozeni, ktere vyse popisujes.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mluvím o stavu, kdy už na spojce není obožení. Pak Ti do setrváku hrábne neobložená lamela.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Jimmi píše:Já mluvím o stavu, kdy už na spojce není obožení. Pak Ti do setrváku hrábne neobložená lamela.
Ja mluvim o tom samem a podle mne nehrabne, protoze pozice lamely vuci setrvaku pri sepnute spojce je urcena dosahem talire a tento dosah se stelovanim pedalu neda ovlivnit.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

každý systém ovládání spojky musí mít při uvolnění pedálu, páčky, malinkou vůli, tzn. lanko (hydraulika) musí spojku uvolnit uplně, nesmí být napjaté moc, jinak spojka bude prokluzovat. Naopak maximální sešlápnutí musí umožnit dostatečné vypnutí spojky, jinak tam nejdou kvalty..

takže seřízení pedálu je dost důležitý, ale IMHO poškození setrvačníku z téhle příčiny nastat nemůže
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Řeknu to takhle: Doufám, že to je tak, jak píšete. Sice mi to nevysvětluje občasná ne zcela řídká poškození setrvačníku od opotřebené spojky, ale budiž. Přít se urtčitě nechci, jen jsem chtěl na podobný problém upozornit, aby se k tomu vyjádřil někdo více kompetentní.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“