Celica r.v. 2000 7. Gen
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Není zač. Pokud můžu radit,jdi do 2zzge nebo kup 1zz fe který klekl kvůli výrobní závadě na motoru . V itálii jich najdeš víc než dost s cenou kolem 50-70000. Vezmi k tomu 200k do kapsy auto mi přivez a podíváme se na to.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
celica r.v .2000 7. g
Na You Tube celica gts SC.Hodně jsem uvažoval SC GREDDY,ale člověk míní a život mnění.Jak se dostanu ze srabu tak půjdu cestou SC GREDDY,nemá chlazení stlačeného vzduchu,ale jak jsem prohlížel různé prodejce tohoto produktu tak je to top v prodeji přeplňování TS.Neznám reference tohoto produktu,protože neumím cízí jazyky.Otázkou zůstává výdrž,30 000 km se mi zdá dost málo,jistě záleží na způsobu jízdy a celkového "opečovávání" svého mazla.Pokud je motor v "dobré kondici" co by se mnělo vymněnit na motoru aby "něco" vydržel,ložiska na klice,písty,ojnice?
Dik libore, ale docela si me nepotesil, ja prave myslel ze ta 2zzge ma trochu lepsi streva a ze to s tim turbem vydrzi jako normalni auto... ach jo to je skoda a kort jeste takovi prachy ... pocital sem nakych 100tis asi se budu muset spokojit "jen" stema 192ponikama...libor12 píše:Můžeš jít cestou nějakého turbokitu,kvalitnější cca 4500us včetně elektroniky. Výdrž motoru tak jak je bez go cca do 30000km při zvednuti výkonu 80 % na 250hp. Na motoru který chceš aby alespoň při tom výkonu a investici kterou do něj dávás a odjel alespoň 150000km nezůstane sériového vůbec nic,snad jen víko ventilu. Je to celohliníkový motor projektováný s co nejnižšími náklady na co nejvyšší výkon. Jakékoli navýšení výkonu pomocí turbo nebo kompresoru bez ostatních úprav je skoro jistá smrt motoru do pár desítek tisíc km. Existují upravci obou typu motoru,mezi nejznámější patří asi monkey wrench racing. Můžeš se podívat kolik se pohybují částky za úpravu mezi 200-450hp.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
2zz ve své tovární atmo podobě je naladěný motor skoro na samé hranici fyzikálních výkonu. Problémem a nejenom tohoto motorů ale všech ostatních je dostat se na maximální výkon za co nejnižší náklady. Některé díky jsou dokonce záměrně projektovány na nižší životnost. Když se podíváš na úpravu 2zz tak zjistís že kvůli pevnosti je vložkovaný blok,upraveny kanály pro vodu,olej,nová silnější klika,ojnice,pisty. De facto od základu přepracovaný motor kvůli 450hp aby vůbec mohli garantovat nějakou životnost. Proto když koupíš turbo kit a daš ho na normální nijak neupravený motor a zdvihnes výkon o 100hp což není žádný problém seberes motoru veškerou rezervu kterou má projektovánu co do km náběhu. A pak už prostě jen můžeš čekat co se bude dít. Může vydržet ještě třeba 50000 ale taky může jenom 2000. Je to prostě sázka do loterie. Motor který stavím Dokymu je sestaven z komponent do s trvalým limitem a zátěží 350hp. Ale budeme ho provozovat jen s 300hp aby prostě za pár tisíc km neudělal navždy sbohem. I když jsem přesvědčeny že by se mohl krátkodobé překročit minimálně až na 450hp aniž by tím životnost utrpěla. Nejlépe se upravují staré motory kolem 90let. Dostatečně dimenzované a nemusíš se bát že když to prezenes nutně to musí skončit katastrofou.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
celica r.v .2000 7. g
A co tak jiné vačky,keramické svody DS,posunutí omezovače ot.Libor ví o čem je řeč a určitě dá fundovaný výklad.
-
- Člen Týmu
Re: celica r.v .2000 7. g
nestačil by prostě kovanej motor vč. kliky a pístů (komplet) odlehčený setrvák? Nebo poradte něco extra.Pavel Liška píše:A co tak jiné vačky,keramické svody DS,posunutí omezovače ot.Libor ví o čem je řeč a určitě dá fundovaný výklad.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle. Musíš se rozhodnout co chceš. Jestli motor v atom,turbo,kompresor... Od toho se vše odvíjí. Taky kolik na to máš peněz. Pokud rekneš ano mám na stole 200k kč můžeme začít hovořit na téma zvýšení výkonu. Základem pro cokoli je kvalitní programovatelná jednotka cca 40000kč,zůstaneme li u atmo tak vačky,ventily,pružiny cca dalších 45000,laděné výfukové svody 25000 tato úprava přinese výkonu tak cca na 220-230hp a nepočítám cenu za práci. Turbo,kompresor počítej řádově o 50000 víc s tím že tam toho výkonu bude daleko víc,ovšem připočítej cenu za nové vnitřnosti. Cca 60k. Zkrátka možnosti je moc záleží kolik jsi ochoten investovat.
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tady ty upravy a castky, ktere tu uvadis plati i pro 6g ?? Nebo na 6g je to levnejsi, pripadne drazzsi? dikylibor12 píše:Asi takhle. Musíš se rozhodnout co chceš. Jestli motor v atom,turbo,kompresor... Od toho se vše odvíjí. Taky kolik na to máš peněz. Pokud rekneš ano mám na stole 200k kč můžeme začít hovořit na téma zvýšení výkonu. Základem pro cokoli je kvalitní programovatelná jednotka cca 40000kč,zůstaneme li u atmo tak vačky,ventily,pružiny cca dalších 45000,laděné výfukové svody 25000 tato úprava přinese výkonu tak cca na 220-230hp a nepočítám cenu za práci. Turbo,kompresor počítej řádově o 50000 víc s tím že tam toho výkonu bude daleko víc,ovšem připočítej cenu za nové vnitřnosti. Cca 60k. Zkrátka možnosti je moc záleží kolik jsi ochoten investovat.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jukni se sem, tady ti probíhá kompletní přestavba 6g ... http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... sc&start=0TomasGT20 píše:Tady ty upravy a castky, ktere tu uvadis plati i pro 6g ?? Nebo na 6g je to levnejsi, pripadne drazzsi? dikylibor12 píše:Asi takhle. Musíš se rozhodnout co chceš. Jestli motor v atom,turbo,kompresor... Od toho se vše odvíjí. Taky kolik na to máš peněz. Pokud rekneš ano mám na stole 200k kč můžeme začít hovořit na téma zvýšení výkonu. Základem pro cokoli je kvalitní programovatelná jednotka cca 40000kč,zůstaneme li u atmo tak vačky,ventily,pružiny cca dalších 45000,laděné výfukové svody 25000 tato úprava přinese výkonu tak cca na 220-230hp a nepočítám cenu za práci. Turbo,kompresor počítej řádově o 50000 víc s tím že tam toho výkonu bude daleko víc,ovšem připočítej cenu za nové vnitřnosti. Cca 60k. Zkrátka možnosti je moc záleží kolik jsi ochoten investovat.
více info najdeš na našem foru ( ma ho Libor v podpisu ) nutná registrace aby jsi se dostal do tech. sekce..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nedá se říct více či méně. Každé ladění motoru je specifické a individuální. Jako s 3sge není problém pomocí turbo vydolovat 800hp ale částka se bude pohybovat někde kolem půl mega. Navíc na fwd je nesmysl i s lsd jít na víc jak 300-350hp. Ten výkon nedostanes na silnici. Opravdu záleží jak moc sofistikované řešení zvýšení výkonu chceš a kolik jsi do toho ochoten investovat. Jestli chceš nové díly nebo použité(repas) Ovšem můžu tě potěšit,tvoje 6g už má lepší základ než ostatní. Lsd ve standartu,ss nápravy,silnější převodovka,lamela je stejná jako v mk3 supre,i stejný průměr "mrkve". Předpokládám že ta převodovka snese hravě přes 400hp bez újmy na zdraví. Doky obětoval ojnice,resp střeva z 129kw takže je na vlastní náklady nechám rozlámat abych věděl kolik vydrží protože ty ve 129 mají zakované krcky. Pro 300hp mi ze simulace vylezlo že při náklonu os horního a dolního čepů 15st musí bez deformace vydržet 20tun.
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
celica r.v .2000 7. g
U sportovních vačic uvádí nárust výkonu 15 ps,je nutné při jejich montáži upravit i stávající řídící jednotku?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: celica r.v .2000 7. g
je. Musí se předělat celá mapa vvtl. Cena úpravy jednotky se pohybuje kolem 1000 usd a pořád je to jen sériová jednotka. Další úprava,další úprava jednotky. Než takhle tak raději programovatelnou. Je to sice investice o něco vyšší ovšem jednou provždy.Pavel Liška píše:U sportovních vačic uvádí nárust výkonu 15 ps,je nutné při jejich montáži upravit i stávající řídící jednotku?
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
celica r.v .2000 7. g
V EU nikdo nedélá programovatelné ECU?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ale to víš,že dělá. Dokonce i u nás. Jenže v tomto oboru jednoznačně kralují australané v těsném závěsu s američany . Navíc ta která by šla použít pro řízení 2zz evropské provenience by přišla na cca 70000. No pokud by někoho napadl třeba bosch motronic tak ho můžu ujistit že elektronická divize bosch sídlí právě v austrálii a sw do nich dodává kdo jiný než denso.
-
- Člen Týmu
to je hezký jenže já bych radši svojí busoucí vvtl-i ukončil za hranící 500hp. s turbem nebo bez. hledám alternativu která by se na to hodila ale jsem spíš turbovej tip.libor12 píše:Asi takhle. Musíš se rozhodnout co chceš. Jestli motor v atom,turbo,kompresor... Od toho se vše odvíjí. Taky kolik na to máš peněz. Pokud rekneš ano mám na stole 200k kč můžeme začít hovořit na téma zvýšení výkonu. Základem pro cokoli je kvalitní programovatelná jednotka cca 40000kč,zůstaneme li u atmo tak vačky,ventily,pružiny cca dalších 45000,laděné výfukové svody 25000 tato úprava přinese výkonu tak cca na 220-230hp a nepočítám cenu za práci. Turbo,kompresor počítej řádově o 50000 víc s tím že tam toho výkonu bude daleko víc,ovšem připočítej cenu za nové vnitřnosti. Cca 60k. Zkrátka možnosti je moc záleží kolik jsi ochoten investovat.
Ale ted si na t23 141kW budu muset chvíly počkat, koupil jsem si byt