navigace TNS700 a mapy
navigace TNS700 a mapy
Mam navigaci TNS700 (Avensis T25 2007) mapy z roku 2006/2007 na DVD. Na internetnu jsem stahnul novejsi mapy pro toyotu/lexus a chtel bych to vyzkouset jestli to bude fungovat. Co tim muzu pokazit - tj nejaka ochrana protim kopirovani tam asi bude, takze na jakem principu zhruba pracuje a co to muze udelat. Nerad bych aby se treba zablokovala navigace (nevim jestli to je je vubec mozne)
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
Re: navigace TNS700 a mapy
To co se muze stat je popsano v mem prispevku na konci threadu o Generation 1 navigaci a mapach do ni. Ale pouze pokud by to byly mapove podklady pro jinou verzi. Jinak zadna ochrana tam neni, staci to napalit na DVD+R nebo DVD+R DL (podle velikosti) medium.lampacz píše:Mam navigaci TNS700 (Avensis T25 2007) mapy z roku 2006/2007 na DVD. Na internetnu jsem stahnul novejsi mapy pro toyotu/lexus a chtel bych to vyzkouset jestli to bude fungovat. Co tim muzu pokazit - tj nejaka ochrana protim kopirovani tam asi bude, takze na jakem principu zhruba pracuje a co to muze udelat. Nerad bych aby se treba zablokovala navigace (nevim jestli to je je vubec mozne)
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Re: navigace TNS700 a mapy
Prostuduj si tenhle thread
Originalni dvd, pokud nechas zaktualizovat firmware (coz se asi deje automaticky), zpusobi to, ze ti mechanika prestane cist palene DVD s mapama. Precte ti to jenom originaly. Resi to tak, ze do toho image davaji soubor loading.kwi ze starsi verze.
Nevim teda, co mas stazene, jestli to tam uz neni treba vymene. Zkus pohledat po internetu, celkem dost se o tom pise.
Kód: Vybrat vše
http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=3189
Nevim teda, co mas stazene, jestli to tam uz neni treba vymene. Zkus pohledat po internetu, celkem dost se o tom pise.
Nezkazíš tím vůbec nic. Nahraje se nový firmware, při kterém můžeš zadávat adresy i při jízdě. Pokud by to nejelo, stačí na 5 minut odpojit mínus kabel na baterce (při zasunutém klíčku do zapalování). Pak se vymaže paměť a po vložení originálního DVD se nahraje původní firware. Napiš jak jsi dopadl a jestli nová verze jede (... mně nové mapy nejedou)
Nove mapy ,teda E11 nemozu fungovat lebo nasi Toyo manici pridali kontrolu na OTP. BEzne media su PTP, takze nie je technicky mozne napalit OTP dvd.
Riesenie:
Stiahnite si E11 a prehodte na image E11 loader (LOADING.KWI) za E10 z predchadzajucej verzii.
Ak ste uz mali E11 v aute, nechat kluc v zapalovani, 5-10min odpojit minus pol na baterii, zapojit, vlozit E11 hybrid dvd, tesit sa z novych map.
Ak je niekto menej zdatny tu je link ,kde vam to pripravi nas bulharsky kamos
http://navigationdisk.eu/?p=542&lang=sk
++ Mapy su fajn, konecne pouzitelne aj na SK, CZ.
++ E11 mala uz odblokovane pouzivanie za jazdy a par novych fixov, oo toto zial pridete pouzitim E11 FW. Clovek nemoze mat vsetko.
++ Rozhodne nekupujte original, cena kt. pozaduje Toyo je NEHORAZNE VYPALNE !!!
Riesenie:
Stiahnite si E11 a prehodte na image E11 loader (LOADING.KWI) za E10 z predchadzajucej verzii.
Ak ste uz mali E11 v aute, nechat kluc v zapalovani, 5-10min odpojit minus pol na baterii, zapojit, vlozit E11 hybrid dvd, tesit sa z novych map.
Ak je niekto menej zdatny tu je link ,kde vam to pripravi nas bulharsky kamos

http://navigationdisk.eu/?p=542&lang=sk
++ Mapy su fajn, konecne pouzitelne aj na SK, CZ.
++ E11 mala uz odblokovane pouzivanie za jazdy a par novych fixov, oo toto zial pridete pouzitim E11 FW. Clovek nemoze mat vsetko.
++ Rozhodne nekupujte original, cena kt. pozaduje Toyo je NEHORAZNE VYPALNE !!!
A nebo stahni uz upravene ISO, viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14083, beha to bez problemu (vypalit v DVD-ROM modu a 2.4x rychlosti).
awe_cz
To na tom odkaze si stiahol mapy Toyota Lexus Navigation Northern Europe 2010 DVD E12, 86271 - 60W383A, 2009 - 2010 Ver. 1 Gen5 ,4,09 GB
Mam TNS 310 a sere ma to ze sa s tym neda nic robit pocas jazdy mapy mam z roku 2008/2009 pojdu mi tieto mapy aj na mojej navigacii?
Pri tychto mapach sa da nastavovat adresa pocas jazdy?
To na tom odkaze si stiahol mapy Toyota Lexus Navigation Northern Europe 2010 DVD E12, 86271 - 60W383A, 2009 - 2010 Ver. 1 Gen5 ,4,09 GB
Mam TNS 310 a sere ma to ze sa s tym neda nic robit pocas jazdy mapy mam z roku 2008/2009 pojdu mi tieto mapy aj na mojej navigacii?
ad 1) Netusimjelinek4 píše:Mam TNS 310 a sere ma to ze sa s tym neda nic robit pocas jazdy mapy mam z roku 2008/2009 pojdu mi tieto mapy aj na mojej navigacii?
ad 2) Tohle je bohuzel neresitelny problem - blokaci odstranuje verze E11, jak jsem pochopil, ale ta pridava detekci paleneho DVD, takze ji nelze pouzit;(
Na GEN01 by melo jit to zadavani behem jizdy sprovoznit pomoci tohohle navodu:
Jestli je nejaky zpusob, kterym to jde zmenit na TNS 300/310 to nevim.
http://lexus-toyota-nav-trouble.blogspot.com/2007/10/enable-full-control-of-your-nav-unit.html
Gen03 TNS600
Tak jsem si to stahnul, vypalil a nic - vubec nic - spatny disk.awe_cz píše:A nebo stahni uz upravene ISO, viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14083, beha to bez problemu (vypalit v DVD-ROM modu a 2.4x rychlosti).
Je pravda, ze jsem to stahnul vypalil v K3B (pod linuxem), kde jsem nenasel volbu na DVD-ROM, vlozil do auta, neco se precetlo a nakonec mi oznamil, ze mam smulu.
Vypalil jsem to znova v imgburn s rejstrikem DVD-ROM, ale to uz mi rovnou pise, ze mam spatny disk...
Co s tim?
Diky,
Martin
Re: Gen03 TNS600
Pod linuxem mi to neslo, moje mechanika neumi nastavit booktype (LiteOn) - pro informaci umi toatilius píše:Je pravda, ze jsem to stahnul vypalil v K3B (pod linuxem), kde jsem nenasel volbu na DVD-ROM, vlozil do auta, neco se precetlo a nakonec mi oznamil, ze mam smulu.
Vypalil jsem to znova v imgburn s rejstrikem DVD-ROM, ale to uz mi rovnou pise, ze mam spatny disk...
dvd+rw-booktype