Corolla E12 ob./facelift. Rady do začátku

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Ahold
Věčnej rejpal

Corolla E12 ob./facelift. Rady do začátku

Příspěvek od Ahold »

Ahojte, teprve se tu rozkoukávám a už delší dobu přemýšlím o koupi Toyoty Corolly E12 nejspíše 1.8TS. Jen mi vrtá hlavou, včem se liší faceliftová verze od původní. Jen vzhledem, nebo i nějak jízdními vlastnostmi?
Jěště by mě zajímala proč jich na cestách moc nepotkáváme, teda respektivě TS verzí / proč jich v ČR je tak málo na prodej? Našel jsem 2, možná neumím hledat.
Pak také jak to je s těmi motory, jsou tam ty 2ZZ-GE, ty by už udajně neměli mít problém s olejem, jako 1ZZ-FE, souhlasí?
Všem moc děkuji a omlouvám se za takové hloupé dotazy.
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

Zdravim,
E12 TS mohu osobně zatím jedině doporučit. :) V čem se ty auta liší krom vzhledu před a po faceliftu bych taky rád věděl. Sám jsem jen objevil možnost deaktivace airbagu spolujezdce u pofaceliftové verze. Ale vážně.. Konkrétně u těchto motorů mi bylo od mnoha různých zdrojů nezávisle na sobě doporučeno hledat rok 2004 a vejš bez ohledu na facelift. Důvodem jsou problémy se spotřebou oleje a opotřebením vačkového hřídele u motorů vyrobených do roku 2004.
V česku je malá nabídka, to je pravda, ale prodávaly se tu taky, přesto je těch pár kousků zpravidla taky z dovozu.
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

m-ira píše:Ale vážně.. Konkrétně u těchto motorů mi bylo od mnoha různých zdrojů nezávisle na sobě doporučeno hledat rok 2004 a vejš bez ohledu na facelift. Důvodem jsou problémy se spotřebou oleje a opotřebením vačkového hřídele u motorů vyrobených do roku 2004.
To jsem myslel že ten problém s olejem a hřídelí měli problém jen Corollky s 1ZZ-FE, do toho roku. Takže to mají i s 2ZZ-GE?
Po roce 2004 už jsou docela pálky. Chtěl bych do toho auta dat 220 a nechat si víc peněz na opravy.
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

problém se spotřebou oleje měly na počátku i motory 2ZZ-GE. Řikal mi to pan Kovárník z Lipaneuro. Možná že se to týká jen určitých sérií těch motorů. Toyota to snad tehdy řešila v rámci záruky. Určitě se dá kápnout i na bezproblémovej kousek z roku 2002, nejde říct, že plošně všecky na to trpěly, jen se tam ta závada vyskytla jaksi častějc.
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Daj se ty závady nějak zjistit, jěště před koupí?
V nejčernějších myšlenkách, kolik stojí taková oprava, nebo se musí koupit celej motor?
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

Jej to netuším, na to by ti tady odpověděli asi zasvěcenější odborníci na toyoty. Zpočátku jsem měl i já strach, že s tím něco mám, protože roura od vejfuku je černá od sazí skoro jak u dieselu. Ale olej se neztrácí, takže i když bude zakuřenej vejfuk, néni eště prohráno a netřeba lámat nad takovým autem hůl. Emisema sem prošel bez problémů, no ale někde se ty saze asi berou. :)
Každopádně oprava vadnýho motoru by byla hodně mastná, měnili tam tuším rovnou polomotor co sem slyšel. V nejlepším případě sehnat nějakej novější motor z nějaké bouračky a nechat si ho doma pro sichr někde v šopě zakonzervovanej. Sehnat takovej motor ale asi nebude jen tak. Chce to šťastnou ruku při výběru auta prostě.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no pocti si o 1ZZ-FE i kdyz u 2ZZ-GE je mensi pravdepodobnost toho co se delo u 1ZZ , i kdyz olej muze zrat taky , jako vetsina vysokovykonejch atm. motoru , zalezi jak se o ni kdo staraj ale u 1ZZ to byla vazne nemoc, kazdej motor muzes zadrit ale jak se to stavalo u 1ZZ to je k placi , hodne stesti
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Pavo.B. píše:no pocti si o 1ZZ-FE i kdyz u 2ZZ-GE je mensi pravdepodobnost toho co se delo u 1ZZ , i kdyz olej muze zrat taky , jako vetsina vysokovykonejch atm. motoru , zalezi jak se o ni kdo staraj ale u 1ZZ to byla vazne nemoc, kazdej motor muzes zadrit ale jak se to stavalo u 1ZZ to je k placi , hodne stesti
No tady na foru jsem si to pročetl, teda v sekci Avensis. Stejně v tom mám zmatek, někdo říká že všechny zz to maj, někdo že 2zz je záchrana. Každopádně to autí chci, byla to láska na první pohled. Hold si budu muset dávat větší pozor, popřípadě platit. Je to krásné autí :)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Corolla“