Carina e 115 kW - úprava na GTi - swap

vše o tuningu na vozech Toyota
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Carina e 115 kW - úprava na GTi - swap

Příspěvek od 69..patrik »

Zdravím, dneska mám na Vás špeciélní otázku :wink: V inzerci se prodává motor 2.0 115 kW (v nadpise je 132 kW). Vypadá to že bych ten motor asi nejspíš vzal, ale zůstalo mě tady pár otazníků...

1) Protože Toyota dávala VŠECHNY motory takřka do VŠECH aut, tak nepředpokládám že by uchycení motoru na karince a MR2 bylo nějak odlišný, maximálně by tam byly nevyužitý díry (soudím tak dle toho že mám 1,6 79kW a na převodovce je zaslepenej vstup na jinej startér směrem od motoru)

2) ten motor je (zatím) bez řídící jednotky, takže je to velkej problém? (je mě jasný že bez ní to prostě nevrčí :D ale myslel sem sehnatelnost tohoto dílu). Možná ji ještě sežene prodávající, ale kdyby to neklaplo, neměl by někdo dobrej tip kde, jak, co? :) s původní ŘJ se určitě nebude dát pracovat, co? Toho bych se nebál že by to bylo tak jednoduchý :D

3) přepsání v TP (chtěl bych to jako ofic přestavbu) - motor lze vyměnit, pokud sedí uložení motoru a v podstatě se jen vezme a "přišroubuje". Soudě, že bod 1) je pravda, mělo by to jít..... ? :D Ještě teda pokud mám dobrý znalosti, tak by měl dát výrobce (v tomto případě prodejce - toyota v čr) k dispozici prohlášení, že záměna motorů jde.

4) Elektrika by se musela natáhnout nová, nebo jde použít i původní? (nemyslím takový srandy, jako tahat nový káble ke světýlku ve stropě :D ale spíš třeba káble od snímačů, ŘJ, napojení přístrojovky, atd. )

5) JE TO VŮBEC REÁLNÝ? :D zázemí bych měl, v tom bych problém neviděl, nadšení a zapálenost taky, čii z mýho pohledu by to neměl bejt až zas takovej problém.

jinak motor je prej ve slušným stavu.

Rád zkouším nový věci a co se aut týče, tak su schopnej obětovat veškerej volnej čas, jen abych na něm mohl něco dělat :) Prostě mladistvá zapálenost a rád bych toho využil. ještě navíc když mám možnost koupi motoru za hezký peníze...

A dalším úpravám motoru a auta (hlavně brzdy - kotouče na všechny 4, případně ještě trošku vtětší ) se vůbec nebráním :) na bezpečnost se taky myslet musí :)

Všem kteří sem přispějou moc děkuju, rád si poslechnu zkušenosti moudřejších než se do něčeho pustím :) Jen ještě na závěr - ve světě vidím upravený karinky, ale tady ne. Je to rodinný auto, ale mám ho rád a chcu mu dát to nejlepší :) tak kdo mě podpoří? :D :twisted: :D
Naposledy upravil(a) 69..patrik dne čtv 02.07.2009, 13:47, celkem upraveno 1 x.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

moc ti neporadim, ale elektriku a ridici jednotku z 3SGE mam doma navic , takze kdybys koupil a nemel to tak se ozvy :wink: legalne to nepujde si myslim , realny to je - jen si ohlidat par veci , popr. to nekomu sverit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

přesně tohle sem poptřeboval slyšet :D už mám zase o to větší chuť do toho jít :wink: za kolik bys byl ochotnej tyto díly uvolnit?
Já si právě myslím že by to mělo jít, vždyť do gti se ten motor dával, ne? tím pádem tam musí jít napsat :D jediný co ale 100% vím, tak benzín/diesel nejde zaměnit v TP.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ale pokud nebyl ten motor v tve kastli tak ho tam nezapises si myslim , u tehle prestaveb u nas se meni bud motor za motor kterej je stejnej, popr. vymena kastle ale tu ti povoli jen kdyz zase bude mit puvodne ten sami motor

pokud se mylim tak se omlouvam za dezinformace ale prave proto nikdo nikam necpe vetsi motor kdyz to chce legalne
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

no uvidíme, možná na tom něco bude, zkusím se poptat na stk, co mě na to řeknou - stejněse u nich potom musí dělat evidenčka po takové přestavbě, ne? nebo celá TK ? Uvidíme, jen doufám že to půjde. a kdyby to nešlo, tak se na to asi stejně vykašlu a asi bych do toho šel. a postupně zkoušel najít kličku jak to tam napsat...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jj za optani clovek nic neda, ta cena za tu řj a kabely jeste nevim, podivam se jak jsou na tom ty kabely , cena za oboji tak 1500-2000 ,- vcetne posty , ale podivam se na to jeste

Obrázek
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

ok, mrkni na to a díky za foto :wink: a vy ostatní neváhejte a pište ! :D :D :D
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

moj jediny dotaz je ten, ze ak ten motor nevezmes ty, tak ja urcite,, neviem sice kde si to vykuchal,, ja ten motor zhanam uz par rokov.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ToyoCare - staci se podivat obcas do nabidky , on nekupuje primo z cariny ale 3SGE z MR2 :D

ted me napadlo ze kdyby byly jiny silentbloky motoru , mam doma z Celici - preci jen tam byl motor taky vpredu :wink:
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

sak ja zhanam tiez z emery,, alebo z celdy,, to je jedno,, uchyty su rovnake,, v podstate by mi stacila hlava 129kW.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

ten motor je inzerovanej tady v náhradních dílech. Málem by skončil ve šrotu, tak tomu musím zabránit a vzít ho :D

ToyCarE - kdybych ho nevzal tak Ti určitě dám vědět, ta cena je víc než směšná! (ta co je v inzerci je vejš, než mě to nabídl :wink: ). Motor není zkompletovanej, byl určenej k úpravám, to ale nevyšlo a z "určitých" důvodů se ten motor prodává. Je k němu všechno, jen ta elektrika chybí. Což by nebyl problém, když se Pavo.B nabídl.

Pavo.B - Ty máš doma snad všechno chlape :D Ale je to dobrý vědět, to se může hodit :wink: Jen tak orientačně, z jakých aut, příp. motorů, vlastníš náhradní díly?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

uz toho tu moc neni , podvozek plus zbytek dilu z Celici 5.gen 2,0, nejaky dily z 1,6 5.gen a rozebraná Camry 2,2 - ale to mam na zejtrek domluvino obchod tady s jednim clovekem , tak uvidime co mi tu zbyde

Toyocare chce asi ten silnejsi 3SGE 129kw, kterej se tu opravdu moc neprodava

kdyby ten motor nebyl na druhy strane republiky tak ho vemu taky , ale takovou streku pro nej nepojedu :?
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

ne, ten se tady opravdu moc neprodává :D Jinak když už mluvíš o tom podvozku (předpokládám kotouče na všech 4), sedí uchycení jak na karině? nebo je to rozdílný? někde sem slyšel že je to v podstatě to stejný...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

muj zamer je ho zrenovovat a nahodit na moji 1,6 az budou penize, jedine ze bys navrhl cenu kterou bych neodmitl :D , jinak jestli sedi by se dalo overit podle EPC , a nebo by sli urcite vymenit jen ty potrebne casti pro brzdy
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

presne tak,, idem po tej 129kW,, ak ju nezozeniem tu,, tak beriem z UK,, tam ich je dost,, len treba natrafit na cloveka, ktory by predaval zadrety motor,, pac mne staci hlava s elektrikou,, na Carine mam 3S-FE motor,, takze mi staci vymenit pisty,, a dat tu 129kW hlavu,, aspon si myslim ze to staci :-DDDDD
Odpovědět

Zpět na „Tuning“