škubnutí při přeřazení

vše ohledně modelové řady Avensis
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Dvojhmotovy zotrvacnik to nemoze byt?
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

to vrznuti pri rozjezdu jak to tady nekdo vzpominal, se deje jenom nekdy a je to takovy jakby "plastovy" zvuk (tj. kdyby preskocil plast pres nejaky zub nebo tak neco) ?
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

lampacz píše:to vrznuti pri rozjezdu jak to tady nekdo vzpominal, se deje jenom nekdy a je to takovy jakby "plastovy" zvuk (tj. kdyby preskocil plast pres nejaky zub nebo tak neco) ?
hm,tak mam pocit,ze pri rozjezdu slysim neco podobnyho... :roll:
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

tak to vrznuti, zni jako by ste stali na ohnutem stromku, ktery vam zavadi o neco ve spodu pri rozjezdu, cim pomaleji se rozjidite, tim dele je ten zvuk (tako by se to tykalo neceho kulateho - kola nebo tak neco)

myslel jsem si ze je to zpateckou a potom rozjezd, ale ne, dela mi to i kdyz jsem necouval (na parkovisti zaparkuji a po rozjezdu pouze dopredu se to ozve)

jeste je mozne ze to dela kombinace rucka + rychlost, pak dalsi moznost je neco z defenedu (vidlicka ktera se zasekava o lanko)

dela to po delsim stani, nevim presne jak dlouho to musi stat
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

To občasné plastové "lupnutí" mám taky :shock:
Já si doteď myslel, že mi tam při servisní prohlídce asi blbě připevnili nějaký plast, ale když vidím, že nejsem jediný, tak to bude asi něco jiného.

Jo a zamykání zpátečky nemám a při parkování mám jen zařazenu rychlost (bez ručky).
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

takze ted to zkusit nechat stat jen s ruckou, jestli to bude delat taky

odkdu si myslis ze ten zvuk je ? me pripada ze jde z predu, strana spolujezdce (byl jsem jednou venku, kdyz se manzelka rozjizdela po delsim stani)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

lampacz píše:takze ted to zkusit nechat stat jen s ruckou, jestli to bude delat taky

odkdu si myslis ze ten zvuk je ? me pripada ze jde z predu, strana spolujezdce (byl jsem jednou venku, kdyz se manzelka rozjizdela po delsim stani)
Jo přesně, jde to zepředu ze strany spolujezdce. Zkusím se na to zaměřit a budu zkoušet různé varianty.
Obrázek
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

saab píše:
lampacz píše:takze ted to zkusit nechat stat jen s ruckou, jestli to bude delat taky

Jo přesně, jde to zepředu ze strany spolujezdce. Zkusím se na to zaměřit a budu zkoušet různé varianty.
tak to by me zajimalo co to je,slysim to samy z toho samyho mista jako vsichni,ted jde o to jestli ten zvuk je normalni nebo ne :) a zda si delat starosti
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

nemyslite tym zvukom kontrolu TRC pri prvom pohynani alebo vam to robi pri kazdom pohynani?
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

ne prave ze to dela pri delsim stanim (teda aspon mam takovy pocit)
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

dalsi zjisteni: dela to pouze pri jizde do predu, ted jsem couval cca 10 metru, zaradil za 1 a pomalu se rozjizdel, tak tam bylo slyset ten zvuk

v patek sem objednany do servisu, tak uvidime jestli tam neco najdou, ale jak jsem se bavil s tim technikem, tak rikal ze to delaji vsechny ave, tak nevim....
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

lampacz píše:dalsi zjisteni: dela to pouze pri jizde do predu, ted jsem couval cca 10 metru, zaradil za 1 a pomalu se rozjizdel, tak tam bylo slyset ten zvuk

v patek sem objednany do servisu, tak uvidime jestli tam neco najdou, ale jak jsem se bavil s tim technikem, tak rikal ze to delaji vsechny ave, tak nevim....
Mě se to projevovalo nejčastěji vždy ráno a vždy jsem couval ven z garáže, ale za posledních 14 dní se to vůbec neobjevilo :shock:
Možná to je jak píše jelinek4 jen kontrola TRC.
Obrázek
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

auto je ze servisu: je to bezny jev, technik to slysel, jel s autem; na spodku auta nic neni, vsechno je v poradku, proste to venove delaji
Odpovědět

Zpět na „Avensis“