Zaslepení EGR ventilu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Tak skoda uz som sa tesil ze by to mohlo fungovat aj s tymi 5 mm. Ja to mozno skusim ked budem mat cas dat nejakych 8 mm ci to bude mat vyznam, ked nie tak sa na to vykaslem.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Keby sa odpojil ten konektor co ide do egr asi bude vyhadzovat chybu co?
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Na 100% , kdyz si vratil vse zpet tj EGR ON ,zadne hlasky ECU ?
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Zatial mi nevyhodilo ziadnu chybu ked bol zaslepeny tak za tu dobu by sa uz 2krat rozsvietil. Myslim ze by to malo byt ok. Uz si to vzdal uplne? Mna este laka tych 8mm kedy by to este mohlo mat aky taky zmysel mozno aj 1cm by to fungovalo oproti tym vyse 2 cm co to bolo original.
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Jeste nevim mam depku :-) , ted jsem cetl na ford foru napad jednoho cloveka na 10mm diru , tak nevim. Mozna to jeste zkusim , nechtel bys to zkusit ty?

PS: jdu dneska na pivko , to me snad zvedne naladu a chut

http://www.ford-mondeo.cz/forum/viewtop ... &start=105

http://www.ford-mondeo.cz/forum/downloa ... f22453adff
Naposledy upravil(a) stany dne pon 08.06.2009, 08:53, celkem upraveno 3 x.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Tie odkazy mi nevie otvorit co tam bolo. Dnes som tam dal zaslepku a dve diery po 8mm zatial po 100 km sa nic nerozsvietilo.
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

A pozorujes zmenu stale k lepsimu ? ,nebo jsi sis uz zvykl ?. Treba mu 8mm staci a chova se jako by byl uplne otevrenej , tj bez zlepseni.

Vcera jsem uplne odslepil , budu testovat , ale hned to bylo znat. Motor ho aktivni evidentne nema moc rad.
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

Kdyz me to padalo do nouzaku , tak prevazne mesto , kruhace , odbocky a tak , kdy prave vyuzivas plne funkce EGR
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Tebe to padalo aj do nudzaku? Mne sa len rozsvietili kontrolky. Aj pri 8 mm je to este stale vidiet, nie je to ako ked je uplne zaslepeny ale je to este poznat.
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

jojo jen kontrolky ,ale to je nouzovy rezim, ECU nahodi nejake neutralni hodnoty , kdy auto bezpecne dojede do servisu , ale co by to delalo dlouhodobe z hlediska spolehlivosti nevim.

No tak ted ti nevim , budu zatim jezdit na otevrenej , vim o jedne negativni zalezitosti ktera po zaslepeni odpadla , pri otevrenem EGRstudeny motor , lehka cesta do prace a cca pri a nad 2200ot , jakoby skubnuti , skoro jako dira , ale dira to neni a to spis zavravorani motoru , evidentne EGR , po zahrati je to uz OK.Takze tohle budu monitorovat ,delalo to uz po zakoupeni vozu a pak se rozhodnu jestli vyzkousim tvou variantu 8mm.
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

JELINEK4: Kdyz se ti ukaze Error dej vedet plz . Tak par dni cestuju s EGR full ON, no neda se to v zadnem smyslu srovnat , kdyz byl OFF . Takze az se k tomu dostanu , jeste zkusim tech 8mm
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Zatial nevyhodilo ziadnu chybu mam to tak uz vyse 400 km tak dufam ze by to uz mohlo drzat vidim v tom este stale rozdiel oproti tomu ako to bolo. Na mondeu fore to tiez riesili ale tam robili 10 mm diery a tiez si to pochvalovali.
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

OK,sem zatim trosku marod,takze garaz nehrozi,ale jak budu moct udelam to taky. V jednom pripade to myslim fakt poznam , jak jsem psal , studenej motor , cca plynule 1800-2300 ot a nestandartni chod motoru jakoby zaskub, chvilkovej .jako kdyz ho neco pridusi, kdyz EGR OFF tak bez problema.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Mne zas trasie motorom ked je studeny pri rovnych 1500 otackach tebe netrasie?
stany
Člen Týmu

Příspěvek od stany »

To ani ne , kazdemu asi jinak ;-) , jinak dnes jsem jel do prace WW Polo od nasich , to auto vubec ale vubec oproti AVE nebrzdi :-)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“