E9 - problém po nastartování

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
HonzaJS
Člen Týmu

E9 - problém po nastartování

Příspěvek od HonzaJS »

Zdravím,

přibližně od konce zimy se toyotka po nastartování začala chovat trošku divně - po nastartování a zmáčknutí plynového pedálu se výkon nedostavuje, dokud to nerozjedu tak na 4. převodový stupeň, tak je strašně těžké auto dostat do tempa. Osobně si myslím, že padají otáčky (bohužel otáčkoměr není) + dostavuje se velmi rychlé přebliknutí na "oranžový" economy stav (dříve nebývalo). Od místa bydliště jsem rád, když do lehkého kopečka auto vytáhnu na dvojku (jednou jsem musel zastavit a dát za jedna).

Abych to schrnul velmi nízký výkon a otáčky po nastartování + téměř stálý oranžový "economy" stav jízdy. Za případné odpovědi, co by tento stav mohlo zavinit předem děkuji ;-).

BTW: tlumiče - je rozdíl ve zadních tlumičích pro E8 a E9??? - podle eshopů atd. samozřejmě, ale jestli někdo nezkoumal? Díky.

BTW2: foto toyotky
http://img2.imageshack.us/i/p1040651.jpg/
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Trochu nerozumím tomu "dokud to nerozjedu tak na 4. převodový stupeň" -- když to nemá výkon, tak na 4 to už tím spíš nepojede, ne? Není to zkrátka tak, že chvilku trvá, než se motor naběhne na obvyklý výkon?

Mě se to několikrát stalo taky, nejhorší případ hodně vybočuje, to trvalo cca 5 minut, ale asi to bylo tím, že jsem nechal na podzim auto stát se skoro prázdnou nádrží asi 14 dní a zkondenzovala tam voda, chvilku to jelo, chvilku kuckalo.
Ptal jsem se na to tady: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=9342
Jindy to byla otázka cca 5-10 vteřin. Mimochodem v návodu k E9 jsem našel, že se mezi studeným startem a rozjezdem má cca 10 vteřin počkat.

Od té doby, co se měnil vzduchový filtr a co jsem očistil a stříknul silikonovým olejem kontakty u rozdělovače je to výrazně lepší. (ještě se měnil olej a olejový filtr, ale to asi nemá vliv).

Můžou to být právě ty kabely -- kvůli vlhkosti můžou probíjet, v motoru to pak nejiskří, takže to ani nemůže jet. Jak se motor zahřeje a všechno se vysuší (nebo se to vysuší tím probíjením), už je to OK. Nebo to můžou být svíčky -- místo jiskry tam chvili běhají plazivé proudy. Nebo taky něco jiného :), jsem laik, něco jsem si ze zájmu přečetl, něco se dá s trochou znalostí fyziky odhadnout, ale že bych tomu nějak uceleně rozuměl říct nemůžu...
kudl
Manager Týmu

Příspěvek od kudl »

Jak píše gramo, já bych se podíval na ty kabely ke svicnam. Nedela ti ten motor treba nejake pazvuky, bo nevybruje? Me kdyz odesly ty kabely tak to nejelo jen obcas kdyz sem opravdu velice leholince pridal plyn tak to jelo normalne. S tema kabelama to poznas jednoduse proste ho vytahnes a prilozis k bloku motoru a ten ti pak nekdo nastartuje-je dobry treba odpojit privod paliva aby to nejelo na tri valce pokud mas kat tak by ho to zridilo a vubec to nedela dobrotu. Takze to nechytne ale jen protocis motor pres starter. Pokud pude jiskra normalne ze spodu ty fajfky kde se dotyka svicky tak by mel byt ok (zkouknout i vizualne) zkus takle vsecky 4 a uvidis. Oni ty kabely podle toho co sem tady cet odchazej obcas jen tak na stari treba-neni to jen kus dratu.
Jinak me napada este zkusit kouknout na viko rozdelovace a palec rozdelovace.
Sem taky jen laik, ale stalo se mi to uz.
Corolla E9 1,6( 77Kw :-(( ) limousine a hlavne 4WD:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cbY7v41nNDw Novy video
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ano neco podobneho se projevuje pri spatnych kabelech ( svickach ) , zazil jsem to na vlastni kuzi , to bych zkouknul jako prvni, potom hledat dal
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
HonzaJS
Člen Týmu

Příspěvek od HonzaJS »

gramo píše:Trochu nerozumím tomu "dokud to nerozjedu tak na 4. převodový stupeň" -- když to nemá výkon, tak na 4 to už tím spíš nepojede, ne? Není to zkrátka tak, že chvilku trvá, než se motor naběhne na obvyklý výkon?
Ano, dalo by se říct, že než auto dostane určité rychlosti na zařazení 4ky (cca 55kmh tachometrových), tak je problém - poté po ujetí pár set metrů na 4 vše v pohodě, dokonce když podřadím na 2 na kruháči, tak potom už taky vše ok. Začalo to dělat ze dne na den....auto většinou déle než dva dny nestojí.

Jinak olej, olejový filtr, vzduchový filtr, svíčky - budou měněny do dvou týdnů (zase po roce). I když svíčky asi už jsou déle...

Kudl: Nedela ti ten motor treba nejake pazvuky, bo nevybruje?

Ano, zdá se mi, že od té doby je motor v nízkých otáčkách na 4 a 5 stupeň takový zaduněný, ale po překročení určité rychlosti (otáčkách - nemám otáčkoměr, ale zní to tak) je vše ok. Také se mi zdá, že nebývalo.

To All: na ty kabely a svíčky se podívám do týdne, tak pak dám vědět, popřípadě na ten rozdělovač. Díky
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Začal bych kontrolou brzd :)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“