Nákup Toyoty v Polsku

vše ohledně modelové řady Avensis
David.306
Řidič

Příspěvek od David.306 »

m5t píše:Jiným bych se nechlubil. A už vím proč jsou u nás ceny tak mastné. Když si spol. Toyota Motor Czech postaví nové sídlo za 300mil. (viz článek v Autohitu) tak se nemůžem divit. V Bielsku frčí prodej ostošest. Zrovna v ten samý den můj prodejce udal 7 Toyotek a část jich skončila u nás nebo na slovensku. Na parkovišti měli dalších 20 kousků než si je zákazník přebere. Prostě kdo umí prodává a u nás ať čumí.
a na kolik te teda vysel tenhle krasnej kousek a kolik stoji v čr?...jestli to nechces psat sem,tak napis SZ...dik
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Avensis ve stejné výbavě u nás 719tKč (můj nemá jen vyhřívané přední sedadla) a v Pl téměř o 1/4 méně. To se ta trocha komplikací jako jsou tři cesty do Pl a vyřizování na finančáku vyplatí. Komunikace byla v pohodě -já česky oni polsky. Kdo má pochybnosti ať si to porovná na webu při kurzu +-1:6. :lol: (model 1,8 Multidrive S metal)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Fandové Toyot měl bych jeden šťourací dotaz,který mě už delší dobu leží v hlavě - čte tyto stránky někdo z načalstva Toyota Motor Czech? Mě by třeba dost sralo jak frčí prodej u sousedů. Např. v Havířově ještě neudali ani jeden AvensIII, já jsem byl jeden z potencionálních kupců, ale na poslední chvíli jsem byl zachráněn od zbytečných výdajů. Teď na stránkách Toyota.cz (http://www.toyota.cz/Images/CP%20Avensi ... 805850.pdf) se objevil ceník příslušenství a ceny tam uváděné spíš odradí potenciální kupce než osloví (třeba upevňovací síť do kufru za 1349,- , šatní ramínko za 1369,- je dost úlet).
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

určitě nečte a to je škoda , i když težko změníme jejich politiku ( to máme jak u nás ve státní politice ) :?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

I já si myslím,že je to škoda. Správný obchodník by vzal klub pod ochranné křídla(aspon trošičku sponzoringem) ,založil vhodnou rubriku na propagaci Toyota czech s nabídkou pro členy klubu nebo tak něco. To si radši postaví palác za 300mil a prodejní úspěch je nějak stranou. Přijdete k dílerovi a i běžné věci nemají a na vše se čeká několik dnů. Ještě,že se naši miláčci moc nekazí :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

toyota czech....

Příspěvek od aczasa »

Myslím si, že v čechách je všechno trochu na levačku, co se týká obchodního ducha. :-( Obched dělám asi tak 12 let a mám z toho pořád špatný pocit. :-/ Rozhodně pár korun do klubu by se jako sponzoring hodilo, ale na druhou stranu by se každý hádal co s těmi penězi udělat. :-) Problém s díly se mi nezdá nikterak závažný. Co potřebuji mají v rakousku skladem a do dvou dnů je to v čechách a dokonce i ty ceny jsou konečně skousnutelný.... :-/ Tak snad jde Toyota motor czech správným směrem...
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Pokud zažiji u nás příhodu,kterou popisoval jarson na předchozí stránce, uvěřím že TMCZ směřuje k lepším zítřkům. Zatím mě představa, že uvíznu někde na cestě dost děsí(jak finančně tak hlavně časově).
Sponzoringem jsem myslel např.podporu provozu stránek, prodej propag.věcí pro členy třeba za 20%ceny, slevy na díly apod, tedy nic nad čím by se muselo schůzovat a dohadovat. Je nás tu spousta co mají nějaký dobrý nápad,který by stál za realizaci a značku Toyota ještě více zviditelnil. Vůbec mě netěší,že musím pochválit prodejní úspěch u sousedů.
aczasa
Věčnej rejpal

hmmm

Příspěvek od aczasa »

pravda..... Nemohu než souhlasit. :-)
Back in Czech.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

m5t píše:Mám v Polsku objednaný u ofi prodejce Avensis 1,8Sol. Až bude doma
napíši postřehy. Když jsem sjednával smlouvu, tak mi prodejce ukazal
několik uskutečněných prodejů do čech i na slovensko. Takže nejsem jediný a vůz bude dovezen z EU, tak mě zatím nenapadá v čem by mohl
být problém. Nevím proč bych měl našemu prodejci cpát 719000,- ,
když mi bude stačit 546000,- a dá se ušetřit i na rozdílné DPH-
19% proti jejich 22%.
tak jsem byl u nás pozvaný na předváděcí akci aveIII 2,2 dcat plná palba(mám ave I po faceliftu) no byla to prostě paráda, pán byl ale zklamaný, když mi napočítal splátky a já ho slušně poslal k šípkům-((( ale ceníček jsem si vzal, a mrknul na ty polské stránky, a musí konstatovat, že toyota tam opravdu vyjde levněji, ale né o 200, protože jejich výbava,,sol,,není naše výbava ,,sol,, vychází to tam zhruba (ve ,,stejné,, výbavě-mírné odlišnosti tam jsou) o 70 000,- levněji. metal .barva cca o 3000 levněji. 8) toť moje postřehy... :wink:
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Cenový rozdíl jsem uváděl u provedení, které jsem kupoval já a sice
1,8 Multidrive výbava Sol,u nás pod označením Luna. Polské provedení nemá vyhřívané př.sedadla,víc jsem neobjevil. Pro ostatní provedení není cenový rozdíl tak propastný hlavně u nafty,ale pořád se vyplatí. Nafta je u nás cenou spíš podporována, v polsku se za naftu připlácí. Pro mne škoda,protože kolegů mající skušenosti s benzínem a automatem moc nebude.Příklady cenových rozdílů:
výbava Terra 1,6 559900 - 75200x6 = 108700
1,8 584900 - 78600x6 = 113300
2,0D 579900 - 87000x6 = 57900
výbava Luna 1,8 664900 - 85900x6 = 149500
1,8Multi 704900 - 90900x6 = 159500
2,0D 659900 - 94200x6 = 94700
2,2D 704900 - 99700x6 = 106700
i kdyby to bylo 50tK na chodníku je nenajdete. Za úsporu lze pořídit luxusní elektrony na zimu,havarijní pojistku a spoustu dalších serepetiček :lol:
priklep
Člen Týmu

Příspěvek od priklep »

Osobná skúsenosť- veľmi dobrá.

Kúpil som Avensis 2,0D-4D v marci 2009, súhra lacnej poľskej meny+výpredaj modelov 2008+nutnosť výmeny auta kôli dvojičkám.

Kupoval som v Novom Saczi (Kobos), prístup profesionálny, jedniné negatívum bolo, že som čakal asi 2-3 týždne na auto.

Preddavok zaplatený bezhotovostne, doplatok na mieste (bol som prekvapený množstvom bankoviek, ktoré som do predajne niesol- niečo vyše 400 ks papierov, lebo najvyššia bankovka v Poľsku je 200PLN, Anja ma vítala s gumičkami v jednej ruke). Cenu nespustili, pridali zimné gumy a alarm. Zaregistrovanie v SR celkom v pohode, len si to treba niekde naštudovať čo všetko treba. DPH som zaplatil v SR. Oproti SR som celkovo ušetril 5000€. Oplatilo sa.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Já jsem objednával začátkem března a odebral koncem dubna. Kdybych
trval na barvě, která by nebyla na skladě tak čekám do července,ale
to mi zase nemohli garantovat původní cenu. Takže pár týdnů bych za negativum napovažoval. U nás to bude podobné.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Poláci nevybavují nový vůz sadou autožárovek, jen lékarničkou,trojůhelníkem a has.přístrojem, který je u nich povinný (důležité pro případné návštěvníky Polska autem - rádi dávají pokuty našinci). Má to svou logiku,protože nevím jak bych si vyměnil žárovku na cestě na dnešních moderních autech hlavně vyšší třídy. Návštěva servisu je až na výjimky nutná, protože výměna žárovky v př. světlometu znamená částečné rozebrání předních plastů. Abych měl povinnou výbavu zavítal jsem u nás do Toyoty a zakoupil krabičku s žárovkami(týden čekání :?: ). Krabička obsahuje Philips H11(samostatně asi za 470,-) + dalších 5 žárovek a 3 pojistky - to celé za 1300,- což mi připadá jako slušný nářez, ale mám plastovou krabičku s nápisem Toyota za bratru 500,-Kč :? .
mmajor
Člen Týmu

Příspěvek od mmajor »

Jsem zaměstnanec TMCZ (sice AjŤák, ale fanda motorismu) a tak si dovolím zareagovat na pár informací zde uvedených. :)

Ceny v ČR nejsou vyšší, kvůli tomu, že si TMCZ postavilo novou budovu... ikdyž to asi tak na první pohled může vypadat. :) TMCZ dlouhá léta sídlilo v administrativní budově společnosti PHILIPS, kde se platil nemalý najém za pronájem jednoho patra. Nová budova je postavena na úvěr a splátka bance vychází téměř na stejno jako byl pronájem prostor u společnosti PHILIPS.

Cenovou politiku TME (Toyota Motor Europe) řidí centrálně a lokální kampaně (česky: akce) jdou z rozpočtu lokálních distibutorů (buď jen snížením marže nebo i dotací, ty se používají např. na vyprázdnění "ležáků" na skladě). Každý trh je jedinečný a TME pomocí svých pocitů, úsudků a všeho možného určuje cenu pro daný trh. To, že je to v Polsku o tolik dražší je smutné a i já jako zaměstnanec to tam mám jako standardní zákazník levnější než v TMCZ jako zaměstnanec :!:
Oficiální info z TME je, že v Polsku mají velkou konkurenci, na dotaz jakou... ---> škodovku. :evil: Ale musí se uznat, že bojují o první místo na trhu.. takže možná tj. podpora.. ale to jsou už jen spekulace.

A koupi nové Toyoty v PL od autorizovaného prodejce se nebojte. Autorizovaný prodejce v PL musí splňovat stejné regule jako ten český. :)

Co se týče podpory tohoto fóra, teď na to myslím není moc vhodná doba, finanční situace není ideální, ale pokud někdo zodpovědný za toto fórum bude chtít - dám přímý kontakt na osobu, která může rozhodnout o podpoře tomuto fóru. Jestli by šlo o platbu domény, webhostingu, či jiných souvisejících nákladů... nebo slevu na manuály, prezentační materiály.. to už by bylo na vás.

A věřte, že strýček google někdy někoho z TMCZ na vaše fórum přesměruje... jen to budou řadový zaměstnanci a ne nikdo ze senior manegementu.í
Co se týká dodacích lhůt, tak pokud auto nemá lokální distributor na skladě, případně již objednané do výroby (výrobu si plánuje, každý distributor sám), tak by měli být stejné jak v CZ tak PL (tj. když se auto spec. objednává do výroby). Jen v PL, díky větší prodejnosti, budou mít větší sklad a tím i existuje šance, že víc modelo-barevných kombinací.

Toť asi vše.. :)
Naposledy upravil(a) mmajor dne úte 26.05.2009, 21:55, celkem upraveno 1 x.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Toyota klub zkoušel už před několika lety kontaktovat TMCZ avšak bezvýsledně.Z toho důvodu pochybuji,že by v dnešní době tomu bylo jinak.Co jsem se doslechl ,dokonce byl i problém s používáním loga Toyota.
Sám jsem rád,že na slovensku je tomu jinak.Rád tam jezdím na srazy.Narozdíl od čr tento klub funguje jak má.Je mi líto,že v čr se k tomuto klubu TMCZ nedokáže postavit lépe.V dnešní době tento klub nemá žádnou kontaktní osobu,která by zabezpečovala chod tohoto klubu.Což je myslím chyba!
J.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“