Tlak v nádobce

vše ohledně modelové řady Celica
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

nevim, ale u mě topic "teplota 3sge" se fouklý těsnění projevilo (díky Liborovi) jednoduše- viz ta fotka "gulášo-slizu" pod víčkem oleje.
Obrázek
To by se mělo možná ukázat na každým autě, nebo ne?
Jakej je vůbec rozdíl mezi kovovým a tim "měkčím", nevim co to je za matroš, měl sem kov- fouknul a teď ten měkčí matroš a je to supr.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Jenže kyž máš trochu emulze na víčku ještě neznamená fouklé těsnení.Navíc to těsnění může být fouklé do oleje,do vody nebo mezi válcema.Taky nemusí být fouklé a půjde Ti olej do vody nebo voda do oleje nebo obojí navzájem .Možností je vícero.Stačí si jen vybrat:D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Jeste je mozny ze je ucpanej chladic a pumpa ma vetsi tlak takze to jde ven. Me se tohle stalo, ale prjevovalo se to az pri vetsich otackach tedy i vetsi makajzne pumpy. Spis teda los tutos tesneni. :wink:
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
yeepla
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeepla »

No poskládám to dohromady, dám nové těsnění, vyměním termostat, protože když to bylo zahřáte tak hadice před termostatem horka, za termostatem studená a auto netopilo i když bylo zahřáté. Sice jsem termostat zkoušel venku (nahřál jsem vodu v hrnci) a otevřel. Kdyby někoho něco napadlo dejte vědět.
Díííkes
Toyota Celica GT r.v 2002
J & J = JAYJAY :)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

keek> ne trochu :lol: :lol: zasral sem si tim celej micro/hadr podle mě je to o tom. přesně o tom...sakr bleeee :lol: a tohle nebylo trochu, ale spíš "trochu moc"
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

yeepla píše:No poskládám to dohromady, dám nové těsnění, vyměním termostat, protože když to bylo zahřáte tak hadice před termostatem horka, za termostatem studená a auto netopilo i když bylo zahřáté. Sice jsem termostat zkoušel venku (nahřál jsem vodu v hrnci) a otevřel. Kdyby někoho něco napadlo dejte vědět.
Díííkes
Pred slozenim zmer blok a hlavu na zakriveni. Jestli to nebude rovny, foukne to zase. Nebylo by od veci taky vyndat chladic, otocit vzhuru nohama proplachnout proudem vody - schvalne jestli z toho neco vypadne. Termostat bych pri uvedenych symptomech vymenil urcite, jistota je jistota a termostat neni tak draha polozka. Novou chladici smes potom nalivej do chladice pomalu a postupne, aby se co nejlip vytlacil vzduch ze systemu. Optimalni je taky potom system odvzdusnit tak, ze auto na chvili nechas na nejakym prudsim najezdu cumakem nahoru, aby vicko chladice bylo nejvyssim bodem systemu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
yeepla
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeepla »

díky moc za rady ... :wink:
Toyota Celica GT r.v 2002
J & J = JAYJAY :)
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Da se nejak laicky poznat (priznaky) kdyz to fouka jen mezi valcema?
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Kysi píše:Da se nejak laicky poznat (priznaky) kdyz to fouka jen mezi valcema?
Kámoš to měl na motorce, R6 01', a měl to v servise 3 měsíce, než na to mechanici přišli. Nedrželo to volnoběh za tepla, jinak za studena bez problému, a když si to držel plynem, tak šla vytočit po omezovač. Řešili to tehdy zkoušením všeho možnýho, ale až když sundali hlavu a na obou přepážkách byli praskliny jak prase, tak jim to bylo jasný...
Holomek!
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Já bych viděl ještě jednu možnou příčinu tlaku v systému a tomu odpovídá i diagnoza, že auto netopilo ani ohřáté: stačí, aby někde byla vzduchová bublina a chladící kapalina necirkuluje. Potom se v motoru dělá pára, která tlakuje systém. Mě dalo dost velkou práci motor správně odvzdušnit, měl jsem stejnou potíž - natlakovaný systém, auto netopilo.
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

a co kdyz to netopilo proto ze to sezralo nejake mnozstvi vody(kdyz mas o litr az dva min vody tak uz netopis) no a tim zacne tlakovat varit a vsechno ostatni.
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Nechci tady rozvádět sáhodlouhou polemiku, jen jsem popsal, co se stalo mně. U TS jsou rady druhu - Postav auto do kopce, aby bylo víčko chladiče co nejvýš - na nic, protože tam žádné víčko chladiče není. Podle manuálu se chladící kapalina nalívá přes přepadovou hadici topení, což je samozřejmě nejhůře přístupné místo. Ale já jsem to tak po dlouhém vztekání se s necirkulací kapaliny udělal a bylo po problému, nic se nemuselo dál odvzdušňovat a auto začalo okamžitě topit. Taky nerozumím tomu, že před termostatem je hadice horká a za ním studená. Za termostatem žádná hadice není, je v hausingu z boku motoru.
Je to nejjednodušší možnost řešení problému, která nic nestojí a kterou bych začal. Podle mne i u ostatních popisovaných závad by auto topilo.
Odpovědět

Zpět na „Celica“