Nákup Lexus LS430

modelové řady značky Lexus
Odpovědět
Rasper
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 20.12.2008, 14:24

Nákup Lexus LS430

Příspěvek od Rasper »

Zdravím,
mám zájem o koupi vozu Lexus LS430, rok 2001-2003. Má někdo s tímto vozem zkušenosti, jeho silné/slabé stránky, nějaké vyskytující se poruchy, spotřeba, jízdní vlastnosti apod, prostě vše o tomto voze. :?:
Uživatelský avatar
KUBAJZZ
Řidič
Příspěvky: 215
Registrován: úte 02.05.2006, 00:14
Bydliště: Opava,přechodně i jinde :-)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KUBAJZZ »

mám LS 400 ale znám taky LS430 protože to má známý a měl stejný problém jako já - odešly mu čidla vzduchového nastavení podvozku a taky kompresor takže docela pálky...není nad podvozek s pružinama.Taky u modelu do r.2002 neseženeš mapy západní Evropy včetně ČR do navigace.Jinak slušná kára se slušnou spotřebou kolem 13 -14 l na 100km.
Toyota Corolla E11 Compact
Lexus LS 400 V8 - prodáno
Toyota Starlet - prodáno
LEXUS IS 200 r.03 - prodáno
LEXUS IS 250 2007 full
Rasper
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 20.12.2008, 14:24

Příspěvek od Rasper »

Kolik obnáší oprava vzduchového podvozku?
Ty mapy včetně ČR se tam vůbec nedají nahrát? Jaký to má důvod? Ani u Lexusu by to neuměli do toho auta dodat? Nebo jakým způsobem by to šlo doplnit? r.v. co se mi líbí je totiž 2001
Brio
Člen Týmu
Příspěvky: 7
Registrován: pon 01.12.2008, 22:24

Příspěvek od Brio »

Rasper píše:Kolik obnáší oprava vzduchového podvozku?
Ty mapy včetně ČR se tam vůbec nedají nahrát? Jaký to má důvod? Ani u Lexusu by to neuměli do toho auta dodat? Nebo jakým způsobem by to šlo doplnit? r.v. co se mi líbí je totiž 2001
Tak jak to dopadlo?
Jeden tlumic stoji 19.500kc bez DPH ale vseobecne je znamo, ze neodchazi. Problem byl se zadnima cidlama ale ty uz jsou "vylepsene"(jine cislo dilu) a neni to az tak casta zavada, ikdyz u mne je predchozi majitel menil jeste v zaruce :O

Ja osobne bych bral modelovy rok 04-06, kde je lepsi navigace, nataceci predni svetla, 6A/T, zadni LED brzdove svetla, 18" kola a celkove ten facelift vypada lepe. Dokonce nektere LS430ky maji i adaptivni tempomat...

Co se tyce te navigace, tak Lexus uz neposkituje nove mapy pro modely '01-03, ktere maji navigacni system 01 generace... http://www.lexus-mapupdates.eu/
Rasper
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 20.12.2008, 14:24

Příspěvek od Rasper »

Taky se mně líbí 04-06 kvůli faceliftu, přední část se velmi podobá novému modelu. Co ty máš přímo za model?? Nejvyšší výbava je president line?
Co jsem koukal tady u nás po bazarech, tak tyto ročníky jsou stále poměrně drahé a podle mě budou rychle ztrácet na ceně. Nejlepší by bylo sehnat něco kolem 400 tis., protože tato cena už moc nespadne a bude skoro stálá.
Jinak jak jsi s LSem spokojen? (jízdní vlastnosti apod.)
Brio
Člen Týmu
Příspěvky: 7
Registrován: pon 01.12.2008, 22:24

Příspěvek od Brio »

Myslim si, ze ten facelift se jim fakt poved. Nejhorsi je akorat to, ze cena je zhruba 2x vyssi nez u modelu z roku 01-03... :roll:

Osobne mam '05 a zatim sem nemel skoro zadny problem krome par zarovecek podsviceni tlacitek a tesneni svicek... No, prece mam jeden ktery je pro mne velice neprijemny a to je topeni. Jakmile vyjedu na dalnici, tak z oblasti predniho okna a ze stredu palubovky fouka studeny vzduch zatim co na nohy fouka teply a ve finale mam uvarene chodidla a zbytek tela je jako v lednicce. Docela otrava na delsi cesty :?

Mam tu president line vybavu bez adaptivniho tempomatu. Na rovinu, ty elektricke zadni sedacky atd jsou trochu zbytecne ;) Kolik krat za zivot tam budu sedet? Mozna ani jednou a mala co sedi vzadu, tak o nejakych masaznich sedackach nema ani sajnu :) Jedine co je u teto vybavy velky plus, tak ty roletky na zadni okna.

Jinak je to velice tiche a pohodlne auto. Spotreba je prizniva vzhledem k tomu, ze vazi 2.340kg. Je tam spousta kravin, ktere si clovek oblibi... Pri rezimu sport, auto se chova v zatackach velice dobre.

Co se mi nelibi, tak je trochu zmatena prevodovka pri pomale jizde ve meste, kde zbytecne radi jednicku ale pry to vyresi novy soft do RJ prevodovky, tak uvidime. Taky v zime na snehu je to docela adrenalin jezdit, obvzlast pokud tam mas 18" Co jeste? Motor se mi zda hlucnejsi pokud ho poslouchas zvenku oproti napriklad 3,5l V6 od Nissanu... Rika se, ze V8 by mela byt jeste tissi, tak nevim. Asi paranoja nebo co :) Abych neco nevynechal, tak jeste opomenu pomalu reagujici parkovaci system. Troufam si rict, ze je primo desny :!: To by bylo asi tak vsechno :)
LS430 '05 w/ UL
Rasper
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 20.12.2008, 14:24

Příspěvek od Rasper »

Tak to mě docela hodně překvapuje, u Lexe bych nečekal, že tam bude špatně foukal vzduch z výdechů (takto to dělaly přesně Opeli kolem ročníku 95). Tam je 4-zonová klima? Má to vyhřívaný volant :lol:
Ohledně park. systému, tam je parkovací kamera, nebo senzory? To mě docela taky udivuje, že to není 100% :o
Motor to mi je také divné, myslím že nissan tam mám řetězový rozvod, zato LSo by mělo mít řemenový, tudíž by měl být tišší, ale to čert vem.
Spotřeba tedy odhaduji, že se pohybuje kolem 12 litrů?
Ale jak říkám, jsem velice překvapen, že japonec má nedokonalou elektroniku :crazy:
Stejně Lexus zůstává mým velkým favoritem. :D
3,5 V6 od nissanu....to jsi měl Murano, Maximu, 350Z, nebo něco z Infiniti? Ten motor by měl mít kolem 250-270 hp. LS má 281hp, jak to v porovnání tahá, v jakých rychlostech to začíná být línější? Nezapomenu na 450h, které zrychlovalo od 0-250km/h pomalu po lineární křivce :D, ale to je hybrid s cca 340 hp.
Jinak dílenské zpracování, kvalita kůže apod je asi na vysoké úrovni.
Brio
Člen Týmu
Příspěvky: 7
Registrován: pon 01.12.2008, 22:24

Příspěvek od Brio »

Je tam 4 zonova klima a navic je udajne z tech "chytrejsich", ktere maji vsude senzory, dokonce reguluje teplotu podle toho jak sluinicko dopada na palubovku, kde je nekolik senzoru nebo tak neco... V utery jdu do servisu, tak jsem zvedavy, jestli vubec neco zjisti. Pry to muze byt nejaky servo motorek, ktery pry nemusi dovirat klapky a tim padem to nasava vzduch zvenku. Kdo vi.
Vyhrivany volant to nema. Mam pocit, ze az LS460 ho ma a vyhriva pouze kozenou cast volantu. Jak jinak, ze :)

Standartne jsou parkovaci senzory vpredu a vazadu + kamera, ktera je fakt super ale jak uz jsem rikal - ten park. system je strasne pomaly a nez zacne poradne pipat, tak auto je napriklad nalepene na zdi :)

Ohledne motoru, jde slyset takovy lechce cvakaci zvuk jako by ze spodu u vyfuku. Mozna mam ten prvni dil v haji nebo ten pletenec se zacina rozpletat :D Mozna nejake tesneni. Fakt nevim. Jeste sem to nejak neresil. Co se tyce aut, jsem paranoik, takze bych se nedivil, kdyby vsechno bylo v poradku :)

Spotreba podle BC je lehce prez 13l ale vsimnul sem si, ze na volnobeh ukazuje 99,9l/100km, takze skutecna spotreba by mela byt nizsi nez ve skutecnosti ukazuje.

Mel jsem pred tim US Maximu a ten motor se mi zdal o trochu kultivovanejsi. Opravdu jako hodinky ale na druhou stranu se musim priznat, ze jsem resil hned na zacatku praskle voditko rozvodoveho remenu. Co vsechno se muselo udelat a jaky to melo zvuk nebudu radeji popisovat. Myslim si, ze Tatrovka ze 60 let byla tissi. :O
Jinak jela moc pekne. 265HP v kombinaci se 6M/T a vaha asi 1600kg rovna se na moc rychle auto :) Mozna je o trochu zivejsi nez LSko. Zatim to nedokazu posoudit. Nebudu skryvat, ze mi to taky trochu vrta hlavou a jelikoz jsem ji prodal kamaradovi, brzy ho budu muset vyzvat na souboj :D
Abych to zakoncil. LSko je uplne nekde jinde. Je to opravdicka limuzina oproti Maxime A34, ktera je spise sportakem, ikdyz je jen o 8cm kratsi ;) Proste 4DSC jak tomu rikaji v Americe. Jako nova stala 2x mene nez Lexus a tim padem si myslim, ze neni fer obe auta takhle porovnavat.

450h bude uz uplne o necem jinem. 2 motory, ktere se navzajem doplnujou a kroutak je takovy, ze mozna i W12 od VW mu bude zavidet :)
LS430 '05 w/ UL
Rasper
Člen Týmu
Příspěvky: 5
Registrován: sob 20.12.2008, 14:24

Příspěvek od Rasper »

Tak jak to dopadlo v servise??
Brio
Člen Týmu
Příspěvky: 7
Registrován: pon 01.12.2008, 22:24

Příspěvek od Brio »

Dopadlo to nijak. Po kontrole vsech senzoru klimy, chteji nekdy prez prazdniny zkontrolovat jeste servo motorky o kterych sem uz myslim psal... Jelikoz se musi rozebrat cely stredovy panel - radio, changer, navi atd, se mi do toho moc nechce ale asi nic jineho mi nezbyde.
LS430 '05 w/ UL
Odpovědět

Zpět na „Modelové řady“