Programovatelna ECU na 3S-GE
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Můžu postavit sebelepší konstrukčně do posledního detailu propracovaný motor a je to celé nanic pokud nemám i špičkové řízení. Naopak špičkovým řízením mužů využít vše co i nedokonalé postaveny motor nabízí. Ja-ma jsou dvě možnosti. Buď chceš nebo ne. Na all trac fóru jsi jako doma takže víš že i jednotkou z klubu mladého elektronika (megasguirt) na kterou já bych ani nesáhl,už jen proto,že přijde v igelitovem pytlíku jako lego a její sestavení je v rukou mistra pajky a cinu a její fuel x ignition map lze zapisovat pouze 12x10 polí lze náhradou originální jednotky na 3sgte vykouzlit nějaký pár desítek koní navrch. Kdo si chce přečíst co se kde na motoru najde snímace,čidla atd k čemu jsou a slouží eventuelně další info ohledně vipec - fórum v mém podpisu. Registrace nutná jinak vám technická sekce zůstane skrytá.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jenom bych chtěl poprosit všechny kdo mají zájem a uvažují o koupi jednotky a mají nějaký konkrétní dotaz po pročtení tohoto topicu, pište ho rovnou sem a ne do sz. Nemám čas na to abych 5lidem odpovídal na podobné dotazy. Děkuji.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud mluvime o montazi na 3sge tak určitě ne,řízení je na daleko vyšší urovni než původní jednotka. Je řízena hall snímačem který naprosto přesně da signal ke vstřiku i zažehu. v porovnaní toho co tam je (rozdělovač) a novou s cívkou pro každý válec je jako srovnavat mercedes a favorit.czmk5 píše:nesktátí se životnost motoru po instalaci nové řídicí jednotky a zapalování.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
prozatim by to tak melo být. Závazně ja vím o 2ks v tomhle termínu.olik píše:Zdravim, chci se zeptat, kdy asi tak bude dalsi termin pro objednavani? Padlo tu neco o zari ci rijnu, diky.
Jak říkáš teoreticky je hrozně náročné slovo je to dost veliká částka a je zapotřebí si na to sednout a skutečně si probrat finance tak aby když se k to mu přikloním jsem nezůstal stát například na vstřikách nebo na jiných komponentech které mi tu slevu společného nákupu udělaj zajímavější.Naspořit postupně a vyrešit.A je to na draka že Australan zvednul ceny dalo se to ale v nynější situaci čekat vše jde a půjde nahoru.Určitě nynější nákup je jeden z větších a ty další sice v plánu jsou a i další lidi co se mi ozývaj SZ jsou zvědavy hlavně na to jak to bude vapadat již konkrétně na mém autě a zkušenost odstatních přesvědčí že plně programovatelný managment je pro auto když je správně nastaven llepší pro optimální výkon a výdrž motoru taky.Původně jsem taky chtěl něco jiné ale když jsem si uvědomil kde bych s finančně dostal jinou ECU pochopil jsem že dávat ještě auto na brzdu je finančně neúnosné.
Nějaké ty auta doma jsou.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No cenově hrůza? Vezmi si kdyby Ti jednotka originál odešla a šel jsi pro ni do toyoty. ještě rád sáhnes po vipec. Mám v oku jeden velice slibný projekt,který pokud se podaří dotáhnout do konce bude adekvátní náhradou řízení motoru,pouze v n/a. Bohužel vše je stále ve stadiu testů. Jsem v kontaktu s vývojáři,měl jsem pár připomínek které akceptovali,ovšem jejich implementace není zrovna jednoduchá. Navíc předpokládaná cena je 25000 a více bez akčních členů a zapalování. A to než bych dělal pokusy sahnu raději po již hotovém s daleko většími možnostmi v řízení. Bohužel je to až u klokanů. když se tomu podíváš "pod pokličku" trochu víc,zjistís že jsou hodně veliké rozdíly v programovatelných jednotkách,nejen tím co dokáží ovládat a jak se dají naprogramovat,ale co všechno okolo ještě potřebují aby správně fungovaly. Takže někteří výrobci sice nabízí jednotku "jen" za 15000 ale dalších 25000 vrazis do příslušenství aby vůbec fungovala. I to je hodně důležitý faktor při výběru.
libore::: prosimta k ktomu VIpecu na 3S-ge mas ktomu nejaky podrobnejsi popis ,,najlepsie schemata zapojenia .. ??? pripadne aky software sa poziva na komunikaciu ?? a este jedna otazocka neni mi celkom jasne ci sa jedna o komplet swap riadiacej jednotky alebo je to len nejake nadstavbove pripojenie ...
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jedná se o komplet "standaloneů jendotku která nahradí puvodní ECU a přebere veškeré její funkce - takže žádná "pomocná" nebo "přídavná" ( piggy back ) jednotka, která bude pouze "falšovat" data a podstrkovat zfalšovaná data ECU.ALFkeeper píše:libore::: prosimta k ktomu VIpecu na 3S-ge mas ktomu nejaky podrobnejsi popis ,,najlepsie schemata zapojenia .. ??? pripadne aky software sa poziva na komunikaciu ?? a este jedna otazocka neni mi celkom jasne ci sa jedna o komplet swap riadiacej jednotky alebo je to len nejake nadstavbove pripojenie ...
Pro komunikaci používá vlastní ViPEC software ( stačí nebýt línej a juknout na avizovaný web - www.vi-pec.com ).
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi zda že jsi tento celý topic nějak nepochopil. takže ještě jednou. Jednotka není žádná nadstavba sériové tzv. piggy back. Je to univerzální plněprogramovatelná jednotka tj. lze s ní nahradit jakoukoli sériovou ecu pro řízení motoru. Dle počtu válců 1-4 zvolís typ V44 nebo 5-8 zvolís typ V88. Jednotka má svůj vlastní sw k programování a vkládání palivo X zapalování datových poli (tzv. mapy) komunikace mezi jednotkou a pc kam ho nainstalujes probíhá na sériové sběrnici CAN rychlosti až 1mB/s s připojením k pc nebo notebook kabelem usb a rozhraním usb 2.0 (je doporučeno) pro instalaci k jakémukoli motoru stačí na stránkách www.vi-pec.com v sekci technická data stáhnout zapojení v pdf. Na to aby jsi tím v prvním kroku nahradil sériovou Ti stačí pouze tato schémata a schéma pin in/out ecu sériové 3sge. Vše ostatní může zůstat jak je. Pak už jen do výfuku nejlépe někam nejblíže svodům zapojit širokopásmovou lambda sondu a můžeš začít ladit. Jinak jsem mluvil s Honzou a říkal že jsi nic neobjednal.