Převodovka D4D - vypadává 5 rychlost
[quote="pheliss"]Nešlo by prosím rozepsat podrobněji návod na výměnu??Popř. nějaké foto, jestli někdo nemá?
Díky[/quote]
Návod je popsán výše - je to jednoduché viz. návod, ale chce to určitě nějaké zkušenosti. V každém případě výměna přesuvníku je jenoduchá a nevyžaduje nic speciálního.
Jak jsem to ale už rezpsal, je to potřeba vymněnit to celé.
Tam je ale značné úskalí na stažení 5kola. V podstatě jsem musel vyrobit stahovák na soustruhu, který je sice jednoduchý ale bez soustruhu je to problém. Můžeš se pokusit to stáhnout standardním stahovákem a to tak že ohřeješ kolečko které se roztáhne a de stáhnout. Já to skusil a nešlo to. To stažení bylo opravdu problematické. Klo tam drželo jak židovská víra. Hodně úspěchů
Díky[/quote]
Návod je popsán výše - je to jednoduché viz. návod, ale chce to určitě nějaké zkušenosti. V každém případě výměna přesuvníku je jenoduchá a nevyžaduje nic speciálního.
Jak jsem to ale už rezpsal, je to potřeba vymněnit to celé.
Tam je ale značné úskalí na stažení 5kola. V podstatě jsem musel vyrobit stahovák na soustruhu, který je sice jednoduchý ale bez soustruhu je to problém. Můžeš se pokusit to stáhnout standardním stahovákem a to tak že ohřeješ kolečko které se roztáhne a de stáhnout. Já to skusil a nešlo to. To stažení bylo opravdu problematické. Klo tam drželo jak židovská víra. Hodně úspěchů
Pětka
Ahoj ten problém je i u 250 avensise je tam změněné kolo 5 a přesuvník na pětce v toyote koupíš modifikovaný dily bez origo stahováku to asi neuděláš ta páka se ti stejně při záběru trochu pohybovat bude to je normalni tak hodně štěstí při opravě!!!!
Tak oprava úspěšně ukončena:-)
Řadička se ani nehne, ztratily se vibrace při rychlosti okolo 160 km/h, je to jako když byl novej:-) Bez toho stahováku to kolečko sundat nejde ani náhodou, musel jsem udělat provizorní stahovák a pak v poho...
Tak snad už to bude všechno O.K.
Řadička se ani nehne, ztratily se vibrace při rychlosti okolo 160 km/h, je to jako když byl novej:-) Bez toho stahováku to kolečko sundat nejde ani náhodou, musel jsem udělat provizorní stahovák a pak v poho...
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
muzes sem dat prosimte fotku toho stahovaku?pro dalsi ktery budou tento problem resit.dikypheliss píše:Tak oprava úspěšně ukončena:-)
[quote="David.306"][quote="pheliss"]Tak oprava úspěšně ukončena:-)
Tak snad už to bude všechno O.K.[/quote]
muzes sem dat prosimte fotku toho stahovaku?pro dalsi ktery budou tento problem resit.diky[/quote]
No to nemohu bohužel, ten sem nechal v dílně kde sem opravoval pro další použití - ale pokud to rozebereš tak je to jednoduché - na domečku kola jsou tři díry na šrouby. Stahovák je vlastně kolo s třema dírama skrz které se našroubují šrouby a v prostředku je šroub který zapadně do hřídele.
a kterým se to stahuje. Možná to popisuju kostrbatě ale když to rozhodíš je to logické a poměrně jasné
Tak snad už to bude všechno O.K.[/quote]
muzes sem dat prosimte fotku toho stahovaku?pro dalsi ktery budou tento problem resit.diky[/quote]
No to nemohu bohužel, ten sem nechal v dílně kde sem opravoval pro další použití - ale pokud to rozebereš tak je to jednoduché - na domečku kola jsou tři díry na šrouby. Stahovák je vlastně kolo s třema dírama skrz které se našroubují šrouby a v prostředku je šroub který zapadně do hřídele.
a kterým se to stahuje. Možná to popisuju kostrbatě ale když to rozhodíš je to logické a poměrně jasné
-
- Člen Týmu
avensis D-4D
taky mam stejny problem a vyresil jsem to zpusobem ze jsem si sehnal celou novou prevodovku z venku,cena 100 euro,neni to original,protoze na muj tip r.v.99 uz se prevodovka a dily nevyrabeji ani nikam nedodavaji.ale potrebuji sehnat jednohmotovy setrvacnik za rozumnou cenu jestli nekdo nevi.