Vibrace v rozmezí 1800-2200 otáček
Vibrace v rozmezí 1800-2200 otáček
Stále řeším problém s vibracemi celého auta v momentě, kdy jedu na jakoukoliv rychlost (čtyřku, pětku), chci zrychlit a to ať do kopce, z kopce nebo po rovině a v rozmezí 1800 až 2200 otáček se mi docela nepříjemně rozklepe celý auto. Jakmile dosáhnu cca 2200 otáček, auto daleko razatněji zrychluje a neklepe se. V autorizovaným Toyota servisu mi s tím neuměli poradit, ani známý automechanik mi s tím nepomohl, všichni jenom, převažujou kola - to ale nijak zvlášť nepomáhá. Nemáte někdo zkušenosti, jestli je to normální nebo čím by se to dalo odstranit? Avensis 2.0 D4D r.2001, najeto 190tis.km, kompletní řemeny a rozvody jsem měnil ve 180tis.km.
Díky za pomoc a radu
Díky za pomoc a radu
S tema kotoucema sem je nechal na Carine taky pretocit ze to hazelo a po 500km to bylo zpatky, takze novy kotouce, pokud teda neni vule v naprave nebo tak
nebo co tam mas za gumy? taky by to mohli rozhodit pokud to sou nejaky sumky z marketu?
nebo co tam mas za gumy? taky by to mohli rozhodit pokud to sou nejaky sumky z marketu?
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Říkali, že zkontrolovali co mohli a nic nenašli, takže nejsem z toho nijak zvlášť moudrej...saab píše:A kontrolovali ti v Toyotě i silentbloky, nápravy a řízení ?Vandy píše: Brzdy jsem neměnil, jenom nechával přebrušovat kotouče, dělalo to před přebroušením a dělá to i po něm
Vandy
Avensis Combi 2.0 D4D, r.2001
Kotoučema to nebude, přetáčel je kluk, kterej to fakt umí a i ze značkovýho servisu Toyoty mu tam na přetočení vozí kotouče. Gumy v marketu zásadně nekupuju, momentálně mám obutý Bridgestony, jinak rád jezdím na Klebrech..bartp píše:S tema kotoucema sem je nechal na Carine taky pretocit ze to hazelo a po 500km to bylo zpatky, takze novy kotouce, pokud teda neni vule v naprave nebo tak
Vandy
To jsem si pročítal a doufám, že můj případ to není, proto hledám všelijaký jiný možnosti..chmelo píše:Nebude tam problém so zotrvačníkom? Skús pohľadať na fóre, už sa to tu viackrát rozoberalo, že tie dvojhmotové mali nejaký problém....ale bodaj by to tak nebolo
Vandy
pokud sou odreny kotouce tak pred vymenou desticek s tim pretocenim jo, ale jestli hazou a sou zvlneny tak tim pretocenim se zmeni sila kotouce v nekterych mistech tim uz nejsou vyvazeny jak funglovky a potom jeste pri zahrati brzdenim se znova zkrouti, to byl teda aspon muj prublem,
jinak sem to uz tady nekde cetl ze je totten avensis haklivej na vyvazeni kol, mozna nechet vyvazit jeste nekde jinde? znamej co obul v pneuservisu novy gumy tak se mu to taky asi tyden klepalo, nechal to prevazit jinde a dobry
jinak sem to uz tady nekde cetl ze je totten avensis haklivej na vyvazeni kol, mozna nechet vyvazit jeste nekde jinde? znamej co obul v pneuservisu novy gumy tak se mu to taky asi tyden klepalo, nechal to prevazit jinde a dobry
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Re: Vibrace v rozmezí 1800-2200 otáček
Přátelé, asi bych v tomto případě nehledal problém v pneu a kotoučíchVandy píše:...a v rozmezí 1800 až 2200 otáček se mi docela nepříjemně rozklepe celý auto...

Ahoj
mám stejný problém, Avensis 2001 D-4D, a mezi cca 1800 až 2100 otáčkama mi to dost vibruje, jde to cítit odspodu, jakoby pod sedadlem. Nejvíce to dělá na pětku.
Snažil jsem se na to téma dohledat co nejvíce článků a přečíst co nejvíce diskuzí a můj závěr je takový : kolama to v žádném případě není, brzdy mám fungl nové a vůle na nápravách nemám.
Jak už tady někdo napsal, jde skutečně o dvouhmotový setrvačník, který má na starosti tlumení vibrací od motoru. Životnost takového dílů je kolem 200.000 km, podle způsobu zacházení. Kromě vibrací při zařazeném rychlostním stupni se to taky dále projevu při řazení, spojka je hodně citlivá a při necitlivém řazení dává zpětné rázy. Někdy se opotřebovaný setrvačník projevuje taky silnýma vibracema od motoru na volnoběh.
Pokud jste někdo přišel na něco jiného, dejte určitě vědět.
mám stejný problém, Avensis 2001 D-4D, a mezi cca 1800 až 2100 otáčkama mi to dost vibruje, jde to cítit odspodu, jakoby pod sedadlem. Nejvíce to dělá na pětku.
Snažil jsem se na to téma dohledat co nejvíce článků a přečíst co nejvíce diskuzí a můj závěr je takový : kolama to v žádném případě není, brzdy mám fungl nové a vůle na nápravách nemám.
Jak už tady někdo napsal, jde skutečně o dvouhmotový setrvačník, který má na starosti tlumení vibrací od motoru. Životnost takového dílů je kolem 200.000 km, podle způsobu zacházení. Kromě vibrací při zařazeném rychlostním stupni se to taky dále projevu při řazení, spojka je hodně citlivá a při necitlivém řazení dává zpětné rázy. Někdy se opotřebovaný setrvačník projevuje taky silnýma vibracema od motoru na volnoběh.
Pokud jste někdo přišel na něco jiného, dejte určitě vědět.