klepaní na levé straně

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ondrej
Navigátor

klepaní na levé straně

Příspěvek od ondrej »

Ahoj, prosím o radu. Něco mě klepe na levé straně ve předu pri přejezdu nerovností. Jde to cítit ve volantu. Co by to mohlo být. Kulový čep nebo silentbloky stabilizátoru? Taky to škubne při přeřazení z prvního na druhý převodový stupeň, ale to asi bude silentblok motoru ne?
Jde o 1.6 81kw, díky za rady.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

no a hybal jsi kolem? prohlížels to na zvedáku a po sundání kola? kolik to má najeto, jaký rok?

já se obávám že forum jasnovidců je někde jinde.. 8)

No upřímně, dokázal bys mi Ty odpovědět co bouchalo u mojeho auta? tak vidíš.. 8)
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Tak, ok nenapsal jsem tam vice ifo, tak pro doplnění. Je to rok 1998, najeto ma 120000 Km, kolo nema vuli, na podvozku nic neni vidět, žadna vůle. Je to spíše takové ťukání než mlácení. Pouze na levé straně na nekvalitním povrchu. Jinak se to neozývá, netahá na stranu, nesjíždí pneu.
To cuknutí při řazení, nevím jestli s tím souvisí.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

co třeba horní uložení tlumiče?
je auto stabilní? neni citlivý třeba na boční vítr a tak?
co poloosa, když chytneš kolo nemá vůli? není to horší při vytočení kola do rejdu?
co stabilizátor a jeho tyčky?
.
.
.
.
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

No právě že jinak je to všechno o.k. Trochu se to klepání přenáší do sloupku řízení. Poloosy o.k., uložení tlumíčů o.k.
Nemůže se takhle projevovat kulový čep?
Vím že je těžké radit takhle na dálku, ale budu vděčný za každou radu. Než to povezu do servisu abych platil za něco čím to stejně nebude.
Díky.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Udělej jednoduchou zkoušku:
Nejdříve přejeď cosi jako retardér, kde jdou přes hrbol obě kola najednou. Pak přes nějaký podobně veliký hrbol, kde se propéruje jen jedno kolo. Pokud to v prvním případě neklepne, ale ve druhém ano, je to na 99% tyčka stabilizátoru nebo gumové uložení stabilizátoru. Oprava za pár stovek.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Jimmi píše:Udělej jednoduchou zkoušku:
Nejdříve přejeď cosi jako retardér, kde jdou přes hrbol obě kola najednou. Pak přes nějaký podobně veliký hrbol, kde se propéruje jen jedno kolo. Pokud to v prvním případě neklepne, ale ve druhém ano, je to na 99% tyčka stabilizátoru nebo gumové uložení stabilizátoru. Oprava za pár stovek.
Moj tip by bol takisto tycka stabilizatora.
Na mojom Avensise to bude treba vymenit,na vymenu je dost velka zima.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Souhlasí ms tou tyčkou stabilizátoru.Na Carině odcházely taky poměrně často.
J.
dawidos
Člen Týmu

Re: klepaní na levé straně

Příspěvek od dawidos »

ondrej píše:Ahoj, prosím o radu. Něco mě klepe na levé straně ve předu pri přejezdu nerovností. Jde to cítit ve volantu. Co by to mohlo být. Kulový čep nebo silentbloky stabilizátoru? Taky to škubne při přeřazení z prvního na druhý převodový stupeň, ale to asi bude silentblok motoru ne?
Jde o 1.6 81kw, díky za rady.
Není to ještě spojený s lehkým klepnutím do volantu? Něco podobnýho se tady řešilo (a mně to teda taky dělá, ale jen při malých rychlostech, zatáčení nebo nějakých nerovnostech).
Toyota Avensis 2.0, r.v. 2001, 110 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“