Zadní stěrač u Kombi CDT220L, r.2000
Potřebuji poradit, jak se dostat k pohonu zadního stěrače - vždy se mi zasekne v horní poloze a zpátky už jde jen ručně. Když jsem odstranil všechny kryty ve výplni 5. dveří tak je vidět, že výplň drží za plastové cvočky - ale mám pocit, že když je vytrhnu už nepůjdou zpátky nacvaknout... Díky za radu.
Avensis Combi 2.0 D4D, 2000
Tady se něco podobného řešilo ze zadním stěračem... Ty plastový čudlíky by měly povolit a pak bys je tam měl zpět normálně nacvaknout...
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... st%ECra%E8
příp. ještě tady
příp. ještě tady
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Re: Zadní stěrač u Kombi CDT220L, r.2000
Ty plastove cvocky u japoncu funguji tak, ze ten tercik uprostred se zatlaci dovnitr, tim se uvolni. Po sundani se terciky prostrci zpet a nasledne zamacknou na puvodni misto. Je to takovy konicky mechanismus.pmodel píše:Potřebuji poradit, jak se dostat k pohonu zadního stěrače - vždy se mi zasekne v horní poloze a zpátky už jde jen ručně. Když jsem odstranil všechny kryty ve výplni 5. dveří tak je vidět, že výplň drží za plastové cvočky - ale mám pocit, že když je vytrhnu už nepůjdou zpátky nacvaknout... Díky za radu.
Ten plastovy dekl patych dveri proste sundas, pak povolis srouby na drzaku motoru a je to. Ja osobne jsem mel nejvetsi pakec se sundanim raminka stirace. To snad zarostlo. Jinak v principu u kombi trpi na 5-tych dveri snad vse. Kdyz nepromaznes aspon jednou rocne zamek, tak s nim nehnes.
Jo olejicek, polovicni zamecnicek

Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Díky za rady, ale bohužel na svých 5-tých dveřích nemám nijak možnost ty cvočky zatlačit
Přikládám foto.

Pokus o detail bílého čvončlu:

Pokus o detail bílého čvončlu:

Avensis Combi 2.0 D4D, 2000
Tady jenom vysroubujes ten sroubek co drzi madlo (kapsu) na zavirani kufru a pak jen opatrne sundas ten plast. Trochu za to vem a neboj neni to tapecirunk u 120-citky, tady to neco vydrzi.
Jednou mi ten sroubek madla vypadl, asi se vytrasl, ja si toho nevsiml a u marketu ve snaze zavrit kufr mi najednou vruce zustal jen ten plast. A vubec nic se mu nestalo.
Jednou mi ten sroubek madla vypadl, asi se vytrasl, ja si toho nevsiml a u marketu ve snaze zavrit kufr mi najednou vruce zustal jen ten plast. A vubec nic se mu nestalo.

Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Neboj se za to vzít,je lepší začít v pravém spodním rohu dveří tam je ten cvoček trochu jinej a jde vyndat líp(má modrou barvu).Až to sundáš tak všechny ty cvočky co zůstali v plechu musíš vyndat a nacvakat je do toho plastovýho deklu pak zacvakneš dekl zpátky.Žádný šroubky tam nejsou pokud vim.jarmil píše:Tady jenom vysroubujes ten sroubek co drzi madlo (kapsu) na zavirani kufru a pak jen opatrne sundas ten plast. Trochu za to vem a neboj neni to tapecirunk u 120-citky, tady to neco vydrzi.
to pmodel:
s tím postupem od modrého souhlasím. Ale pozor na nasazování zpět, aby ti to dobře dosedlo a neměl si tam škvíry. Jakmile se ty čucliky vytahaj nebo nějak vožižlaj, tak to takhle hůř sedí. Jinak to ale rozebrat nejde. Dokonalý to nebude nikdy, ale možná by se to zlepšílo, kdyby sis ty nacvakávací čumprdlíky koupil nový, nevytahaný.
Taky má vliv to, jak si to sundaval. Jestli si náhodou taky trochu moc nezvohybal ten tapecírunk (snese hodně, ale...). Sundavat se to sice musí násilým, ale s citem
. Sice musíš začít někde u kraje, ale snaž se za to nebrat na jednom místě, ale co nejvíc plošně, nebo až se k tomu dostaneš, tak přímo vydloubávej čudliky.
s tím postupem od modrého souhlasím. Ale pozor na nasazování zpět, aby ti to dobře dosedlo a neměl si tam škvíry. Jakmile se ty čucliky vytahaj nebo nějak vožižlaj, tak to takhle hůř sedí. Jinak to ale rozebrat nejde. Dokonalý to nebude nikdy, ale možná by se to zlepšílo, kdyby sis ty nacvakávací čumprdlíky koupil nový, nevytahaný.
Taky má vliv to, jak si to sundaval. Jestli si náhodou taky trochu moc nezvohybal ten tapecírunk (snese hodně, ale...). Sundavat se to sice musí násilým, ale s citem

Ave 2001, D4D 2.0