Kdo umí sehnat svody včetně downpipe až ke catu 3SGE
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nejde o oměření svodu jako takových ale bude to první várka přírub takže potřebujem na aute vyzkoušet zda je dobre vypálená, případne do výkresu zavct zmenu atd.. proto potřebujeme auto.byly by to svody a ta první část označená jako 17410-74630 ( až po tu přírubu za vlnovcem - celej kus ).
co se týče výroby nerezi je to otázka nejen materiálu ale složitějšího ( a dražšího ) svařování takže bych videl cenu na +3-5tis ( odhad nezaručuji třeba to bude 1500 , nevím dokud nebude propočten materiál ).
Zapujcení svodu je super ale když už podle nich neco vyrobíme potřebujem to prubnout...
díra na lambdu samozřejmostí, uvažujeme o dvou dírách ( druhá zdalepitelná pro použití WB kvuli ladění za behu seriové ECU ).
jinak jendalo by se přesne o to co je na obrázku - verze bez katu na 1. dílu výfuku .
POkud pujčíš catback od mongoose na prohlédnutí ( jde nám o prumery, záhyby, velikost tlumičů ) tak se domluvíme na slevě
pro cat back systémy budeme používat osvedčené US tlumiče značky Dynomax.
co se týče výroby nerezi je to otázka nejen materiálu ale složitějšího ( a dražšího ) svařování takže bych videl cenu na +3-5tis ( odhad nezaručuji třeba to bude 1500 , nevím dokud nebude propočten materiál ).
Zapujcení svodu je super ale když už podle nich neco vyrobíme potřebujem to prubnout...
díra na lambdu samozřejmostí, uvažujeme o dvou dírách ( druhá zdalepitelná pro použití WB kvuli ladění za behu seriové ECU ).
jinak jendalo by se přesne o to co je na obrázku - verze bez katu na 1. dílu výfuku .
POkud pujčíš catback od mongoose na prohlédnutí ( jde nám o prumery, záhyby, velikost tlumičů ) tak se domluvíme na slevě
pro cat back systémy budeme používat osvedčené US tlumiče značky Dynomax.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
výmenou sice vylepšíš výplach motoru, otázkou jen nakolik je seriové vedení omezováno emisními a hlukovými normami.ALFkeeper píše:mam otazocku ...k teme..je mozne dosiahnut vymenou komplet vyfukovych zvodov az po tlmic ...cize komplet vykovy system za "sportovy",ktory by mi zvysil vykon motora??
ak ano kde to zozenem ))
výroba je možná na zakázku, bohužel zázemí na vývoj a testování ( tzn vyrobit třeba 50 verzí jendoho setu a testovat jak s eprojeví ) skutečne nemáme takže jedine pokud bdue mít nekdo neco vyzkoušeného, tak zkusit z kvalitního materiálu okopírovat..
anoo je mi to jasne wed ja sa chcem bavit o vyfuku predsa !!! nie o seriovom prevedeny pre civilstov.. ..len heh vies o niecom konkretnom ja som prehrabal cely net noo neni to v mojich kopetenciach mam na stole polozenych 60papierov ...zhrbua okolo tej ceny som pripraveny investovat..ked bude treba prihodi sa par drobakov ..hovorim peniaze az tak nehraju rolu ...Idaho píše:na 5G s ebude shánet sakra blbě ( takový který by měl reálně něco přidat ) a když seženeš tak veř že asi rychle zapomenes na větu" peníze nehrajou roli" jelikož zjistíš že jeho cena bude takřka shodná s cenou vozu ( v některých případech i vyšší )
PS: zaplatit neni problem chcem vediet co kupujem ..zaujimaju ma krivky,grafy nameranych vykonov...pripadne charakter motora ..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš připravených cca 50k na výfuk investuj je nejdříve do motoru. Jinak se tím nezabývej. Vezmi jakýkoli výfuk-tlumič dynomax,magnaflow atd sériové svody od vlnovce zacni 60mm trubkou cca 1.5m zbytek do 55mm a tlumič. To sérii stačí. Na 3sge laděný výfuk neseženes hotový. Pokud až vylepšis motor po mechanické stránce ventily,vačky plus ecu prozradím Ti malý trik jak SKUTEČNĚ naladit svody a výfuk.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
hmm prawe toto som nechcel lebo to pri vymene ventilov vacky a ECU neskonci ..pridaju sa piesty kruzky .tym padom samozrejme vybrus.. zafrezovanie sediel ventilov..jezis roboty jak na kostole..
ja som z motorom spokojny ..na 3s-ge ide dobre ...spolahlivo..a dokonca aj ekonomicky..takze nechem tuto kombinaciu nijak narusit..(lebo s kazdym zasahom vznikaju nove problemy a motor uz ma nejaky ten rok cize preto asi nie...)
skoda ze sa neda zohnat origos ladeny vyfuk ..koncovy tlmic ma nejak netaha..
ale to ako SKUTECNE naladit zvody by ma fakt zauimalo pretoze doteraz som bol vtom ze ladenie vyfuku je vzdy POKUS OMYL...
ja som z motorom spokojny ..na 3s-ge ide dobre ...spolahlivo..a dokonca aj ekonomicky..takze nechem tuto kombinaciu nijak narusit..(lebo s kazdym zasahom vznikaju nove problemy a motor uz ma nejaky ten rok cize preto asi nie...)
skoda ze sa neda zohnat origos ladeny vyfuk ..koncovy tlmic ma nejak netaha..
ale to ako SKUTECNE naladit zvody by ma fakt zauimalo pretoze doteraz som bol vtom ze ladenie vyfuku je vzdy POKUS OMYL...
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
no jediny co se da sehnat je ten co tam bude mit Avenger a to mongoose a tady na ty strance je jeste nejakej , akorat nechapu proc pisou jenom pro UK vozy
http://www.jap-spec-performance.co.uk/c ... haust.html
a zbytek vyfuku nazakazku a je to
http://www.jap-spec-performance.co.uk/c ... haust.html
a zbytek vyfuku nazakazku a je to
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
On to není až tak úplně pokus omyl. Dá se vypočítat,ale to je dobré akorát tak na začátek. Už jsem to tu někde popisoval,co jsme používali při ladění motorů 130. Motor z auta ven,na brzdu místo výfuku si udeláš přirubu kde zacneš tím co jsi si vypočítal,na konce těch trubek se nasadí takové harmoniky které podle potřeby prodlužujes až se dostaneš na požadovaný optimální vyplach. Pracuji teď na malém domácím úkolu zde pro pana doktora a podrobnou analýzou toho motoru začínám zjišťovat jeho slabiny. A ver tomu že výfuk to není.
Kdo umí sehnat svody včetně downpipe až ke catu 3SGE
Ahoj, jaky slabiny ma ten motor,kdyz vyfuk to neni?
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdo umí sehnat svody včetně downpipe až ke catu 3SGE
má jich spoustu. Ale když je uveřejním,tak uveřejním "know how" a to se mi nechce. Tím bych se připravil o eventuelni výdělek. Jinak malá ochutnávka úpravy toho motoru už je zde v sekci tuning kterou jsem postnul.Petr 01 píše:Ahoj, jaky slabiny ma ten motor,kdyz vyfuk to neni?