Kolik už kleklo 1ZZ-FE ?
ja by som uz ani nezrovnaval 7gen . s 5gen..
je to koncepcne ine auto ..zatim co 5 gen svojim vekom zreje ako dobre vyzrete vino.. tak 7 gen svojim vekom vychadza stale a stale viac douzadia a ceny rapidne klesaju
PS...mam takeho tusaka ze zachvilu sa dozijeme vyrovnanej ceny medzi 5 a 7mickou
nie ze by som bol zastanca 5gen..ale ked som videl ten kamosov pohlad ked som mu mojov cecilkou (5gen ) tahal jeho 7gen s lanom ..nebolo mu vsetko jedno (ako v kazdom pripade rovnaka diagonza zadrety motor)
je to koncepcne ine auto ..zatim co 5 gen svojim vekom zreje ako dobre vyzrete vino.. tak 7 gen svojim vekom vychadza stale a stale viac douzadia a ceny rapidne klesaju
PS...mam takeho tusaka ze zachvilu sa dozijeme vyrovnanej ceny medzi 5 a 7mickou
nie ze by som bol zastanca 5gen..ale ked som videl ten kamosov pohlad ked som mu mojov cecilkou (5gen ) tahal jeho 7gen s lanom ..nebolo mu vsetko jedno (ako v kazdom pripade rovnaka diagonza zadrety motor)
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Problém zadírání motoru VVT-i se vyskytoval tuším od 00 do 03.Tuším taky, že na to byla svolávací akce do autorizovaného servisu kdy v záruce došlo k výměně polomotoru. Proč si tehdejší majitele nenechali auto v té době prohlédnout a připadně si nechat vyměnit polomotor nevim. Každopádně dnes když má člověk volby a ví do čeho jde tak buď si koupím auto mladší než 03 nebo takové kde je problém odstraněn.Případně za výhodných podmínek a za zbytek peněz si polomotor nechám vyměnit. Protože čekat až se mi zadře motor u kterého vím, že měl tento problém je dle mého názoru nesmysl.Ale o tom přece nesvědčí kvalita auta jako takového. Nehledě na to, že pokud se nepletu VVT-i motor vyhrál cenu Motor roku 2000. Takže co se týče technologie, tak to nebude zas tak špatný motor.
V Evropě se v automobilovém průmyslu seka jedna chyba za druhou a lidi z toho nic nedělají auta si kupují, Japonci udělají pár chyb a je z toho malér jak prase ...Nechápu. Je ale pravda, že v dnešní době se už nevyrábí věci tak aby vydrželi desítky let jako tomu bylo dřív, nicméně i tak Celika 7 gen. patří k těm velmi spolehlivým.
V Evropě se v automobilovém průmyslu seka jedna chyba za druhou a lidi z toho nic nedělají auta si kupují, Japonci udělají pár chyb a je z toho malér jak prase ...Nechápu. Je ale pravda, že v dnešní době se už nevyrábí věci tak aby vydrželi desítky let jako tomu bylo dřív, nicméně i tak Celika 7 gen. patří k těm velmi spolehlivým.
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
ten rozsah let se tu resil - neda se to rict tak jasne , svolavacka myslim na tohle zadna nebyla - jen kdyz si zadrel motor tak ho vymenili - ted jde o to jestli tu "reklamaci" uznali , akorat prodlouzili dobu po kterou je raklamace mozna,ale to uz ted neplati
vim ze clovek si muze auto nechat koupit za lacinoa aopravit, ale spousta lidi nevi o tomto problemu a naleti na nabidky dovozcu atd.. ( taky sehnat novejsi rocnik neni lehke - vetsinou jsou to prave ty spatna leta ),
proto to tu taky tak resime - aby to vlezlo do podvedomi!!!! a lidi si na to davali pozor
taky nikdo tu nehodnoti kvalitu auta jako takoveho - proste ten motor ale kazi celkovy dojem z vynikajiciho auta
to ze neco vyhraje cenu za nejlepsi motor , to o nicem nesvedci - porovnaji vykon, otacky, spotrebu , to ze takove problemy v tom roce ani nevedeli !
kdo tady mluvi o nejakem maleru , o evropanech - to sem vubec netahej , proc asi kupujem toyoty ale ze de kvalita rapidne dolu vi uz kazdy ( bohuzel u vsech aut )
vim ze clovek si muze auto nechat koupit za lacinoa aopravit, ale spousta lidi nevi o tomto problemu a naleti na nabidky dovozcu atd.. ( taky sehnat novejsi rocnik neni lehke - vetsinou jsou to prave ty spatna leta ),
proto to tu taky tak resime - aby to vlezlo do podvedomi!!!! a lidi si na to davali pozor
taky nikdo tu nehodnoti kvalitu auta jako takoveho - proste ten motor ale kazi celkovy dojem z vynikajiciho auta
to ze neco vyhraje cenu za nejlepsi motor , to o nicem nesvedci - porovnaji vykon, otacky, spotrebu , to ze takove problemy v tom roce ani nevedeli !
kdo tady mluvi o nejakem maleru , o evropanech - to sem vubec netahej , proc asi kupujem toyoty ale ze de kvalita rapidne dolu vi uz kazdy ( bohuzel u vsech aut )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Svolávačka automobilů s motorem 1ZZFE opravdu žádná nebyla. Až pokud člověk zadřel, tak se to začalo teprve řešit a proběhla výměna polomotoru v rámci záruky. Toyota na to měla prodlouženou záruku na tuším 5 let.
Někdo možná může mít pocit, že tu zbytečně hysterčíme, ale těch zadředenjch motorů přibývá a bude jen dobře, pokud se to případným zájemcům o koupi dostane do povědomí. Nebudou potom tak překvapený jako já a hlavně klesne cena aut bez vyměněnýho polomotoru .
Někdo možná může mít pocit, že tu zbytečně hysterčíme, ale těch zadředenjch motorů přibývá a bude jen dobře, pokud se to případným zájemcům o koupi dostane do povědomí. Nebudou potom tak překvapený jako já a hlavně klesne cena aut bez vyměněnýho polomotoru .
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím a velmi mě překvapila informace, že svolávačka do autorizovaného servisu nebyla. Myslel jsem, že byla. To mi přijde celkem jako drzost ze strany Toyoty vyrobit motor který má problém, vedět o tom a čekat kdo se přihlasí, že zadržel a po pěti letech si vše už musí zákazník platit sám. Neuvěřitelný ! Chtěl bych vidět jak by se Toyota tvářila když by se tento problém medializoval.....
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Asi by se i přes medializaci nic moc nestalo. Bohužel. Podobným problémem trpí i první generace Hondy S2000, což byl také několikrát po sobě motor roku. Svolávačka také neprobíhala...votecc píše:Souhlasím a velmi mě překvapila informace, že svolávačka do autorizovaného servisu nebyla. Myslel jsem, že byla. To mi přijde celkem jako drzost ze strany Toyoty vyrobit motor který má problém, vedět o tom a čekat kdo se přihlasí, že zadržel a po pěti letech si vše už musí zákazník platit sám. Neuvěřitelný ! Chtěl bych vidět jak by se Toyota tvářila když by se tento problém medializoval.....
Zmiňované prodloužení záruky byla defacto nutnost, protože se dlouho nevědělo co je příčinou a jak motor upravit. Podle mých informací co jsem měl z Belgie byla záruka na motor prodloužená na 7 let od data výroby (oproti ofic. 5 rokům). A pro mě jako majitele jedné z prvních MR2 co vyrobili to bylo stejně pasé.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Libore,ty máš nějaké zkušenosti výměny toho regulátoru tlaku na tech 1ZZ motorech????Jsem volal do toyota a stojí cca 400 kč.Jen se chci zeptat že podle podkladu co mi poslali by měl být s venku olejového čerpadla.Otázka zní,jestli to jde vyměnit bez sundání rozvodáku????Díky za info.Jiank orientačně výměna v toyotě cca 1500 kč.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
věřím že to zvládneme i trosku levneji ( tu výmenu )Amadeus píše:Libore,ty máš nějaké zkušenosti výměny toho regulátoru tlaku na tech 1ZZ motorech????Jsem volal do toyota a stojí cca 400 kč.Jen se chci zeptat že podle podkladu co mi poslali by měl být s venku olejového čerpadla.Otázka zní,jestli to jde vyměnit bez sundání rozvodáku????Díky za info.Jiank orientačně výměna v toyotě cca 1500 kč.
pokud sem se dobře juknul tak je to jen ododeklování spodku a přístup super, práce tak max na hodinu ( s rezervou )
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tem kšeftík je rozjetej už nekolik letAmadeus píše:OK díky.Jinak jsem si všimnul,že se ti rozjíždí dobrej kšftík,tak gratuluji a přeju jen úspěchy.Pokud bys měl něco na mojeho mazla dej echo.
Něco na tvého mazla, bohužel takhle nefunguji - lidé poptávají, já sháním, a poé zařazuji do nabídky ( co v nií je jsem minimálne jednou dovezl nebo to nekdo poptával a je to od zdroje od kterého jsme bral již neco jiného - je ověřený ).
Ted rozjíždíme dílnu která s epřidá k současnému shopu a perf. dílně
Tak konecne jsem se dozvedel cim to je, mam celiku uz dva roky, je to 2001 a je pekne vybehana, uz ale nejakou dobu mi to dela pri studenym startu opravdu nechutny zvuky, asi tak 5 sekund a pak se vsechno srovna a zvuk zase jako za mlada. Ja vedel ze vsechno neni v poradku, ale par mechaniku mi reklo, ze to nic neni, ze to nic neznamena, ze je vsechno v poradku No ted jsem ji mel pres zimu zagarazovanou. Vyprsela mi technicka a budu mit ted peknej problem se vsema tema ficurkama a doplnkama udelat . Kazdopadne dostane novy svicky, regulator tlaku oleje, olej, vycistit klapku. A budu se modlit ze do dalsi zimy me totalka motoru nepotka.libor12 píše:to tdi dela nedostatecny tlak oleje v mazaci soustave. Psal jsem to zde uz nekolikrat,ale komu neni rady... takze zopakuji jeste jednou,vymenit regulator tlaku oleje. Interval vymeny u motoru toyota bez ohledu na typ je 70t/km,ono to pak sice jeste maze,ale pri spravne konstelaci hvezd muzu dojit k zadreni motoru. Majitele super mohou vypravet. Pri nasledne go vypodlozi pruzinu regulatoru aby se tlak zvysil,ale timto zasahem se dostanou na puvodni hodnotu tlaku. Delal jsem si takový svůj osobní průzkum a pouze 1 z 10 oslovených automechaniků věděl o čem je řeč. V servisu o tom sice jsou o něco lépe,ti už vědí jak by také ne když je to uvedeno v popisu úkonů prohlídek,ale odpověď zní,součástka za 300kč a 5000kč práce,co myslíte že nám zákazník řekne!? Ona totiž není legrace se k němu dostat. No a tak se jezdí vesele do té doby než motor klekne. Ve většině případů k tomu nedojde pokud se jedna o rodinný kočár,ale u aut která si říkají sportovní a jejich majitel chce využít toho k čemu je určené,ano. Proto v takových to případech opět doporučuji montáž budíku tlaku oleje. U správně fungujícího regulátoru by se na volnoběh měl pohybovat kolem 0.6-0.7bar při 50%ot 0.9 až 1 bar.
Jinak, jdyby se to stalo. Asi bych uvazoval o uplne jinem motoru. A auto by slo na prestavbu.
Ten design, bezpecnost, chovani vozidla, to vse je proc ju tak miluju.
Ale ten motor me desi.
Kdybyste meli nejaky kontakt na nejakeho mechanika, na nekoho spolehliveho co to s japoncema a s to T23 umi. Urcite mi dejte vedet.
Diky vsem