Kolik už kleklo 1ZZ-FE ?
Kolik už kleklo 1ZZ-FE ?
Tak mě napadlo dát dokupy, kolik už u nás nebo u východních bratrů kleklo 1ZZ-FE
Je to horší a horší...
Zahlasujte a napište o svojem problému
Je to horší a horší...
Zahlasujte a napište o svojem problému
Celica T23 1ZZ-FE (sold)
Honda Civic Type-R EP3
Honda Civic Type-R EP3
Já jsem zadřel někdy před létem 2007. Sportovní jízda... vysoké otáčky... a taky špatná kontrola oleje bohužel...
Auto jsem dal do Trendcar v Novém Jičíně a myslím, že docela ví a dobře poradili, opravili. Zajistili staronový repasovaný polomotor z Toyoty z Belgie a od té doby pohoda a vše šlape jak má. Jinak sranda s prací apod. vyšla s nějakou slevou skoro na 60 tis. Auto mělo najeto necelých 137.000 km.
Auto jsem dal do Trendcar v Novém Jičíně a myslím, že docela ví a dobře poradili, opravili. Zajistili staronový repasovaný polomotor z Toyoty z Belgie a od té doby pohoda a vše šlape jak má. Jinak sranda s prací apod. vyšla s nějakou slevou skoro na 60 tis. Auto mělo najeto necelých 137.000 km.
Celica T23 1ZZ-FE (sold)
Honda Civic Type-R EP3
Honda Civic Type-R EP3
- Vladas
- Navigátor
Zdravim, mě čelda zatim drží. I když si občas připadam jako bych tam měl TDI ale jenom za studena. Mam z těch historek o zadřeným motoru noční můry. Jinak je to OK. Má naběháno skoro 145 000km a olej kontroluju co 14 dní. Musim říct že to s tím dolejváním nění zas tak hrozný, oleje se nijak rapidně neztrácí. Jenom doufam že to tak i zůstane.
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Zadřel. Ve 133.000 km, nejel jsem ani nějak zvlášť sportovně, bylo 14 dnů po výměně oleje... Motor začal cvakat a doslova pár metrů před bránou servisu rána jak sviňa a byl totálně ok - přeražená ojnice, díra v bloku atd... no sranda Ale stejně by šel na výměnu... Opravováno v AC Duba, olej se teď neztrácí, paradoxně ani předtím se neztrácel, stalo se to strašně náhle a v nejmenším jsem to nečekal. Novej motor docela OK, za studena ale dělá často divný zvuky (cvaká, při vytáčení něco jako lehce rezonuje), ale kdoví čím to je ve skutečnosti...
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Já ještě nezadřela, teda myslím, ale asi se to na mě chystá, tak teď nejezdím a rozmýšlím co s tím a do jakýho servisu to dát. Připadám si jako ten samej případ s Enginedriverem. Dnes jsem byla v Toyotě, ukázala jim co popisoval tady v diskuzi, že se mu stalo a najednou mi řekli, že radši nejezdit. O roztrženou ojnici fakt nestojím. Divný zvuky mi to dělá sice jen chvilkama, třeba na 5s a pak jako obvykle, ale mám o ní strach...
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No já to mám s olejem takhle.Jak jzdím v poho jizdu,tak i 30000 km bez úbytku oleje,ale jak jsem byl na srazu v Horní Bečvě a dal ji zauši tak jak jsem dojel domů tak jsem cca 3-4 dcl dolil a to jsem najel celkem asi 300 km.Ale opravdu v poho.Ale nevím jestli mám už měněnej nebo ne.Spoko jízda nežere vůbec.
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zadřel jsem v nějakých 83000, asi 300km po výměně oleje a to jsem jezdil hodně slušně (žádný točení do omezovače)...Polomotor vyměněnej, ale zase to žralo olej (85000), tak jsem to nechal zazimovat a na jaře se vymění vvti člen a uvidíme
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- Haky
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Rok vyroby 02/2000.
Koupeno v 05/2006 s 80.000 Km za castku tusim 330.000 Kc.
Zadreno v 03/2007 v 95.000 Km pri sportovni jizde ve vysokejch otackach, cca 5000km po vymene oleje (tedy v polovine bezne vymeny). Bohuzel kvuli nekontrolovani oleje, zralo to skoro 1l/1000km.
Opraveno v 04/2007 za tyden v Toyote v Jihlave za castku 70.000 Kc za polomotor, praci a par dalsich veci.
Ted najeto 130.000 Km, tedy 35.000 Km jiz s novym motorem a maximalni spokojenost. Olej vymenuju co 10.000 Km a mezi vymenama si nerekne ani o kapku oleje, hladina porad na max hranici. A to s ni jezdim v Brne na okruh a i jinak sportovni jizda. Takze vymenu polomotoru muzu jenom doporucit!
Jinak co jeste muzu ostatnim doporucit je kontrola a vymena tlumicu. Dal jsem tam novy Kayaby a i s novyma zimnima pneu to drzi na snehu uplne paradne, jako pribity... co si s ni ted muzu v zime dovolit je az neuveritelny. Se starejma tlumicema mi to porad klouzalo a ustreloval zadek... nekolikrat sem dostal hodiny
Koupeno v 05/2006 s 80.000 Km za castku tusim 330.000 Kc.
Zadreno v 03/2007 v 95.000 Km pri sportovni jizde ve vysokejch otackach, cca 5000km po vymene oleje (tedy v polovine bezne vymeny). Bohuzel kvuli nekontrolovani oleje, zralo to skoro 1l/1000km.
Opraveno v 04/2007 za tyden v Toyote v Jihlave za castku 70.000 Kc za polomotor, praci a par dalsich veci.
Ted najeto 130.000 Km, tedy 35.000 Km jiz s novym motorem a maximalni spokojenost. Olej vymenuju co 10.000 Km a mezi vymenama si nerekne ani o kapku oleje, hladina porad na max hranici. A to s ni jezdim v Brne na okruh a i jinak sportovni jizda. Takze vymenu polomotoru muzu jenom doporucit!
Jinak co jeste muzu ostatnim doporucit je kontrola a vymena tlumicu. Dal jsem tam novy Kayaby a i s novyma zimnima pneu to drzi na snehu uplne paradne, jako pribity... co si s ni ted muzu v zime dovolit je az neuveritelny. Se starejma tlumicema mi to porad klouzalo a ustreloval zadek... nekolikrat sem dostal hodiny
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Taky jsem ještě nezadřel, vím, že mám TS a ty na to netrpí, ale minulý týden 200 m od domova (naštěstí na cestě zpět ) najednou klepání jak u traktoru, tak nohu z plynu a rovnou do garáže, na kozy, vana dolů a na prvním válci vůle na klice jak hrom. Naštěstí klika O.K., motor zevnitř jak z výroby, nikde žádné úsady, olej taky vypadal slušně, čím se to, sakra takhle najednou stane???? Tak čekám na nové šály.
- Stanly
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Já ji koupil měla 67000km bohužel to měli hezky narafičený,takže po ujetí trasy Říčany-Liberec klekla,nakonec se zjistilo že byla zadřena a ohlá klika.Klika se narovnala udělal se výbrus,nový hlavní i ojniční šály,vyměli se dvě ojnice,pístní kroužky a komlet se všechno přetěsnilo.Vše se dělalo mimo toyotu cca do 3Otis s prací.
Momentálně mám najeto 90000km a veme si cca 0,5l na 1500km
Momentálně mám najeto 90000km a veme si cca 0,5l na 1500km
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Kolik už kleklo 1zz-FE
Omlouvám se že vstupuji do diskuze protože vlastním TS 141 Kw,ale mám podobný problém.Také to někdy připomíná TDI,ale i jiné podivné zvuky.Včera jsem byl v servisu vymněnit šroubky které přidržují nebo zajišťují hřídel v hlavě motoru,ale nemyslím tím vačkovou hřídel.Jeden šel vyšrubovat a už byl skoro úplně opotřebovaný ten mi vyměnili,ale ten druhý tam zůstal,protože je zlomený na dvě poloviny a ta co zůstala v hlavě má ještě asi jeden závit a volně se pohybuje, podle slov mechniků 1 až 2 mm směrem nahoru a dolů.Zkoušeli jej vyjmout asi hodinu, snaha se jim nedá vyčíst protože se fakt snažili,protože ale jsem musel s čeldou odjed tak jsem navrhl aby tam prozatím našroubovali tu druhou polovinu šroubku.Za studena není slyšet z motoru žádné zvuky,ale po zahřátí je to to samé jak před výměnou jen jednoho z těch dvou šroubků.Někdy nám sto chutí se na to .... ,ale když je motor pořadně zahřátý a vím kolika vozům znechutím jistý druh "závodění"tak se snažím,ale zatím neúspěšně odstranit problém mého motoru.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to tdi dela nedostatecny tlak oleje v mazaci soustave. Psal jsem to zde uz nekolikrat,ale komu neni rady... takze zopakuji jeste jednou,vymenit regulator tlaku oleje. Interval vymeny u motoru toyota bez ohledu na typ je 70t/km,ono to pak sice jeste maze,ale pri spravne konstelaci hvezd muzu dojit k zadreni motoru. Majitele super mohou vypravet. Pri nasledne go vypodlozi pruzinu regulatoru aby se tlak zvysil,ale timto zasahem se dostanou na puvodni hodnotu tlaku. Delal jsem si takový svůj osobní průzkum a pouze 1 z 10 oslovených automechaniků věděl o čem je řeč. V servisu o tom sice jsou o něco lépe,ti už vědí jak by také ne když je to uvedeno v popisu úkonů prohlídek,ale odpověď zní,součástka za 300kč a 5000kč práce,co myslíte že nám zákazník řekne!? Ona totiž není legrace se k němu dostat. No a tak se jezdí vesele do té doby než motor klekne. Ve většině případů k tomu nedojde pokud se jedna o rodinný kočár,ale u aut která si říkají sportovní a jejich majitel chce využít toho k čemu je určené,ano. Proto v takových to případech opět doporučuji montáž budíku tlaku oleje. U správně fungujícího regulátoru by se na volnoběh měl pohybovat kolem 0.6-0.7bar při 50%ot 0.9 až 1 bar.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
Kolik už kleklo 1ZZ-FE
Máte někdo namontovaný budík tlaku oleje na 7 generaci , velmi rád bych ho namontoval ale nevím jaký typ a ani jak. Dík za pomoc.