Sterace

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Max8888
Navigátor

Sterace

Příspěvek od Max8888 »

Uz rok se trapin se steracema (spise s ostrikovacema), kdy trisky strikaji strasne nizko, a pri rychlosti nad 60km/h umit celni sklo neni mozne proto ze to strika pod sterace. Bohuzel auris nema seriditelne trisky.
Ale asi cca pred 4mesici jsem se na to ptal v servicu, a uz jsem nedoufal v nejake reseni, a reseni se dnes naslo:pri me uznali reklamaci, a - pri na auris se zacalo delat nekolik druhu trisek s ruznymi uhly "striku", a dokonce me vymeni cele ramena steracu za tenci.
Tento rok uz to nestihnu, ale v lednu jedu na garancku, tak to udelaji. Pak dam vedet.

Tak ze, pokud mate stejny problem, tak mate reseni. :D
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

To je super správa. :lol: Pôjdem skúsiť.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Parada 8)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

U mě zase nedojde k důkladnému setření v místě pod "zakončením" pohybu malého stěrače (toho u spolujezdce). A celkově při pohybu "zpět" mnohdy zůstanou špatně setřená místa (jako naschvál v úrovni očí). Jako kdyby stěrače měly malý přítlak, ale to mi nepřijde - spíš to je ten systém 3 dílného dlouhého stěrače, kdy nedojde k rovnoměrnému přítlaku celého stěrače na sklo. Řekl bych, že staré, klasické stěrače byly nejlepší. Nejhorší to je v tomto počasí, když jen mrholí.
Auris 1,4 D-4D Sol
cuba66
Manager Týmu

Stěrače

Příspěvek od cuba66 »

Opravdu mají malý přítlak a se stíráním mám stejný problém jako vy. Pokoušel jsem se reklamovat, ale přítlak je stejně malý i na novém autě, takže z reklamace nic nebylo. Teď zkusím koupit stěrače Bosch AeroTwin, je to sada pod označením A653S, obj.číslo 3 397 118 911, cena v Elitu je cca 1129,- s DPH. Tyhle stěrače mají pružinu s konstantním přítlakem po celé ploše, takže to snad bude lepší. S tryskami mám stejný problém, na dálnici ve 130 to dobře meje cca 5 cm pod stěrači :-) Fakt to maj vychytaný! :-)
johny2000
Manager Týmu

Trisky

Příspěvek od johny2000 »

Dneska jsem jel s novym aurisem a taky to strika hrozne dolu. Ale co me prekvapilo, ze to ty sterace tak vyhodily na celou plochu okna a okno to umylo. Nemaji to nejak vymysleno takto?
holecekm1
Člen Týmu

Příspěvek od holecekm1 »

Tak v Area 93 v Ústí se ostřikovače v rámci garance neřeší - musíte si výměnu zaplatit, ale měla by to být "stokorunová" záležitost -jde o to kolika stokorunová, že? :D I tak si to nechám vyměnit, protože stříkat vodu pod stěrače nemá smysl
Auris 1,4 D-4D Sol
gobb
Člen Týmu

Re: Trisky

Příspěvek od gobb »

johny2000 píše:Dneska jsem jel s novym aurisem a taky to strika hrozne dolu. Ale co me prekvapilo, ze to ty sterace tak vyhodily na celou plochu okna a okno to umylo. Nemaji to nejak vymysleno takto?
S tymto by som suhlasil, mam tiez dojem ze striekaju nizko, ale okno je umyte..
Auris 1,4 SOL (Urban, Style, Exterier)
kakaf
Člen Týmu

Příspěvek od kakaf »

Tak už mám vymenené ostrekovače čelného skla a je to super. :bigups: Dali mi tam ostrekovače s označením +3°. Sú to s najväčším sklonom. Doporučujem skočiť do servisu.
Max8888
Navigátor

Re: Trisky

Příspěvek od Max8888 »

johny2000 píše:Dneska jsem jel s novym aurisem a taky to strika hrozne dolu. Ale co me prekvapilo, ze to ty sterace tak vyhodily na celou plochu okna a okno to umylo. Nemaji to nejak vymysleno takto?
Pochybuji o tom ze by se konstrukteri zabyvali vypoctem uhlu strikajici kapaliny na sterac, a naslednym jeji rozstriknuti na celni sklo. Proste to strika hodne dolu a pri richlosti nad 60km sklo neumijete.
Doporuciji zajet na servis a vymenit trisky ostrikovacu, rozdil je znatelny a rozhodne toho nebudete litovat. Me vymenili i ramena steracu.
VOLVO S80 2,4 D5
AURIS 1,6 MM LUX EX
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ja umyjusklo klidne i pri 90km... 8)
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Dekuji za tip, az pojedu na garancku, tak to zkusim prenest.

Jinak umyji sklo i při 140. Jezdim kazdy den po dalnici z Berouna do Prahy a problem s timto nemam. Spise me trosku toci spotreba tech ostrikovacu. Tak 3 litry na tyden ted....
gobb
Člen Týmu

Příspěvek od gobb »

johny2000 píše:Dekuji za tip, az pojedu na garancku, tak to zkusim prenest.

Jinak umyji sklo i při 140. Jezdim kazdy den po dalnici z Berouna do Prahy a problem s timto nemam. Spise me trosku toci spotreba tech ostrikovacu. Tak 3 litry na tyden ted....
Zle pocasie :) Ja som kupoval auto 2/2008, obsah nadoby mi vtedy vydrzal takmer rok :) Akonahle zacala zima tento rok, minul som obsah za tyzden :)

Nestava sa vam pri cuvani vo velkej zime (pod nulou), ze je v prednej naprave pocut rapcanie? U mna je to dost pocut, akonahle sa auto zohreje, je to uplne OK.. Pre tych co vedia nemecky, je to aj tu http://auris-forum.de/viewtopic.php?p=3 ... ight=#3804
Urcite sa nato pytam o dva tyzdne na 15k prehliadke, dufam ze budu mrazy :)
Auris 1,4 SOL (Urban, Style, Exterier)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

U mne je to slyset pri brzdeni,kdyz je to zmrzle...po zahrati OK, ale nevim, jestli je to to stejne, jako u Tebe..
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Re: Stěrače

Příspěvek od cuba66 »

cuba66 píše:Opravdu mají malý přítlak a se stíráním mám stejný problém jako vy. Pokoušel jsem se reklamovat, ale přítlak je stejně malý i na novém autě, takže z reklamace nic nebylo. Teď zkusím koupit stěrače Bosch AeroTwin, je to sada pod označením A653S, obj.číslo 3 397 118 911, cena v Elitu je cca 1129,- s DPH. Tyhle stěrače mají pružinu s konstantním přítlakem po celé ploše, takže to snad bude lepší. S tryskami mám stejný problém, na dálnici ve 130 to dobře meje cca 5 cm pod stěrači :-) Fakt to maj vychytaný! :-)
Tak jsem koupil ty AeroTwiny a mám zkušenosti - u spolujezdce naprosto v pohodě, konstrukce eliminuje malý přítlak pružiny. U řidiče bohužel došlo k tomu, že přítlak v místě uchycení na raménko je zase příliš velký a to vede k tomu, že při návratu stěrač "roztáhne" vodu v délce cca 25 cm a šířce 5 cm zpět směrem od sloupku. Nepomohlo odmastit okno ani jiné vychytávky. Takže buďto si začnu hrát s přítlakem pružin nebo půjdu zpět k originálním stěračům.
Odpovědět

Zpět na „Auris“