Antikorozní úprava

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
alpo
Člen Týmu

Antikorozní úprava

Příspěvek od alpo »

Dnes jsem byl poprvé pod mým Yarisem a objevil jsem zespod v prazích
řadu otvorů, které jsou uzavřeny gumovými zátkami.
K čemu slouží ?
Asi by se daly - ty otvory - použít k prostříkání dutin - prahů.
Co vy na to ?
Někdo říká že už to není třeba, někteří, že je to stále aktuální.
Jezdím denně i v zimě, nechtěl bych aby Yaris dopadl jako má bývalá Felicie.
Prosím napište svůj názor.
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Myslím že když ty dutiny vystříkáš tak nic nezkazíš. Ale raději bych použil díry, které jsou zevnitř auta a ty na spodku bych nechal tak. Ty plastové a gumové blbinky by se mohly pokřivit při sundávání a už pak nesedí jak nové.
Na stříkání dutin je spousta různých vosků, ale spíše bych použil nějaké dražší a kvalitnější (třeba Wurth, ale nevím přesně název, jen že to dělá ta firma)
alpo
Člen Týmu

Příspěvek od alpo »

To, že jsou díry i zevnitř jsem nevěděl, kde je najdu, pod čím ?
Auto mám 2 týdny ještě jsem se v tom nevrtal :)
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Mr. Yaris píše:Myslím že když ty dutiny vystříkáš tak nic nezkazíš. Ale raději bych použil díry, které jsou zevnitř auta a ty na spodku bych nechal tak. Ty plastové a gumové blbinky by se mohly pokřivit při sundávání a už pak nesedí jak nové.
Na stříkání dutin je spousta různých vosků, ale spíše bych použil nějaké dražší a kvalitnější (třeba Wurth, ale nevím přesně název, jen že to dělá ta firma)

Radsej to nedavaj dole, je to strasne tenka a lahko deformovatelna umela hmota. Montoval som origo prahy a tie sa uchytavaju do tych dier.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Když oděláš to plastové čalounění tak tam zůstanou ty díry kde to drží. Jde to dobře vycvaknout, i když poprvé trochu ztěžka. Při nasazování dávej pozor ať ty plastové nesmysly nepolámeš.
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Mr. Yaris píše:Když oděláš to plastové čalounění tak tam zůstanou ty díry kde to drží. Jde to dobře vycvaknout, i když poprvé trochu ztěžka. Při nasazování dávej pozor ať ty plastové nesmysly nepolámeš.
Mam trosku dementnu otazku. Kupil som nove kolesa, podvozok z TS a ked je auto plne zatazene suchaju mi zadne kola o blatnik. Nemal si rovnaky problem? Potrebujem zobrat 3mm zo zahnutia plechu na blatniku. Znamy v Toyote je ochotny to spravit a dat tam niejaku origo pastu. Neviem teraz, ci sa na to dat a nechat rezat do pozinkovaneho blatnika, alebo to dat o 3 mm vytiahnut cele za studena.
eSafa
Řidič

Příspěvek od eSafa »

Tomas píše:
Mr. Yaris píše:Když oděláš to plastové čalounění tak tam zůstanou ty díry kde to drží. Jde to dobře vycvaknout, i když poprvé trochu ztěžka. Při nasazování dávej pozor ať ty plastové nesmysly nepolámeš.
Mam trosku dementnu otazku. Kupil som nove kolesa, podvozok z TS a ked je auto plne zatazene suchaju mi zadne kola o blatnik. Nemal si rovnaky problem? Potrebujem zobrat 3mm zo zahnutia plechu na blatniku. Znamy v Toyote je ochotny to spravit a dat tam niejaku origo pastu. Neviem teraz, ci sa na to dat a nechat rezat do pozinkovaneho blatnika, alebo to dat o 3 mm vytiahnut cele za studena.
Koupil jsi holt siroky kola :( a nebo kola s blbym ET jako ja :o(
Toyota Corolla E11
4E-FE, 63 kW/5400, white 6,5Jx14, MICHELIN ENERGY 185/60/R14
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=501
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

eSafa píše:
Tomas píše:
Koupil jsi holt siroky kola :( a nebo kola s blbym ET jako ja :o(

my sme mali to iste na camry nechaj si len zahnut lem blatnika zvnutra pri troske zrucnosti si to zrobis aj sam ..... ja na yarise som daval podlozky pod kola no nastastie mi to nesucha o blatnik uvidime ked dam nove kolesa ale to je niekde v buducnosti :))))
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Kola som kupil s dobrym ET, jediny problem su gumy s ochranou rafku. Trosku viac trcia ako by mali :evil:

Zahnutie ma napadlo, nepopraska to dookola?
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

Tomas píše:Kola som kupil s dobrym ET, jediny problem su gumy s ochranou rafku. Trosku viac trcia ako by mali :evil:

tak nemalo by na camry nic nepopraskalo tak snad toyota ako toyota....
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Yaris WRC píše:
Tomas píše:Kola som kupil s dobrym ET, jediny problem su gumy s ochranou rafku. Trosku viac trcia ako by mali :evil:

tak nemalo by na camry nic nepopraskalo tak snad toyota ako toyota....
Dam si vecer frtana (na nabratie odvahy) a skusim to :D
Dakujem za radu.
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

Dam si vecer frtana (na nabratie odvahy) a skusim to :D
Dakujem za radu.[/quote]

tak ak tu odvahu nenaberies tak s tym zajdi do servisu zrobia ti to na pockanie pokial tam nebudu mat po kokot aut... tak vela stastia
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Čo si myslíte? Ako je yaris na tom s pozinkovaním? Pýtam sa preto,lebo sa mi stalo,že som chytil trochu spodok .Konkretne ten lem,ktorý je medzi prahom a podlahou.Nie je to žiadna katasrofa,le som zošúchal trochu farbu a málinko "roztvoril to spojenie týchto častí...opravil som to v pohode,len ma prekvapilo,že žiadny zinok som si tam nevšimol.Pod tým "gumoasfaltom-alebo čím je to nastriekané- bol holý plech. Že by podvozok nezinkovali,len ošetrili špecialnym náterom?:( :(
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Vrstva zinku je jednak skutocne velmi tenka, neviem, ci by si ju zbadal volnym okom, a jednak samotny zinok je nanasany roznymi (myslim tromi) sposobmi. Viditelnost moze byt ovplyvnena aj sposobom nanesenia, ktory pouziva Toyota.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Odpovědět

Zpět na „Yaris“