Prosím Vás, máte někdo zkušenosti s Yarisem s motorem 1,4 Diesel.
Chci koupit starší vozidlo kolem do 100 000km.
Děkuji odpovědi
Yaris 1,4 Diesel
Tento motor je u Yarisov skor zriedkavy a neviem, ci tu je nejaky aktivny citatel fora s tymto motorom.
Mozem ti sem hodit temy, ktore k Yarisu 1.4 D-4D boli:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 00&start=0
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... hlight=d4d
Mozem ti sem hodit temy, ktore k Yarisu 1.4 D-4D boli:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 00&start=0
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... hlight=d4d
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
pohodový motor a spotřeba tak 4-4,5 litru. Akorát u starších aut se nafta někdy moc nevyplatí, i když je proti benzínovému elektronicky jednodušší, tlaky ve válcích jsou dvakrát vyšší a tak uvedení do provozuschopného stavu bývá drahé (čerpadlo, vstřikování atd.) 100000km je auto po záruce
, ale není ještě tak moc, pokud jsou tedy ty km opravdový.. 

Ano, u väčšine naftákov patria medzi najčastejšie poruchy práve čerpadlá,ktoré radi odchádzajú a ceny opravy(nedajbože výmeny za nové) sú astronomické...
Zasa na druhej strane-tie yarisi vela nežerú ani toho benzinu a pri tých cenových rozdieloch(nakolko je nafta drahšia ako benzin) sa vela neušetrí...
A tie kilometre
-tiež môžu byť realne alebo nie.-je to hop alebo trop...
P.S.nechcem robiť antireklamu,ale nekupuj hlavne v AAA !!!
Zasa na druhej strane-tie yarisi vela nežerú ani toho benzinu a pri tých cenových rozdieloch(nakolko je nafta drahšia ako benzin) sa vela neušetrí...
A tie kilometre

P.S.nechcem robiť antireklamu,ale nekupuj hlavne v AAA !!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
za tri roky jsem na dieslovym yariskovi najel cca 90t km. potreboval jsem vetsi auto a nebylo dostatek penez, takze sel pryc 
za celou dobu byly jediny investice do bezneho servisu (oleje, filtry, pneu, ...) jinak absolutne bez problemu.
spotreba - kdyz jsem se hodne snazil, dalo se jet na hranici 4 litru / 100 km, kdyz jsem jezdil sportovne tak spotreba sla az k 5,5. jinak dlouhodoby prumer se drzel na cca 4,5.
auto s tim motorem bylo krasne zivy, nemelo problem ani ve ctyrech lidech.
docela hodne lidi se divilo ze tam mam diesel - nebyl ani moc hlucny a diesel neni v yarisech moc videt. s jeho porizovaci cenou se ani nedivim. kazdopadne pokud bych si kupoval yarise znova, tak zase v dieslu. i kdyz ted bych uz si asi misto yarise koupil aurise

za celou dobu byly jediny investice do bezneho servisu (oleje, filtry, pneu, ...) jinak absolutne bez problemu.
spotreba - kdyz jsem se hodne snazil, dalo se jet na hranici 4 litru / 100 km, kdyz jsem jezdil sportovne tak spotreba sla az k 5,5. jinak dlouhodoby prumer se drzel na cca 4,5.
auto s tim motorem bylo krasne zivy, nemelo problem ani ve ctyrech lidech.
docela hodne lidi se divilo ze tam mam diesel - nebyl ani moc hlucny a diesel neni v yarisech moc videt. s jeho porizovaci cenou se ani nedivim. kazdopadne pokud bych si kupoval yarise znova, tak zase v dieslu. i kdyz ted bych uz si asi misto yarise koupil aurise

Nevím jestli se něco změnilo, ale nový Yaris koupený před koncem minulého roku nikdy neměl průměr pod 4.5 l. Zatím mám najeto něco přes 25 000 km, ale pochybuji, že se to zlepší. Při jízdě pouze ve městě je to do 5.5 l.
V ostatním souhlasím, velmi tichý na diesel, výborná akcelerace, do kopců drží rychlost, jediná nevýhoda na kterou mě upozornil prodejce, pokud se nabourá předek, tak je to velmi drahé, oproti benzínu téměr nulová deformační zóna.
Ovšem cena je o tolik vysoká oproti benzínu, že je nutno najezdit spoustu kilometrů, aby se to ekonomicky srovnalo. U staršího auta bych se hodně rozhodoval.
V ostatním souhlasím, velmi tichý na diesel, výborná akcelerace, do kopců drží rychlost, jediná nevýhoda na kterou mě upozornil prodejce, pokud se nabourá předek, tak je to velmi drahé, oproti benzínu téměr nulová deformační zóna.
Ovšem cena je o tolik vysoká oproti benzínu, že je nutno najezdit spoustu kilometrů, aby se to ekonomicky srovnalo. U staršího auta bych se hodně rozhodoval.