Yaris 1,4 Diesel

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Danča
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Yaris 1,4 Diesel

Příspěvek od Danča »

Prosím Vás, máte někdo zkušenosti s Yarisem s motorem 1,4 Diesel.
Chci koupit starší vozidlo kolem do 100 000km.
Děkuji odpovědi
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Tento motor je u Yarisov skor zriedkavy a neviem, ci tu je nejaky aktivny citatel fora s tymto motorom.
Mozem ti sem hodit temy, ktore k Yarisu 1.4 D-4D boli:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 00&start=0

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... hlight=d4d
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

pohodový motor a spotřeba tak 4-4,5 litru. Akorát u starších aut se nafta někdy moc nevyplatí, i když je proti benzínovému elektronicky jednodušší, tlaky ve válcích jsou dvakrát vyšší a tak uvedení do provozuschopného stavu bývá drahé (čerpadlo, vstřikování atd.) 100000km je auto po záruce :roll: , ale není ještě tak moc, pokud jsou tedy ty km opravdový.. :wink:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ano, u väčšine naftákov patria medzi najčastejšie poruchy práve čerpadlá,ktoré radi odchádzajú a ceny opravy(nedajbože výmeny za nové) sú astronomické...
Zasa na druhej strane-tie yarisi vela nežerú ani toho benzinu a pri tých cenových rozdieloch(nakolko je nafta drahšia ako benzin) sa vela neušetrí...
A tie kilometre :? :? -tiež môžu byť realne alebo nie.-je to hop alebo trop...
P.S.nechcem robiť antireklamu,ale nekupuj hlavne v AAA !!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Ale toto je toyota :)
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
wood
Člen Týmu

Příspěvek od wood »

za tri roky jsem na dieslovym yariskovi najel cca 90t km. potreboval jsem vetsi auto a nebylo dostatek penez, takze sel pryc :(
za celou dobu byly jediny investice do bezneho servisu (oleje, filtry, pneu, ...) jinak absolutne bez problemu.
spotreba - kdyz jsem se hodne snazil, dalo se jet na hranici 4 litru / 100 km, kdyz jsem jezdil sportovne tak spotreba sla az k 5,5. jinak dlouhodoby prumer se drzel na cca 4,5.
auto s tim motorem bylo krasne zivy, nemelo problem ani ve ctyrech lidech.
docela hodne lidi se divilo ze tam mam diesel - nebyl ani moc hlucny a diesel neni v yarisech moc videt. s jeho porizovaci cenou se ani nedivim. kazdopadne pokud bych si kupoval yarise znova, tak zase v dieslu. i kdyz ted bych uz si asi misto yarise koupil aurise :)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

KiciDevil píše:Ale toto je toyota :)
Len aby bola ta TOYOTA aj v AAA-Toyotou :? :? :?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
bambid
Člen Týmu

Příspěvek od bambid »

Nevím jestli se něco změnilo, ale nový Yaris koupený před koncem minulého roku nikdy neměl průměr pod 4.5 l. Zatím mám najeto něco přes 25 000 km, ale pochybuji, že se to zlepší. Při jízdě pouze ve městě je to do 5.5 l.

V ostatním souhlasím, velmi tichý na diesel, výborná akcelerace, do kopců drží rychlost, jediná nevýhoda na kterou mě upozornil prodejce, pokud se nabourá předek, tak je to velmi drahé, oproti benzínu téměr nulová deformační zóna.

Ovšem cena je o tolik vysoká oproti benzínu, že je nutno najezdit spoustu kilometrů, aby se to ekonomicky srovnalo. U staršího auta bych se hodně rozhodoval.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“