srovnání s hondou

vše ohledně modelové řady Carina
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

srovnání s hondou

Příspěvek od macino »

zdravim,
premyslim o koupi noveho ojeteho vozu :?
V soucasne dobe jsem vyber zuzil na 2 kusy. Carina E 2,0 a Accord 5.gen 2,0
(1993-1998). Vim ze se pohybuju na toyota foru (sam mam corollu e9), ale prosim o neutralni nazory. Pro Carinu hovori asi a neco malo vyssi spolehlivost, nepatrne vyssi vykon, pro accorda vzhled a udajne podvozek. Idealni by bylo kdyby se nasel nekdo, kdo zna oba vozy z vlastni zkusenosti, ale rad budu za kazdy postreh. Diky
corolla e9 1,3 12V, liftback
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Není ten Accord náhodou VTEC? Minimálně se Accord ovšem dělal s VTEC 2.2, což Carina nemá - pokud jde o motor, tohle by mohla být zajímavá volba.

Jinak srovnat je osobně nemůžu.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macino »

jde mi o accord 2,0 VTEC 96kw. (2,2 VTEC 110kw by byla urcite fajn,ale je hure k sehnani)
corolla e9 1,3 12V, liftback
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

macino píše:jde mi o accord 2,0 VTEC 96kw. (2,2 VTEC 110kw by byla urcite fajn,ale je hure k sehnani)
Tak tady bych řekl, že bude mít Honda výhodu v krouťáku díky variabilnímu časování ventilů, zkus se podívat po grafech výkonu a krouťáku. Ale to spíš spekuluju :-)
Obrázek
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

výběr

Příspěvek od zmaxxx »

Ahoj.
Stál jsem před podobným dilematem (2,0 Honda vs 2,0 Toyota), a nakonec jsem se rozhodl pro Toyotu(evidentně) s nižší kubaturou 1,6 16v - nabídka, co se neodmítá. Jezdil jsem i s kamarádovou Hondou Accord IS 2,0 16v 96kW. Honda je nesmírně živá, spolehlivost +- stejná jako Toyota (pár příček v ADACU z toho ještě nedělá vrak), oproti T. s 2,0 mi motor H. přišel silnější, subjektivně lépe táhne, ale také je znatelně žíznivější. Tvrdit mi, že s tím někdo jezdí po Praze za 8, tak se mu vysměju. Spořílek jezdí za 9,5, při těžší noze spíš 10-11. Spotřeba se nijak rapidně nemění s obsazením vozu.

Jediné, co Tě asi dokope si vybrat, je nějaká neodolatelná nabídka. Dobrá rada: Neboj se hledat mezi dražšíma inzerátama, stav "nového vozu" za těch pár tisíc navíc rozhodně stojí. A nekupuj v AAA :D

Z.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

osobne bych volil accorda, motor 2.0 a spíše bych sel mimo vtec ( motory F20 nebo F22 ) - 2.0 nebo 2.2 sohc. konkrétne 2.2 sohc má stejný výkon jako vtec, rozdíl v kroutáku je tuším 5NMa spolehlivost díky absenci variabilního časování ventilu mnohem vyšší :)

ne že by se vtec sral ,ty motor yjsou takřka totožné ( konstrukčne ) avšak přeci jen je to starší auto a mezi námi nidky nevíte jak se o to předchozí majitel staral nebo zda neodchází čidlo spolupracující s vtec.

problém je že moty F22 se dávalipouze do US verzi a do coupe ( dodnes asi nejlrásnejsí "obyčejné " auto co znám z tech let ) takže by ti zbýval motor F20. F22 mi papkal na dálku cca 6,9 až 7,2 litru při jizde po meste jsme jezdil tesne pod hranicí 9 litru ( se sliným sebezapřením i 8,7 )

2.0 je trosku línejší a díky váze vozu s emusí více točit, což zpusobuje že ve meste skutečne vetšina mnou jetých 2.0 žrala více jak 2.2 ale na bežní ježdení kde po meste je to cca 50:50 tak není problém mit dlouhodobý prumer kolem 7litru.

Vozy bývají slušne vybavené ( klima, airbagy, el okna + zrcátka ) ale dost ulítané od "pilotu" co si koupili hondu jelikož je to závodní rychlej stroj :D

dostupnost dílu je veliká a to jak v druhovýrobe tak i prvovýroba je cenove dobře dostupná.
Hondy mají nekolik zvláštností, jednou z nich jsdou třeba ložiska předních kol, která ají plastové vnitřní klece a nedají se vyklepnou a nahřívat , takže mnoho značkových servisu ti řekne ž epři výmene ktouče musíš vymenit i ložisko kola :)
jde to udelat bez výmeny ložiska le je to sakra zdlouhavá práce která předpokládá vyjmutí celé tehlice ( horní i dolní čep ) a furu trpelivosti. na druhou stranu ušetříš na každém kotouči cca 2,5tis kč:)

proste mají dost specialit a je treba dobře volit servismena který ji bude obhospodařovat ( ne vždy je značkovka nejlepší řešení ).
dobreAuto
Člen Týmu

to Idaho

Příspěvek od dobreAuto »

dostupnost dílu je veliká a to jak v druhovýrobe tak i prvovýroba je cenove dobře dostupná.
Hondy mají nekolik zvláštností, jednou z nich jsdou třeba ložiska předních kol, která ají plastové vnitřní klece a nedají se vyklepnou a nahřívat , takže mnoho značkových servisu ti řekne ž epři výmene ktouče musíš vymenit i ložisko kola Smile
jde to udelat bez výmeny ložiska le je to sakra zdlouhavá práce která předpokládá vyjmutí celé tehlice ( horní i dolní čep ) a furu trpelivosti. na druhou stranu ušetříš na každém kotouči cca 2,5tis kč:)

TERAZ NECHAPEM - USETRIM ASI NA LOZISKU, KED SA NEMENI (???)
A AZ TOLKO VELA? NA JEDNEJ STRANE? TAK TO JE DOST VELA...

proste mají dost specialit a je treba dobře volit servismena který ji bude obhospodařovat ( ne vždy je značkovka nejlepší řešení ).
TIEZ UVAZUJEM O KUPE DOBREHO, SPOLAHLIVEHO AUTA(H.ACCORD al. T.CARINA) ALE TERAZ MAM OBAVY, CI TO UFINANCUJEM, KED KUPIM PO NEJAKOM PILOTOVI A BUDEM MUSIET INVESTOVAT DO NAPRAV....(???)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: to Idaho

Příspěvek od Idaho »

dobreAuto píše:dostupnost dílu je veliká a to jak v druhovýrobe tak i prvovýroba je cenove dobře dostupná.
Hondy mají nekolik zvláštností, jednou z nich jsdou třeba ložiska předních kol, která ají plastové vnitřní klece a nedají se vyklepnou a nahřívat , takže mnoho značkových servisu ti řekne ž epři výmene ktouče musíš vymenit i ložisko kola Smile

TERAZ NECHAPEM - USETRIM ASI NA LOZISKU, KED SA NEMENI (???)
A AZ TOLKO VELA? NA JEDNEJ STRANE? TAK TO JE DOST VELA...

TIEZ UVAZUJEM O KUPE DOBREHO, SPOLAHLIVEHO AUTA(H.ACCORD al. T.CARINA) ALE TERAZ MAM OBAVY, CI TO UFINANCUJEM, KED KUPIM PO NEJAKOM PILOTOVI A BUDEM MUSIET INVESTOVAT DO NAPRAV....(???)
.ad uspora 2,5 tis - tímnarážím na cenu ložiska ( bez práce ) ve značkovém servisu, případne na cenu o jakou bude výmena dražší pokud to dostane na výmenu človek ( mechanik ) co zvláštnost nezná a bude postupovat jako u VW ( uvádím oproti tooyte protože tam je to bez problému - kotouče bez daůlších investic vymení každý pitomec bez dalších investic ).

Do auta proinvestuješ když to bude po pilotovi at je to jakákoliv značka, nebo model.. u staršího auta vždy bude extremen záležet natom jeak se k tomu choval minulý, předminulý a před...před..předminulý majitel :)
a mezi námi, neveřil bych ani servisním knížkám, já koupil u dealera fordu mondeo se serviskou s vyplneným poledním zásahem 4dny před prodejem, prodával to dealer co delal posledních 5 zásahu a ejhle po sundání víka rozvodu se ukázakl na vnitřku štítek "výměna rozvodu v 298tis km".. záznam v servisce byl že on menil tyto rozvody práve ty 4 dny před prodejem a do servisky potvrdil stav km 168tis :) - prý si toho nevsimli :)
Druhý případ kdy jsem koupil hondu, přes bazar, se serviskou ( v te dobe nezanlej ) a až po prodeji sem vola do značkovky kde byla celou dobu ta honda "opečovávaná" a tam o ni neměli ani zmínku :) prýzdných servisek koupíš v annonci furu a udelat razítko je otázka max 100kč :)
dobreAuto
Člen Týmu

SUPER RADY

Příspěvek od dobreAuto »

Whav !
To je fakt sila !!!

Velmi pekne dakujem za rady, zidu sa mi, lebo nie som prave milionar a budem si kupovat jazdene auto, nie nove.

Len tak na okraj - pytala sa ma jedna znama, ze co odporucam jej dcere, co hovorim na Citroen C3 (U nas uz za 262 000 Sk, 5dv, vraj s klimou).

Povedal som jej, co si myslim - za tu cenu moze mat Hondu Civic r.v. 2000-2003, co je sice starsie, ale ovela lepsie auto, podobne tak aj Toyoty...
ale teraz uz budem vediet poradit aj v oblasti znameho vyroku - Doveruj, ale PREVERUJ !
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

No jo, ty podvody se stáčením jsou fakt na pytel. Já jsem Carinu koupil s natočenými 163000km a při detailní prohlídce už PO koupi jsem narazil na štítek z roku 2004 "příští výměna oleje při 235000km" :evil:

Je fakt že to chce mít tak 30% pořizovací ceny staršího auta připraveno vedle na opravy :?
Obrázek
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

Marty píše:No jo, ty podvody se stáčením jsou fakt na pytel. Já jsem Carinu koupil s natočenými 163000km a při detailní prohlídce už PO koupi jsem narazil na štítek z roku 2004 "příští výměna oleje při 235000km" :evil:

Je fakt že to chce mít tak 30% pořizovací ceny staršího auta připraveno vedle na opravy :?
To naštve: já kupoval Carinu se 155t. na tachometru i v servisní knížce a řekl bych, že to je pravda.
Teď už má najeto 224t. a asi to bude chtít už něco vyměnit.
Tlumiče měněny ve 200t. a 214t. přední.
Já vůbec nechápu, co to auto vlastně už vydrželo. Měl jsem Renaulta (já vím, ha ha) a tam jsem se pod tím pořád nějak válel a něco kupoval a Carina jen sem tam občas žárovku a destičky :-)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Quentin píše:
Marty píše:No jo, ty podvody se stáčením jsou fakt na pytel. Já jsem Carinu koupil s natočenými 163000km a při detailní prohlídce už PO koupi jsem narazil na štítek z roku 2004 "příští výměna oleje při 235000km" :evil:

To naštve: já kupoval Carinu se 155t. na tachometru i v servisní knížce a řekl bych, že to je pravda.

povlastních zkušenostech nevěřím ani servisce.
Koupili jsme mondeo se serviskou,poslední záznam v servisce cca 3týdny před prodejem stav tacha odpovídal servisce ( cca 160tis )

po pul roce delám rozvody a na vnitřku víka rozvodu byl nalepen štítek z poseldní výměny rozvodu v230tis km čtyři roky zpet :(
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

O tom už jsem taky slyšel. A ten můj Renault měl taky stočený tachometr a neseděl ani rok výroby se štítkem na pásech a na motoru :-(
Dnes už jedině Auto plus nebo si fakt koupit nové auto.
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Také u mne zapomněly na štítek ,ubraly asi 80000 ale naštěstí je Carina stále ve skvělé kondici i po 250000km.Za sedm roků jsem měnil jedno ložisko,uhlíky v alternátoru a brzdové kotouče.Kolega ted koupil mondeo z roku 1994 i ze serviskou ze 134000km jasně že ,,poctivými"!!!
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
Quentin
Člen Týmu

Příspěvek od Quentin »

no nevím, kolik zájemců se bude hrnout, až do inzerátu napíšu: najeto poctivých 350.000 :-)
Ale na druhou stranu se mi už zaplatila jen tím, že jsem do ní nesypal peníze a spolehlivě dojela všude. Což třeba u Renaulta jsem platil dost peněz za díly a věřte, že na fóru renaultklubu to žije - pořád má někdo nějaký problém :-)
Odpovědět

Zpět na „Carina“