spotreba 1.3
-
- Člen Týmu
spotreba 1.3
ahoj vsem,
mam objednaneho yarise 1.3 vybavu summer ( bude 10.6. ) moc se na nej tesime s pritelkyni, ale zajimala by me Vase spotreba. Do nedele jsme meli k dispozici 1.0 st litru. Je mi jasne, ze spotreba bude o neco vetsi, ale netusim o kolik otec ma corolu 1.4 coz je parametricky podobny motor, ale auto je zetzsi o dost a jezdi okolo 7.2 litru. Je mozne jezdit okolo 6.5 litru? Jezdime 30% mesto 60% prvni a druha trida a zbytek dalnice nebo vylozene rychle komunikace?
mam objednaneho yarise 1.3 vybavu summer ( bude 10.6. ) moc se na nej tesime s pritelkyni, ale zajimala by me Vase spotreba. Do nedele jsme meli k dispozici 1.0 st litru. Je mi jasne, ze spotreba bude o neco vetsi, ale netusim o kolik otec ma corolu 1.4 coz je parametricky podobny motor, ale auto je zetzsi o dost a jezdi okolo 7.2 litru. Je mozne jezdit okolo 6.5 litru? Jezdime 30% mesto 60% prvni a druha trida a zbytek dalnice nebo vylozene rychle komunikace?
Re: spotreba 1.3
Ja mam sice 1.0.,ale počítam,že by si mal tak o 1L.viac ako 1.0,ale je to o stýle jazdy-to určite vieš.Ja mám spotrebu po meste 5,8-6,3 L. a mimo mesta 4,7-5,2.Takže kombi to robí cca 5,5l.Ja som vážne prekvapený a teda aj spokojný.Podľa toho usudzujem,že by si mohol mať spotrebu vyššiu asi o 0,5-0,8l viac,no maximalne o 1 Liter a to ho nemusíš šetriť...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ahoj, skus si prosim precitat aj tieto TEMY 
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6296
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6066

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6296
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6066
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
-
- Člen Týmu
Mike, skusim to podat trochu realne. Trhac asfaltu to rozhodne nie je (kam by sme potom radili dvojlitre, ze?). Ak si v aute sam, alebo + jeden spolujazdec, je to ok. Tzn., ze to ide slusne, je to zive, da sa s tym pohrat. Ale akonahle tam budes mat styroch a nejaku batozinu, davaj pozor, kedy budes predbiehat. Holt papiere nepustia. 64 kW a 121 Nm slubuju pohodovu jazdu nic viac nic menej.
K spotrebe : posadka 4-5 ludia + batozina, 65% dialnica, zvysok mesto : 6,3 litra. Jazdim v rezime normal, takze ani ziadny makkys ani ziadny Sainz.
Btw : Na tuto temu tu uz mame topic, nabuduce radsej vyuzi stary, ako zakladat o tom istom novy.
K spotrebe : posadka 4-5 ludia + batozina, 65% dialnica, zvysok mesto : 6,3 litra. Jazdim v rezime normal, takze ani ziadny makkys ani ziadny Sainz.
Btw : Na tuto temu tu uz mame topic, nabuduce radsej vyuzi stary, ako zakladat o tom istom novy.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
-
- Člen Týmu
spotřeba yaris 1,3 NG
Jezdím většínou sám,vyjímečně dva lidi,každý den cca 50 km - 45 km okresky,5 km město,v zimě max 6,0 l (většinou 5,8 l),mimo zimu 5,5 l,
při dovolené na Slovensko ( cca 700 km mimo dálnice ) 4,9 l (zdůrazňuji,že mám 1,3 !.Jsem mix "piráta silnic" a řidiče "na spotřebu".
Do práce mne honí píchačky (25 km po okresce s obcemi i za 14 minut),odpoledne plavně domů.Jinak jezdím na limity cca 60 km a 100 km.Ty nízké hodnoty lze dosáhnout řazením vždy nejvyššího stupně (na 55 - 60 km lehce po rovině na 5ku).
při dovolené na Slovensko ( cca 700 km mimo dálnice ) 4,9 l (zdůrazňuji,že mám 1,3 !.Jsem mix "piráta silnic" a řidiče "na spotřebu".
Do práce mne honí píchačky (25 km po okresce s obcemi i za 14 minut),odpoledne plavně domů.Jinak jezdím na limity cca 60 km a 100 km.Ty nízké hodnoty lze dosáhnout řazením vždy nejvyššího stupně (na 55 - 60 km lehce po rovině na 5ku).
-
- Člen Týmu
Benzín za 50....
To naštěstí nebude.
Ale je fakt, že od dvou lidí vejš v autě se mi mnohem lépe vyplatí Avensis Verso ve dvoulitru. Ta Yariska je fakt na cestu do práce a na nákup.
))))

Back in Czech.
- KiciDevil
- Navigátor
2l avensis sa celkovo viac oplati pretoze je vacsi a silnejsi pohodlnejsi ale ma aj jednu vlastnost a to ze je dva krat drahsi ako yaris a preto mame yarisa a nie napr land cruisera, ktoreho by som osobne ja najradsej aj s vidlami namontovanými na slovenské cesty
aspon ja patrim medzi ludi, ktori mali budget co ich limitoval pri kupe auta. Keby som mal volnost vo vybere kupim nieco vacsie a silnejsie. Bohuzial na Slovensku si auto pre mladych kupuje stvorclenna rodina. Nemame strednu vrstvu alebo je strasne tenka.

3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
-
- Člen Týmu
ja osobne myslim ze pro rodinu se dvemi detmi je avensis vyborne auto, ale jelikoz jsem se zenou sam a mame pouze psa tak yaris splnuje nase naroky naprosto dokonale, puvodne jsem koukal na aurise, ale neni az tak velky rcoz bylo take velke rozdil mezi yarisem a aurisem, po dalnici stejne nejezdime tak si myslim Zvolil jsem 1.3 jelikoz je pruznejsi a da se snim upalovat dobre, prekvapilo me na skusebni jizde jak ma slouhe prevody, mel jsem kdysi sluzebni astru 1.6 , ale yaris je yaris, spolehlivost, komfort, vybava a cena jsou dokonale lepsi auto v teto cenove kategorii neni.