Technika velmi pomale jizdy s nizkoobsahovym motorem

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
VaclavK
Člen Týmu

Technika velmi pomale jizdy s nizkoobsahovym motorem

Příspěvek od VaclavK »

Jak tu vidim ve foru, hodne lidi resi problemy spojene s nizkym vykonem typickych yarisich motoru (1.0 apod)

protoze ja porad nejsem spokojen se svoji jizdou v pomalych rychlostech, napadlo me tady posbirat zkusenosti a rady

Typicke situace
a) jedu v kolene 12-15 kilometru v hodine - 2 stupen - otacky zacinaji klesat popr. kolona zpomaluje na dejme tomu 7 km v hodine - auto se dusi (1000 otacek a mene) - co s tim ?Do jednicky - to nepovazuji za rozumne resp. zprevodovani je dosti drsne a tah motoru vyse uz maly ze auto "skace" - na dvojku bych zase musel castecne seslapnout spojku a tim regulovat vykon jelikoz bych se prilis rozjel a jsme preci porad v kolone :-) jedouci 7 km/h

Resite to zastavovanim a priskoky? Tam je zase riziko, ze se budou lidi snazit cpat pred vas.
Mozna necham otacky klesnou prilis nizko a mel mozna jit do jednicky drive ale neco se mi prici ject na jednicku mimo rozjizdeni.
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Ja jednicku davam jen na rozjezd z nulove rychlosti na rovine nebo do kopecka. Z kopce se rozjizdim rovnou na dvojku. V kolone si hraju se spojkou, nic lepsiho jsem nevymyslel. Jo a stava se mi, ze kdyz jede kolona kolem 10km v hodine, tak na dvojku bez plynu to motor sam udrzi bez hrani si se spojkou a nechcipne. Chova se trosicku jako tempomat :D.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
VaclavK
Člen Týmu

Příspěvek od VaclavK »

Tequilla píše:Ja jednicku davam jen na rozjezd z nulove rychlosti na rovine nebo do kopecka. Z kopce se rozjizdim rovnou na dvojku. V kolone si hraju se spojkou, nic lepsiho jsem nevymyslel. Jo a stava se mi, ze kdyz jede kolona kolem 10km v hodine, tak na dvojku bez plynu to motor sam udrzi bez hrani si se spojkou a nechcipne. Chova se trosicku jako tempomat :D.
to jiste, RJ nedovoli tomu chcipnout ale i tak je dvojka kratka a jiste pozorujes pokles otacek a eventualni trhani, muzu to eventualne regulovat spojkou ale vzdycky si predstavuji co to s ni dela tj. plyn a castecne seslapla spojka
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

no je to problem aj pri 1,3. Vobec sa neda dvojkou rozbiehat ani z rychlosti 20 kmh to este nie je ono. Ale mozes to riesit spojkou a ja nemam problem tam dat aj jednotku aj v 10 kmh a trosku mu pomoct. Len sa treba to naucit lebo zo zaciatku to nerobilo dobry dojem ked som to neodhadol a zahucal tak v kolone a skocil jak krava :P
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
VaclavK
Člen Týmu

Příspěvek od VaclavK »

KiciDevil píše:no je to problem aj pri 1,3. Vobec sa neda dvojkou rozbiehat ani z rychlosti 20 kmh to este nie je ono. Ale mozes to riesit spojkou a ja nemam problem tam dat aj jednotku aj v 10 kmh a trosku mu pomoct. Len sa treba to naucit lebo zo zaciatku to nerobilo dobry dojem ked som to neodhadol a zahucal tak v kolone a skocil jak krava :P
zatim nejcastejsi odpoved je resit to spise prokluzem spojky s dvojkou nez jednickou - ale samozrejme zalezi na situaci -skakat jako krava se mi opravdu nechce :D :D
aczasa
Věčnej rejpal

Když jedu pomalu s Yarisem

Příspěvek od aczasa »

Tak obvykle jedu na dvojku s volnoběhem, nebo na jedničku s volnoběhem, ale nesmím mít zároveň i puštěnou klimu, protože pak dělá Yaris přískoky. :-)
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Re: Když jedu pomalu s Yarisem

Příspěvek od muco »

Ja som na tom tak ako KiciDevil(to akože Malý Devil ? :wink: )-tiež nemám zatial žiadny problém s jednotkou aj v tej 10km rýchlosti( a možno že aj v kapánek väčšej rýchlosti)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Petr Drozda
Člen Týmu

Příspěvek od Petr Drozda »

nic lepšího než hru se spojkou jsem nevymyslel. Zatim to nevypada, ze by ji to nejak moc sra..
Yaris 1.0 2001
Corolla 1.4 WG E12
peta
Manager Týmu

Re: Technika velmi pomale jizdy s nizkoobsahovym motorem

Příspěvek od peta »

VaclavK píše: Typicke situace
a) jedu v kolene 12-15 kilometru v hodine - 2 stupen - otacky zacinaji klesat popr. kolona zpomaluje na dejme tomu 7 km v hodine - auto se dusi (1000 otacek a mene) - co s tim ?
Vyradit a jet na volnobeh, kdyz potrebujes zrychlit das 2 nebo i 1. Ja kolony zasadne jezdim stylem rozjezd, vyrazeni na volnobeh. Dulezite je spravne predvidat, co se stane, coz vyzaduje nebyt nalepen na aute pred tebou, ale nechat si mensi odstup.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to mate dobry, me to s celdou skace uz kdyz jedu 15 na dvojku, hodne casto podrazuju na 1 , ale betsinou to delam jako peta
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Kdyz je vic volno, tak za dve a bez plynu, kdyz je min mista, tak ani z rozjezdu neradim 2 a rovnou vyradim - jak Peta :-)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Možno nič nové nenapíšem ani ja,ale keď už naozaj krokom musím ísť,hodím tam jednotku a bez plynu to ide hladko.Jednotka sa mi dá dať aj v 20-25 km/hod.(nie len v 10-tke),čo ma velmi prekvapilo.Fiesta(2007) mi týmto štýlom cukala a opel pred ním (1995) tiež. Yaris si to myslím docela dobre ustráži.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“