ŘAZENÍ

vše ohledně modelové řady Yaris
Alisa
Člen Týmu

ŘAZENÍ

Příspěvek od Alisa »

Zdravím všechny příznivce Yarisu , kterého jsem majitelkou asi 14 dní . Vybírala jsem mezo Coltem a Yarisem a nakonec vyhrál Yaris 1,3. Koupila jsem ho jako předváděcí vůz , má najeto asi 14tis.km , brzo vložím nějaké foto . U auta mne překvapily dvě věci , špatně se řadí 2(někdy i lehce cítím zuby) , zejména když je auto studené , někdy je potřeba pro správné zařazení zmáčknout opakovaně spojku . V servisu mi řekli , že je to u všech Yarisů , prý je to typem převodovky a časem se to zlepší , nevim podle mne by už mnělo být zaběhlé . Při vyšších rychlostech mám pocit , že by to chtělo 6.rychlostní stupeň , jinak se motor dost přetáčí , tj. radši jezdím max.110 km/hod , i hluk je pak už dost vysoký. V nějakém testu psali , že hluk ve vyšších rychlostech stoupá , ale je možné poslouchat tlumené rádio , to teda u mne nelze.

Máte někdo také problémy s řazením ? Mněla jsem předtím Toyotu Carinu E a tam prý je jiná převodovka , ale nechce se mi věřit , že by šlo jen o nezvyk.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

problemy nieee, uz prestante, ved je to toyota :lol: , ale dvojku pri mrazoch -10 som tiez tazko radil, osvedcilo sa mi trocha dlhsie to pomalicky na parkovisku potiahnut na jednotke

ono pri mrazoch asi ziadne auto neradi lahucko

spojku musis znova zatlacit aj ked davas dvojku?? to uz by bolo divne, stlacas ju poriadne? :roll:

jednotku na krizovatke bolo u mna niekedy problem zaradit, hlavne ak bolo auto este v pohybe a na dvojku to tiez nebolo, ale musim povedat ze uz som to dlho nepozoroval, takze asi na tom nieco bude ze sa to casom upravi

tvoj ma uz 14 nabehanych takze by to malo slapat, tazko takto hodnotit, to by chcelo porovnat
Alisa
Člen Týmu

Příspěvek od Alisa »

No v servisu mi dali vyzkoušet jejich Yarise a taky jim to šlo těžko , ale já tam tu dvojku prostě někdy nemůžu dát vůbec , nchci to tam rvát , pak se mi stává, že se rozjíždím na trojku a to chvíli trvá :oops: .Když se auto zahřeje tak je to lepší . S tou spojkou mi to taky říkali , že to musím opravdu mačkat až na zem , to jsem u Cariny nemusela tak hlídat . No ještě jsou tam dva roky záruka , tak uvidím .
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Dvojka mi jde ztuha akorát u studeného motoru, po zahřátí + tak 3 minuty k tomu je řazení naprosto bez problémů.
Nevím jak je to z hlukem u 1.3 ale u mého auta nevidím velký rozdíl v hluku ve 110-150. dá se to vydržet aniž by to obtěžovalo.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Ten 2. prevodový stupeń ide aj mne cez zuby kým sa Yaris nezahreje. Potom je to už lepšie. Rovnako aj spiatočka ide trochu ťažšie. Keď sa auto zohreje tak je to OK. Snáď to ćasom bude lepšie. :D
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

ja mam 24500km a radenie ma uz vobec neotravuje,aj ked je pravda ze zo zaciatku to islo tazsie radit 1,2 aj spiatocku.
Vcera som isiel 145 a skor som pocul hluk vetra viacej ako auta...Tiez je to v porovnani s Fabia 1,2Htp tichsie podla mna pri tejto rychlosti.
este si pojazdi do 20 000 a uvidis ci sa to zlepsi/zhorsi...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no ono to radenie ide teraz z tuha pretoze je chladnejsie a ked bude teplejsie aj to radenie pojde jednoduhsie
Yaris 2007
Navigátor

Viezol som sa v predvádzacej 1,3ke a tá my pripadala hlučnejšia ako 1,0. Tiež si myslím, že keď sa oteplí a Yaris bude mať viac km, bude to radenie ešte presnejšie. Ale keď už tu spomínate Fabiu 1,2 tá má presnejšiu prevodovku a do 100 km/h je tichšia ako Yaris. Z osobnej skúsenosti môžem porovnávať.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

asi to bude tym ze je asi lepsie odizolovany, ale ja co ho mam skoro rok ani nevnimam a nijak mi to nevadi. Yaris je predsa len 3-oj valec a to musime pocut pri jazde. Neviem kolko valec je ta fabia
Yaris 2007
Navigátor

Fabia 1,2 je tiež 3-valec, ale je lepšie odhlučnená, stačí sa pozrieť na kapotu Fábie, ktorá je rozmerovo dvojnásobná v porovnaní s Yarisom. Yaris má nižší aerodynamický hluk. Neviem či ste to postrehli, ale keď štartujem Yarisa tak ten zvuk je dosť blízky dieslu, a na voľnobeh také príjemné nítovanie.

tomko

Na ten zadný tlmič výfuku si nepozeral? Tiež ti tak vibruje? Všimol som si to aj na otvorených predných dverách keď beží motor na voľnobeh.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ano, vsimol som si aj ja, vibrujuci vyfuk, kt. je sprevadzany zaujimavym zvukom, ktori pri zatvorenich dverach nepocut
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Yaris 2007 píše: Fabiu 1,2 tá má presnejšiu prevodovku a do 100 km/h je tichšia ako Yaris. Z osobnej skúsenosti môžem porovnávať.
S tou prevodovkou je to suhlas,u Fabie je to ovela lahsie a presnejsie.Ale s tym hlukom, som za Yaris,ze je tichsi. 8) A tiez mi pripomina diesel,aj viacerym kamosom pri volnobehu.
Potvrzdujem aj tie vibracie pri volnobehu,mne sa trasie cele operadlo spolujazdca ked tam nikto nesedi. Aj tlmic sa cely trasie a ked pridas tak to cudne prdi :D no odkedy mam koncovy tlmic vyfuku,tak ten zvuk je krajsi.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

So zaradenim 2. stupna mam uplne rovnaky problem, taktiez spiatocka robi problemy. Po zahriati motora nevidim ziadne zlepsienie. O presnosti prevodovky sa tu neda hovorit. Tento problem sa chystam oznamit servisu tiez.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Jak to tak čtu, tak jsem rád, že mám yarise z roku 99. Nechám si ho asi až do důchodu :lol:
Yaris 2007
Navigátor

No tak tu je citát z testu Toyoty Yaris 1,0 NG.

"Špičkové hodnocení si vysloužila skvěle synchronizovaná převodovka, řadící po exaktně vymezených krátkých drahách bez zadrhávání nebo vratných momentů – většina konkurentů napříč třídami může jen tiše závidět. Donedávna bezkonkurenční řazení ve fabii/polu/ibize je definitivně překonáno."

Tak teraz neviem, či tie prevodovky na našich Yarisoch sú nejaké nevydarené, alebo je to na každých. Mohol by sem niekto napísať, kto má 1,0 NG a nemá takéto problémy s 2. prevodovým stupňom a spiatočkou?
Odpovědět

Zpět na „Yaris“