Ztrácí se voda..:(

vše ohledně modelové řady Carina
Koulas
Člen Týmu

Ztrácí se voda..:(

Příspěvek od Koulas »

Zdravím všechny a zároveň prosím o pomoc.. Mám toyotu Carinu E 2.0TD r.v.96 a před dvěma týdny jsem musel měnit motor..Mechanik mi řekl,že mám špatný chladič a tak koupil nový..Problém ale je,že zhruba po 200 km musím dolévat vodu ( zhruba O,5dcl ) a nikde neteče, hadice nic..Mechanik to prošel a řekl, že na to se prostě nedá přijít..Můžete mi prosím někdo poradit, jaký mám teď zvolit postup?.. ( Na motoru je nové těsnění pod hlavou, vše je nové, jen musím pořád do chladiče dolévat vodu..:(( Díky moc za rady mějte se..
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Pravděpodobně to bude provalené těsnění pod hlavou mezi válcem a chladicím kanálem, kudy si píst přisává vodu a výfukovým ventilem tlačí ven. Pokud je to v takto malém množství, tak to neodhalíš, ale postupem času se to bude zhoršovat. Doporučuji rovnou zkusit vyměnit těsnění, prohlédnout staré, nechat srovnat a natlakovat hlavu.
Obrázek
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

nemoze to byt aj vodna pumpa, popripade jej tesnenie? ja tiez tiesim tanto problem, len vo vacsom meritku...mam podozrenie este na hadicu z chladica do motora
Carina 1,6 '97 GLi liftback
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

skrat píše:nemoze to byt aj vodna pumpa, popripade jej tesnenie? ja tiez tiesim tanto problem, len vo vacsom meritku...mam podozrenie este na hadicu z chladica do motora
Pokud by se tak dělo, tak by se v olej tvořila bílá zpěněná emulze. Bylo by to vidět na víčku pro dolévání oleje a na kontrolní měrce.
Obrázek
Koulas
Člen Týmu

Příspěvek od Koulas »

Na víčku není nic..Vodní pumpa je úplně nová stejně jako těsnění pod hlavou..Ombre prosím tě,které tedy těsnění máš na mysli?..Díky moc za Vaše rady..
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

A co takhle hlava.Když jsi měnil těsnění dělal jsi i GO hlavy????Jako třeba přebrousit a otlakovat???
Koulas
Člen Týmu

Příspěvek od Koulas »

Hm,tak to nevím..Ten mechanik měnil bloky motorů mezi sebou,tak doufám,že všechny tyhle věci snad udělal,ale ruku do ohně za to nedám..
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Koulas píše:Na víčku není nic..Vodní pumpa je úplně nová stejně jako těsnění pod hlavou..Ombre prosím tě,které tedy těsnění máš na mysli?..Díky moc za Vaše rady..
Mám na mysli právě těsnění pod hlavou.
Když mechanik měnil blok, nechával srovnat hlavu a změřit dosedací nového bloku?
Je dost možné, že si hlava s novým blokem prostě nesedla. Občas se to stává.
Obrázek
Koulas
Člen Týmu

Příspěvek od Koulas »

No dal jsem to do Prahy do servisu a ty mi řekli, že vzhledem k tomu, že se mi neustále plní expanzka na vodu, je to tím, že buď není hlava natlakovaná, nebo je hlava prasklá či křivá.. Už jen výměna motoru mě stála i s materiálem 50000Kč tak se teď modlím,aby hlava případně nestála tolik..:((( Díky moc za Vaše rady
reno-raines
Člen Týmu

mizi voda

Příspěvek od reno-raines »

tak tohle dobre znam :D nedalo se na to prijit, protoze voda ubyva po nepatrnych castech. vymenil jsem hadici k chladici :roll: voda opravdu jen vzlinala a hned se odparila,takze ani mistri mechanici nevedeli, co delat :shock:
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Koulas píše:No dal jsem to do Prahy do servisu a ty mi řekli, že vzhledem k tomu, že se mi neustále plní expanzka na vodu, je to tím, že buď není hlava natlakovaná, nebo je hlava prasklá či křivá.. Už jen výměna motoru mě stála i s materiálem 50000Kč tak se teď modlím,aby hlava případně nestála tolik..:((( Díky moc za Vaše rady
nazdar, a co by to bolo, keby to bolo naopak. Mizne len z vyrovnavacky. Myslim, vtakom pripade ze chladic je furt plny, hadice normalne stvrdnu ( teda tlak v sustave ako obycajne), nikde viditelne nic netecie - ziadne stopy - a napriek tomu je vyrovnávacia nádržka po doliati za 200-300km prázdna? Zatial proste dolievam, ale len vodu. Ide zima a takto si za chvilu nemrzku zmenim na zmrzku :D . Jazdene v rezime 60:40 mimo mesto/mesto.
Mechanici tvrdia: nic nevidime, neriesit, jazdit.
no neviem. Donedavna som dolieval tak mozno raz za tisic km, aj to nebolo nikdy tak uolne prazdno v nej. V podstate tam zostane len tolko, co uz hadicka nedokaze vycucnut.
s tymto sa niekto nestretol?
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

tyhle všechny příznaky se většinou objevují při potížích buď s těsněním hlavy válců nebo samotnou hlavou....To samé mi dělal 2E motor v corole,ztvrdlé hadice,doléval jsem cca 0,5L týdně-500km.Vypozoroval jsem že se voda z chladiče nahrne do expanzky odkud přepadem odteče a po vychladnutí motoru si ji zase natáhne motor nazpět z nádobky-ta byla vždy téměř prázdná.....
Takže sem schodil hlavu a těsnění bylo nakaši.Použil jsem nové těsnění potřené permatexem a od té doby pohoda klídek :-)
Voda by se prostě neměla strácet a pokud nějaký mechanik tvrdí že je to normální tak od něj rychle pryč....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no u man prave naspät do expanzky NIC nejde. Iba akoby si to vytahovalo do systemu a nazad netlaci nic. System v pohode plny , ale expanzka furt prazdna. Myslym ze uz zacinam tusit co to bude - tipujem vodnu pumpu. Zena hlasila mokro na zemi v tych miestach. Dam pod auto karton a uvidim co to je a kde to je.
Ale este hodim aj jeden pokus na potvrdenie alebo nepotvrdenie ci sa ma netyka Krosmenova hypoteza.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Od toho tam ta vyrovnávací nádržka je, aby doplňovala drobné úniky. Tedy samozřejmě primárně je od toho, aby uvolnila roztahující se zahřáté náplni, ale kdyby úniky neexistovaly, stačil by na to nějaký vlnovec.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

a nebo zajeď někam kde ti systém natlakujou a mělo by to být vidět i když ne vždy se natlakováním tyto malé úniky projeví.Prvotním příznakem těsnění pod hlavou jsou natlakované hadice,ale už sem i viděl poškozené těsnění u sacích svodů-do kanálku vyhřívající svody a tím si motor "nasával" vodu do sání a hadice se netlakovaly.....je to vždy laborace s nejistým výsledkem :-) držím palce!!!
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Carina“