tření u kola.

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
miragw
Člen Týmu

tření u kola.

Příspěvek od miragw »

Ahoj, prosím o radu,..poslední dobou mi vychází od př.kola pískavý zvuk, at jedu pomalu či rychle, domnívám se ,že by to mohlo být ložisko, nebo něco s brzdama, sundal jsem kryt disku a když se šáhne na střed je to dost teplé.

no a druhá věc je ta že když zatáčím doleva, tak opět slyším takové jakoby tření něčeho , když se auto srovná do roviny přestane to. pokud někdo ví co by to mohlo být prosím poradí? at vím ,zda stím mohu jezdit nebo ihned to nechat opravit.
Díky moc za každou radu.
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

no pokud jedeš a šlápneš na brzdu tak pokud to přestane, mohou být brzdové destičky.
Pokud ne tak si všímej jestli ti to do jedné zatáčky přestává a do druhé zesiluje tak je to ložisko v kole a vždy to které se vždy zatíží.
RAV4 D-CAT
miragw
Člen Týmu

Příspěvek od miragw »

to tření je stabilní, a dělá to jen v jednom kole a jen doleva, nemám pocit že to zesiluje a zeslabuje, zvuk je slšet stejný ...spíše podle rychlosti když ejdu pomalu je slabší když rychleji ,silnější. no když by to bylo ložisko, je možné že může dojít k bloku kola?
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

no nemělo by k bloku kola dojít, ale podle náznaku je to ložisko v kole, dělal bych ho hned ať se ti tam nevydrbe celá těhlice, což by nemělo, ale co víš, jsou náhody které neexistují. Jinak vyměna je docela sranda.
RAV4 D-CAT
miragw
Člen Týmu

Příspěvek od miragw »

díky za informaci , výměny se nebojím, ale než začnu cokoli raději se ptám. , .......ještě malej dotaz k tomu ..je dobré měnit ložiska na obou kolech?nebo jen tam kde je problém? mám pocit že,výměna by měla být současně na obou ale pokud to není třeba tak možná tlacit do toho peníze nebudu. Těd jen vybrat tu správnou značku a jde se na výměnu.
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

ložiska klidně po jednom, akorád brzdy a tlumiče a pneu na obou
RAV4 D-CAT
miragw
Člen Týmu

Příspěvek od miragw »

...tak musím konečně doplnit co to vlastně bylo. Pískání mi způsobovaly brzdové destičky. byly totálně sjeté,no a co jsem očekával,že kotouče budou taky zralé na výměnu, což se po přeměření potvrdilo(cca24,9-25,1mm). takže obojí šlo ven , nedělal jsem to sám ale v servise.nemám na to možnosti. ale tak za práci chtěli 500 bez daně což si myslím, že není tragicklé.Doporučili mi zn.Lucas jak desky tak kotouče. Dal jsem na ně,takže bych rád o nějaký názor k těmto komponentům od někoho kdo je má ,měl nebo ví o nich cokoli,co mohu očekávat.No a ještě malej dotaz ohledně brzdové kapaliny,auto mám dva roky, brzdí to sice dobře, ale někde jsem četl,že by se měla měnit cca co rok, ...takže.....
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Tak si ji nech v servise přeměřit
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Mám je komplet předek jak desky tak kotouče .Provedení je slušné /kovo je můj obor/brzdí opravdu dobře ,poměrně ostrej nástup ,chce to trochu lehčí nohu ,ja mám ABS takže v pohodě.Jezdím i do hor a nějaké větší vadnutí po ohřátí jsem si nevšiml.Po 10000 km vypadaj jak nové/u kotouče jsem natřel vše mimo brzdné plochy/-mám mírnej tuning a rez přes litáky vypadá blbě.Pro rejpaly ,jedná se o můj subjekt pocit ,předtím kotouče asi Toyota a desky Textar.Já to mněl za 2500 všechno včetně dopravy od MJ auto.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
miragw
Člen Týmu

Příspěvek od miragw »

Engler4 píše:Mám je komplet předek jak desky tak kotouče .Provedení je slušné /kovo je můj obor/brzdí opravdu dobře ,poměrně ostrej nástup ,chce to trochu lehčí nohu ,ja mám ABS takže v pohodě.Jezdím i do hor a nějaké větší vadnutí po ohřátí jsem si nevšiml.Po 10000 km vypadaj jak nové/u kotouče jsem natřel vše mimo brzdné plochy/-mám mírnej tuning a rez přes litáky vypadá blbě.Pro rejpaly ,jedná se o můj subjekt pocit ,předtím kotouče asi Toyota a desky Textar.Já to mněl za 2500 všechno včetně dopravy od MJ auto.
No zda se,že výběr opravdu nebyl špatný pro toto auto, taky Abs mám v autě. no vše uvidím po najetí nějakejch km ,protože po pár desítkách se to zajísté nedá soudit. ale první dojem ukazuje na dobrý výběr. hned jsem zkoušel brzdit z vostra a zdá se že to nebylo ale tak v účinku jak by mělo, asi si to musí takříkajíc sednout nebo nevím, no uvídíme časem,ale jsem jeden z těch,co většinou nebrzdí na poslední chvíli ...
Odpovědět

Zpět na „Carina“