YARIS II - jako rodinný vůz?

vše ohledně modelové řady Yaris
vajdan
Člen Týmu

YARIS II - jako rodinný vůz?

Příspěvek od vajdan »

Zvažuji koupi YARISu coby rodinného vozu. (já 190 cm) žena a dvě dcery (3 roky a 5 měsíců).
Máte někdo zkušenosti s podobnou "sestavou" a YARISem 1l vvt-i?
Odradíte mne, či naopak?
Díky Tonda
Yaris WRC
Řidič

Re: YARIS II - jako rodinný vůz?

Příspěvek od Yaris WRC »

ked tak yaris 1,3 ale radsej by som siel do aurisu na tvojom mieste popripade corolla
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ak by som mal rodinku ako ty, Yaris by som považoval za priestorovo nedostatočné auto. Predsa len ten kufor je aj napriek posuvnej zadnej lavici malý. Kočík tam možno strčíš, ale to je tak všetko.

Budem citovať jedného chlapíka na inom fóre, ktorý sa vyjadril, že jeho kamarátka mala Yarisa a pokiaľ sa v ňom vozila ona s manželom a so psom, Yaris v pohode stačil a nevedeli si ho vynachváliť. Akonáhle sa im narodilo mimino, Yaris musel ísť preč a nahradila ho Corolla. Jednoducho ten priestor im nestačil.

Predpokladám, že ide aj o cenu vozidla a napr. väčšia Corolla je už za iný peniaz. Ak by som mal istý limit a potreboval by som väčšie, rodinné auto, asi by som sa poobzeral napríklad po Fiate Linea. Je to možno divné odporúčať na Toyota fóre inú značku, ale musím priznať, že za tie prachy je to kus veľkého a pekného auta. Otázka je ale jeho kvalita, ktorá sa zrejme nebude dať porovnať s Toyotou.
Ak nejde o peniaze ale o kvalitu a mal by som rodinku s miminom, určite by som išiel do Aurisa alebo novej Corolly sedan. Keďže rodinu zatiaľ nemám, onedlho zrejme pôjdem do Yarisa.
vajdan
Člen Týmu

YARIS coby rodinný vůz...

Příspěvek od vajdan »

Spíš mne zajímá toto:
setkávám se se dvěma názory:
1) litrový motor je pro čtyřčlenou rodinu SLABÝ, (bratr se mnou skoro přerušil všechny kontakty a tvrdí, že pokud si ho koupím, tak mne nezná). Prý se spotřebou při naloženém autě (dvě malé holky, žena a já) při zapnuté klimě dostanu někam k 10l/100km.

2) Druhá skupina tvrdí, že ten YARISův VVT-I 3válec je úplně geniální motor, který výkonem odpovídá 1.4 motorům z fábie...a že by se ho vůbec nebáli ani s rodinou.

pokud bych měl jít do 1,3 YARISe - nevím, zda nezvolit FORD FUSIONa.
Zkoušel jsem nacpat rodinu do obou a připadá mi, že pro posádku je luxusnější YARIS (o trochu, ale přece...) FUSION má zase LUXUSNÍ kufr.

Prostě zkoumám zda není nějaká rodina, která v litrovém YARISovi jezdí a jak je spokojena...
Dík Tonda
davee
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davee »

Rodice moji manzelky maji Yarise a jeji otec rika, ze ted by sel uz do 1.3. Ten litrovy motor vazne neni spatny, ale jak tam sedi vice lidi a objevi se kopec, tak to je konec. Stejne tak na dalnici, kde ma litrovy motor Yarise vetsi spotrebu, nez moje Corolla s obsahem 1.6.
Takze pokud Yarise, tak spise bych doporucoval 1.3. Ale spise bych se opravdu poohledl treba po Corolle nebo Aurisu, protoze maji vetsi kufr. U Yarise je opravdu pomerne maly a postaci tak pro 2 lidi.
Toyota Corolla 1.6 G6 (r.v. 2000, HB)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Nezbývá než nesouhlasit s tím, že Yaris II nestačí. Měřím sice "jenom" 180 cm + manželka a 2 děti (9+3). Bez problému jsme se vešli na dovolené včetně kočárku. Protože máme 90% ježdění město, tak litr bohatě stačí. Průměrnou dlouhodobou spotřebu mám 6,3 a to ho nešetřim. Kufr nám stačí - kolikrát do roka ho potřebuješ mít absolutně plný?.

Na dálnici plně naloženej s klimou není problém držet konstantní rychlost 130-140 km aniž by ztrácel dech. když jedeš okresku, dostaneš se bez problémů na 4,7 litru. Hlavně chtěj auto s klimou, bez ní ani ránu!!
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Tak ještě pár doplnění.

Odpověz si na pár otázek.
Cítíš se v Yarisovi za volantem opravdu pohodlně?
Ano: pokračuj dál
NE: musíš vzít něco jiného :(
Sedneš si dozadu za sebe
Pokud ano, zkus posunout zadní sedačku víc dopředu (tak aby jsi se ještě vešel) jak je nyní velký kufr?

Vyhovuje?
Ano: Není co řešit 8)
NE: smůla

K poznámkám ostatních (Corola, Auris, Linea, ....) V čem jsou tyto auta opravdu větší? Mají více vnitřního prostoru vs. velikost kufru. Takže narveš do kufru o něco víc věcí, to je pravda, ale stojí to za ty prachy? Polož si ještě otázku jak často máš opravdu plný kufr? 1-3 x za rok? Pokud ti přeci jenom kufr nestačí, kup si box na střechu a je po problému. Pokud se do Yarise pohodlně vejdou 4 dospělý tak je to přeci OK. V 5- lidech to je na delší trasy utrpení i v autech vyšší třídy. Nebo ne?

Auto vyšší třídy bych kupoval pouze v případě, že bych měl v plánu jezdit velice často dlouhé trasy převážně po dálnici, ale pokud se jedná o krátké trasy (kdysi to tady někdo příhodně nazval "Ježdění kolem komína") tak auto typu Yaris s litrovým motorem stačí, Pokud máte někdo jiný názor, tak ho prosím rozumě vysvětlete, protože vykřikovat že rodinné auto nemůže být Yaris (Citroen C3, Fabia, Punto,...) tak to by po českých silnicích jezdilo opravdu HODNĚ lidí co nemají rodinu.
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Yaris II ako rodinne auto uplne v pohode vyhovuje. Pokial nemas prehnane naroky o tom, kolko veci sa ti MUSI vliest do kufra tak mi ver, ze ako 4-clenna rodina (s dvoma malymi detmi) vam v 98% Yaris bude stacit. Dokonca by som povedal, ze vzhladom na vek deti, bude situacia neskor len lepsia (ale to vies sam... menej veci, plienok, kocik atd.)

Este k tomu litrovemu motorceku - on v pohode postacuje na bezne jazdenie. Pri cca. polovicnom zatazeni (2xdospely, 2xdeti) je vykon na mestke a primestke jazdenie dostatocny. Problem nastava ak by si chodil na dlhsie cesty po dialnici alebo do kopcov. Vtedy sa proste ten vykon dostava na limit a podla toho samozrejme aj spotreba.
Musis sa sam rozhodnut, popripade ist si ten motor vyskusat niekde k predajcovi Toyota (vacsinou sa da v pohode dohodnut aby si si mohol vyskusat hned po sebe 1,0 a 1,3).
K motoru 1,3 poviem len tolko, ze je to asi najidealnejsia motorizacia pre Yaris II. Dostatok vykonu (nema problem ani pri plne nalozenom aute do kopcov, po dialnici), spotreba je v reale porovnatelna s 1,0. Cenovy rozdiel je pri celkovej cene auta skoro zanedbatelny.

Ja som pred necelymi 2 rokmi riesil uplne rovnaky problem a nakoniec som sa rozhodol prave pre Yaris a motoricky pre 1,3VVTi.
Teraz je sice Yaris ako druhe vozidlo v rodine (denne na nom beha zena) ale na jeho obranu musim povedat, ze po presadnuti z Oktavie II je pre mna jazda v Yarise stale perfektna a stale sa jej neviem nabazit. Priestorovo v Yarise pre mna a moju rodinu nie je citelne menej miesta ako v Oktavii. Samozrejme kufor je neporovnatelne vacsi ale zatial som ho este nikdy nenaplnil na 100%. Dovolim si dokonca povedat, ze az na jeden specificky pripad by sme sa vzdy zmestili do Yarisa. :roll:
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
todler
Navigátor

rodinný vůz

Příspěvek od todler »

Yaris jako rodinné auto??? V poho.Bohužel Yaris má u nás pověst nákupní tašky pro manželku (Toyota Aygo se pak srovnává s motorkou) :D
Mám dvě děti a vždy jsem tam natlačil co jsem potřeboval.Neříkám, že by se někdy nehodil větší kufr, ale kolik krát to je do roka 1-2krát??Zvažuju ten box, ale ještě jsem ho nepotřeboval.Když jedu na dovolenou tak beru jenom oblečení, jídlo kupuju až na místě.Jesli se chystáš na dovolenou k moři, tak je jasné, že basu piva a 4 kartóny minerálek tam nedáš :D Ten motor si ještě rozmysli!!Píšeš, že za ty prachy by byl FORD FUSION.Zkus se povozit v Yarisovi 1,3 (64kw) a pak ve Fusionu1,4 (59kw), k tomu připočti, že Yaris žere o cca 1 litřík míň a je to jasné.
1,3 TERRA COOL 2006
vajdan
Člen Týmu

rozhodnuto - koupeno !

Příspěvek od vajdan »

Tak jsem stastnym majitelem YARISu (II - 1 litr) - Diky vsem za postrehy. T
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Super. Napiš první zkušenosti.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ja sa pridavam k nazoru ze to rodinne auto moze byt, s istym kompromisom velkosti kufra. Zatial som tolko konkurenciou oplakavany "maly" kufor Yarisa nepocitil.Aj ked cestujeme 130km traja na chalupu...
Ako priklad,ukazka foto, co vsetko sa vam zmesti do vasej malej-velkej investicie.+sofer a spolujazdec.
Obsah:
8 prepravky piva
2 maxi tasky(1.3mx0.7m=15-20kg) s reklam.stolikmy a rekl.materialom cca 500 pier 100 otvarakov atd.
1 prenosna chladnicka
1 prazdny kos
http://multipics.net/?id=2287361&klic=d ... &overall=1
Obrázek
Obrázek

Neveril by som ze sa to bude dat nalozit na raz.
Today, tommorow....
:shock:
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ja mam rad Yarisa, v najblizsej dobe si ho pravdepodobne kupim, ale obhajovat toto auto ako rodinne by som si netrufol. Pokial som spravne cital, tak auto ma byt rodinne (pre 4 osoby), tzn. ze bude potreba aj zadnych sedadiel. Narvane auto po strechu so sklopenymi sedackami nie je pripad beznej prevadzky a vobec nie pre 4-clennu rodinu. Auto je skutocne velke pre posadku, ale ten kufor jednoducho raz maly je a bude, darmo to niekto bude vsemozne vyvracat.

Pisem to len preto, aby sa dotycnemu zaujemcovi nedavali ruzove okuliare a aby potom nebol nemilo prekvapeny. Objem sa udava v litroch vsade. Ked raz ma 272 l, tak vzdy to bude menej ako 360 l u nejakeho Aurisa. S tymto treba pocitat. Posuvna lavica je samozrejme super, ale pre 4 ludi v aute to nie je velmi pouzitelne. Ak niekomu vystaci 272 litrov vratane kocika, nakupu a ostatnych veci, co tam mieni dat, nie je o com, auto moze pouzivat ako rodinne.

Yaris je podla mna skvele auto. Len si treba dobre premysliet, ako bude vyuzivane, prip. si ho vyskusat (napr. aj ten kufor, co sa mi tam zmesti). Nasilu vykreslovat situaciu, ze tam dam zakazdu cenu aj slona, je trosku prehnane. Tot len moj nazor.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

to borland

Jenže Auris stojí o nějakejch 100 kolíků víc a to je sakra větší rozdíl za cenu kufru.

Když jedeš jednou, dvakrát za rok na dovolenou, tak není problém se vzadu trochu uskromnit, potom dokážeš odhadem zvětšit kufr tak na 320-340 litrů aniž by vzadu bylo nepohodlno. Ukaž mi auto v téhle třídě, které dokážeš takto zaplnit. (Odpověď: škodovka combi a jiné malé kombíky + YARIS :twisted: ). Pokud ti přeci jenom kufr nestačí (na tu 1-2 dovolené), Lze pořídit box na střechu nebo tažné s vlekem.

P.S. Teď se budu opakovat, ale kufr je jako jako pevný disk. Vždycky ho dokážeš zaplnit, ať je velký jakkoli.
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

Souhlasím s T.Y.N.G.

Polovina národa vlastní krátkou Fábii jako rodinný vůz a nikdo to neřeší.Yaris klame tělem a vypadá daleko meší než ve skutečnosti je.Kdyby hoši z Japanu znali hodnocení aut v ČR, tak by udělali vylepšený model pro naši republiku.Velký nárazník dopředu a ještě větší dozadu.Auto by potom mělo 4,2m a to už je správné auto.
:D
Posuvná lavice je super a dají se sní dělat kouzla.Kdyř se posune s citem tak máš kufr cca 320 litrů a děti v zadu netrpí.
1,3 TERRA COOL 2006
Odpovědět

Zpět na „Yaris“