Max.rýchlosť
Max.rýchlosť
Pozrel som si to video na úvodnej strane ale neviem aký motor mal ten Yaris.Ja mám rekord dokonca na zim.pneu 181km/h.Motor 1liter 3 valec najzdených 22 000km.Pochválte sa kdo ste kolko vytiahli.Ale po rovine nie dolu s kopca!
- bruno75
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci nechcem vam brat iluzie ale maximalna rychlost sa meria oboma smermi a spriemeruje sa. Ono to, ze jednym smerom ide 1,0 litrovy motor 180kmh je pekne ale neverim, ze aj opacne sa ti podari dosiahnut to iste.
A este nieco... maximalna tachometricka rychlost este neznamena, ze to auto ide tolko aj v skutocnosti. Najjednoduchsie je to s GPS navigaciou, ktora meria ovela presnejsie ako bezny auto tachometer. Rozdiely su bezne od -5% do -10% a to je doooost podstatne.
A este nieco... maximalna tachometricka rychlost este neznamena, ze to auto ide tolko aj v skutocnosti. Najjednoduchsie je to s GPS navigaciou, ktora meria ovela presnejsie ako bezny auto tachometer. Rozdiely su bezne od -5% do -10% a to je doooost podstatne.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
No jestli se tu bavime o stejnem videu, myslim tim od canabika, tak on to ma mereny podle GPS, takze to je opravdu realna rychlostbruno75 píše:Chlapci nechcem vam brat iluzie ale maximalna rychlost sa meria oboma smermi a spriemeruje sa. Ono to, ze jednym smerom ide 1,0 litrovy motor 180kmh je pekne ale neverim, ze aj opacne sa ti podari dosiahnut to iste.

Bruno o co ti ide? Videl si uz mozno v TV guinessove rekordy o autach,ci inych mobilnych prostriedkoch kde im zaznamenavali max.rychlost na trati?bruno75 píše:Ano je to realna rychlost ale len jednym smerom.
Isli oni aj nejakym inym smerom nazad?MAximalna rychlost je len jedna jedina prave v moment kedy je indikovana tachometrom jeho max.hodnota na stupnici z bodu A do bodu B bez prestavky. Samozrejme si mozes dokazovat garantovanu maximalnu rychlost aj 4x po sebe a spriemerovat si a budes mat garantovanu priemernu maximalnu rychlost.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
- bruno75
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
MIO...nie o nic mi nejde len o objektivne posudenie maximalnej rychlosti nasich tatosov. Ono nie je to iste pokial sa snazis dosiahnut maximalku na rovine alebo dolu prudkym klesanim pripadne s vetrom v kufri. Prave pre tieto faktory sa posudzuje maximalka ako priemer z dvoch jazd jednym a druhym smerom.
Potom kludne moze nastat situacia, ze s litrovym motorom v yarise dosiahne vyssiu maximalku ako s dvojlitrovym avensisom.
Potom kludne moze nastat situacia, ze s litrovym motorom v yarise dosiahne vyssiu maximalku ako s dvojlitrovym avensisom.
JAsne Bruno,len vies, tu si chlapci pisu aku so svojim Malym dosiahli hodnotu rychlosti na displeji bez ohladu na faktory,ze kto ako sa vobec odvazil ist rychlo s Yarisom,hoci aj dole kopcom... Ak by vedla seba isli YAris a Avensis,po rovnakej trati za rovnakych poveternostnych podmienok tak aj YAris by teoreticky dosiahol porovnatelnu maximalnu rychlost ako Avensis ale na ovela dlhsej trati,co znamena ze na rovnako dlhej trati bude stale rychlejsi Avensis.
Je to len uhol pohladu a ten tvoj chapem.takze sorry.
Je to len uhol pohladu a ten tvoj chapem.takze sorry.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Určite sa nejedná o objektívne meranie aj ten tachometer neukazuje presne išlo mi skorej o pokec kolko kto z Vás išiel najrýchlejšie.Zaujímavé sú aj reakcie na ceste keď predbehnem silnejšie alebo väčšie auto od Yarisa tak mnohí z nich sa okamžite za mnou rozbehnú a predbehnutie mi vrátia.Ja osobne to považujem za zábavu tak ako aj tú max.rýchlosť.
Presne takMilan SE píše:Určite sa nejedná o objektívne meranie aj ten tachometer neukazuje presne išlo mi skorej o pokec kolko kto z Vás išiel najrýchlejšie.Zaujímavé sú aj reakcie na ceste keď predbehnem silnejšie alebo väčšie auto od Yarisa tak mnohí z nich sa okamžite za mnou rozbehnú a predbehnutie mi vrátia.Ja osobne to považujem za zábavu tak ako aj tú max.rýchlosť.

Ty brdo a kolko si mal otacky motora? 170kmh na storke? tak to je odvaha
tak to ja sa neodvazim ist ani na 5ke
fakt. klobuk dole bruno... ty mas 1.3L co, by som chcel vediet ci sa niekto odvazi ist takto na 1.0L... 

- bruno75
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No mam 1,3vvti a otacky boli cca. 500rpm do cerveneho pola, teda predpokladam takych 1000rpm do obmedzovaca.
Neviem preco sa bat. To auticko aj ked je male je pomerne slusne stabilne aj pri takej rychlosti a co sa tyka motora, nemam sa preco bat, JPN maju radi otacky a pre kazdy pripad je tam este obmedzovac
No trochu ma to mrzi, ze som nepotiahol tu 4-ku az do obmedzovaca (nech viem kolko to naozaj na 4-ke da). Uprimne nechcel som riskovat, ze jedno z tych aut na dialnici budu policajti, kedze podla hlasenia dopravnych sprav akurat na tom useku merali. Vyskusam niekedy nabuduce
Neviem preco sa bat. To auticko aj ked je male je pomerne slusne stabilne aj pri takej rychlosti a co sa tyka motora, nemam sa preco bat, JPN maju radi otacky a pre kazdy pripad je tam este obmedzovac

No trochu ma to mrzi, ze som nepotiahol tu 4-ku az do obmedzovaca (nech viem kolko to naozaj na 4-ke da). Uprimne nechcel som riskovat, ze jedno z tych aut na dialnici budu policajti, kedze podla hlasenia dopravnych sprav akurat na tom useku merali. Vyskusam niekedy nabuduce