Studený štart
Studený štart
Dobrý, chcem sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť. Ak prvykrát štartujem svojho Yariska (1 l, ´02, najazdené 100.000 km, výborný stav) v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je už chladnejšie, pri štartovaní je počuť taký čudný chrčavý zvuk. (V lete je to OK). Počuť to len pri tom prvom štartovaní, (auto zatiaľ vždy naštartovalo v pohode na prvýkrát), pri ďalších štartoch počas dňa to už nepočuť vôbec. Vždy len pri prvom. V servise Toyoty, kde aj pravidelne mením olej, mi povedali, že je to v poriadku, že to si nejako ten motor po dlhšom státi naťahuje olej, ináč problémy zatiaľ žiadne. A ešte otázočka, môžem mať celoročnú priemernú spotrebu 4,7 l, tak mi to ukazuje palubný PC ? Predchádzajúci majiteľ, ktorý sa o autíčko staral jak o vlastné dieťa mal priemer 4,5 l podľa PC.
Ahoj, mel jsem 1.0, det mam 1,3 u obou 2 aut pri studenem startu, obcas i v lete, to dela od zacatku, pri startovani to "zavrci" (obe auta jsou kupovane nove a pavidelne servisovane v toyote s 1,0 jsem najel 190t a na 1,3 mam 140t), v servisu rekli ze pri kdyz motor je studeny tak pri ridici jednotka nedokaze vcas odpojit startear dochazi k efektu jako pri startovani jiz nastartovaneho auta ale toto nedokazou odstranit, ze pri to dela veci cast aut, dokonce jsem nel nahradni corolu a ta to delala take.
Co se tyce spotreby kteruo ukazuje PC tak tou se vubec neridim, dokonce i servic toyoty tvrdi ze udaje jsou dost milne. Tet 1,3 me ukazuje prumernou spotrebu 7,9l, realne jezdim kolem 6,4l
Co se tyce spotreby kteruo ukazuje PC tak tou se vubec neridim, dokonce i servic toyoty tvrdi ze udaje jsou dost milne. Tet 1,3 me ukazuje prumernou spotrebu 7,9l, realne jezdim kolem 6,4l
Juj aj ja som si to vsimol, az sa niekedy zlaknem ked po dlhsom case otocim klucik a tak zvlastne pretaca ten starter ako keby sa mu nechcelo....ale aj to nieje pravidlom, po dlhom case.robi to zriedka... mam 1.0 NG 1.rok a 17 000km.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.