Studený štart

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Pali
Člen Týmu

Studený štart

Příspěvek od Pali »

Dobrý, chcem sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť. Ak prvykrát štartujem svojho Yariska (1 l, ´02, najazdené 100.000 km, výborný stav) v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je už chladnejšie, pri štartovaní je počuť taký čudný chrčavý zvuk. (V lete je to OK). Počuť to len pri tom prvom štartovaní, (auto zatiaľ vždy naštartovalo v pohode na prvýkrát), pri ďalších štartoch počas dňa to už nepočuť vôbec. Vždy len pri prvom. V servise Toyoty, kde aj pravidelne mením olej, mi povedali, že je to v poriadku, že to si nejako ten motor po dlhšom státi naťahuje olej, ináč problémy zatiaľ žiadne. A ešte otázočka, môžem mať celoročnú priemernú spotrebu 4,7 l, tak mi to ukazuje palubný PC ? Predchádzajúci majiteľ, ktorý sa o autíčko staral jak o vlastné dieťa mal priemer 4,5 l podľa PC.
Vavris
Člen Týmu

Příspěvek od Vavris »

s tim zvukem ti neporadim, skutecne netusim jestli to neco znamena, ale co se tyce spotreby, pocitac v nasem aute podmeruje o 2 deci - otestovano nekolikrat. Takze da se rict, ze je este relativne presny. Vim ze znamemu v Omeze podmeroval o vic jak litr :D
live is too short to driving boring cars...
Max8888
Navigátor

Příspěvek od Max8888 »

Ahoj, mel jsem 1.0, det mam 1,3 u obou 2 aut pri studenem startu, obcas i v lete, to dela od zacatku, pri startovani to "zavrci" (obe auta jsou kupovane nove a pavidelne servisovane v toyote s 1,0 jsem najel 190t a na 1,3 mam 140t), v servisu rekli ze pri kdyz motor je studeny tak pri ridici jednotka nedokaze vcas odpojit startear dochazi k efektu jako pri startovani jiz nastartovaneho auta ale toto nedokazou odstranit, ze pri to dela veci cast aut, dokonce jsem nel nahradni corolu a ta to delala take.
Co se tyce spotreby kteruo ukazuje PC tak tou se vubec neridim, dokonce i servic toyoty tvrdi ze udaje jsou dost milne. Tet 1,3 me ukazuje prumernou spotrebu 7,9l, realne jezdim kolem 6,4l
Pali
Člen Týmu

Příspěvek od Pali »

Maxi, vďaka za maximálnu odpoveď, trocha si ma ukľudnil. Ešte raz dík.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Juj aj ja som si to vsimol, az sa niekedy zlaknem ked po dlhsom case otocim klucik a tak zvlastne pretaca ten starter ako keby sa mu nechcelo....ale aj to nieje pravidlom, po dlhom case.robi to zriedka... mam 1.0 NG 1.rok a 17 000km.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Pali
Člen Týmu

Příspěvek od Pali »

Práve včera som bol na takej akciovej zimnej prehliadke za 125,- Sk v Toyote a tam mi mechanik vysvetlil, že pri tom studenom štarte ešte nie je dostatočný tlak oleja a chrastí rozvodová reťaz reťaz, pri ďalšich štartoch je už vraj dostatočne napnutá a už to nerobí.
Canabik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Canabik »

rozvodova retaz? nie nahodou remen?
Yaris TS 2003
www.yaris-club.com
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

nové aspoň ja mám namiesto rozvodoveho remeňa - reťaž
Canabik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Canabik »

aha tak potom ok...lebo ja mam retaz...a ma TS a ostatne mali remen:) ok
Yaris TS 2003
www.yaris-club.com
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

yarisky mali vsetky retaz :lol: :lol: :lol: pokial dobre viem...
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Víš to dobře. Všechny benzíny mají řetěz :wink:
Odpovědět

Zpět na „Yaris“