koupě nového Yariska 1.3

vše ohledně modelové řady Yaris
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

koupě nového Yariska 1.3

Příspěvek od ivos »

Ahoj Yarisáci :) Chtěl bych Vás požádat o radu. Můj Yarisek 05 už pomalu nemá záruku a já se rozhoduju o novém. A nevím jakou výbavu, jestli Terra Cool a nebo Sol.
Jde mi o to jestli máte někdo zkušenosti s VSC+TRC a kotoučové brzdy vzadu Jestli je to super a nebo zbytečnost. To bych dokoupil k modelu Terra Cool a nebo raději 7 airbagů ve výbavě Sol. Cenově to pak výjde nastejno. Díky za info.

Ahoj Ivoš :D
Fox
Člen Týmu

Příspěvek od Fox »

Ahoj. Mam výbavu Terra a je pro mě dostačující... Co se trakce týče, tak nemam srovnání. Ale brzdy s bubnama vzadu bohatě stačí... Brzdí to dost brutálně a v kombinaci s BA + ESP je to síla... Když přesednu do Yaríska ze služební Fabie tak první světla zabrzdím ryhleji... Prostě síla brzd je skvělá..
Toyota YARIS 1,0 TERRA COOL
todler
Navigátor

neblbni

Příspěvek od todler »

Co blázníš.Neprodávej auto, když jsi spokojen.Nové auto a záruka neznamená, že budeš jezdit.Já jsem odstrašující případ YariseII.Mám ho cca 1,5 roku a najeto cca 15000.Drobné poruchy jako různé vrzání spojky, klepání ventilatóru atd. neřeším (i když zamrzí). V 15 000km šel Yaris do servisu kvůli ševelení, cinkání studeného motoru.Nechali si ho tam 3 dny, rozebrali ho (takže mám vlastně ojetinu :cry: ) a na nic nepřišli.Po návratu ze servisu se mi zvýšila spotřeba cca o 0,5l.Jo jinač když byl Yaris v servisu tak jsem jezdil MHD :mad: .Na náhradní auto mám prý nárok až po 15 dnech.Za týden mně čeká výměna řemenu.Už se těším jak budu jezdit busem.JE VÁŽNĚ SUPER VLASTNIT NOVOU SPOLEHLIVOU TOYOTU
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

Jo jinač mám Yarise II. Terra cool 1,3.Radeji jsem připlatil cca 50000kč za motor 1,3 protože nevěřím motoru, který má 3 válce :cry: .Navíc je to první třiválec od Toyoty.Dopadl jsem jak....Počkej ještě cca 1 rok až to kluci z Toyoty vychytají.Kdyby mi někdo vrátil ty prachy tak bych se dneska vykašlal na Yarise a koupil bych Ford Fusion 1,4 Ebony.Teď ho mají za 300000kč (klima, lité kola,vyhřívané čelní sklo..)Jo ale vlastně jsem zapomněl, že Toyota je nejspolelivější :D
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja mám toyotu 1,0 (3-oj valec) a som nadmieru spokojný, najazdené 11tis. km a žiadne vrzganie, a ani ine podbné neduhy kt. tu boli spomenute nemam
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

To Todler Fakt by mě zajímalo kam jezdíš. Já do svýho servisu zavolal, že jsem nemohl nastartovat (nakonec to byl můj problém se nedostatečným sešlápnutím spojky), když jsem tam přijel už mi dávali klíčky od náhradního auta!
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
todler
Navigátor

Příspěvek od todler »

Jezdím do RELY TOyo Ostava.Jaké jsou vaše zkušenosti se servisem??Je nárok na náhradní auto nebo ne??V servisu říkali, že náhradní auto je placená službaJak jsem dorazil do práce MHD tak se kolegové nemohli udržet smíchy.Jízlivé narážky "Toyota a v servise, to přece není možné"Jinač moje porucha je komlikovaná v tom, že když se auto zahřeje tak se chová normálně.Servisáci musí čekat do dašího dne až zase vychladne. :cry:
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Premýšľam o kúpe 1,3 vo verzii Terra Cool alebo Sol, ale keď tak čítam príspevky od Todlera :shock: , stále viac sa prikláňam ku Kii Rio. Ak by mal niekto skúsenosti s oboma autami, bol by som povďačný za porovnanie.
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Ten problém sa vraj vyskytuje len na prvých kusoch motorov 1.3.Tiež uvažujem nad kúpou Yaris 1.3,na jar 2008(pozri záložku Yaris 1.3NG)Kiu Rio som už dávno vyradil zo zoznamu(kufor,variabilita interiéru,motor)aj napriek tomu,že u nás je na rio akcia s klimou,zimnými gumami,sport balikom a navigáciou(asi sa moc dobre nepredáva) a v neposlednom rade kia nesiaha toyote ani po členky :D
todler
Navigátor

odrazení??

Příspěvek od todler »

Já nechci nikoho odrazovat, jen je třeba počítat s tím, že když koupíte (přeplatíte)Toyotu tak to neznamená klid.Kdyby se Yaris nekazil tak je to super auto :( Nerad bych ho měnil.Spíš mě děsí co budou dělat auta jiných značek, když to nejspolehlivější dělá toto :evil: Yaris 2008 už bude mít spoustu věcí vychytaných.No ale Kia Ceed a 5 let záruka nezní špatně :lol:
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Musím sa ísť na Yarisa pozrieť osobne. Zatiaľ som sedel len v Riu. Ale žeby sa na Toyotu Kia nechytala....neviem no, zatiaľ nemôžem porovnať. Porovnať som mohol s Peugeotom 207, keďže robím pre Trnavský závod v oblasti kvality. Len toľko, že 207 zaostáva. Všade čítam, že kórejec - to sú nezlícované diely a pod. Ja som sa fakt snažil, ale pri obhliadke Ria som nenašiel ani jeden nezlícovaný diel a to viem, kde mám "hmatať". Preto som zvedavý, či ma tak dostane aj Yaris. Rio vo výbave Sporty nevyzerá totiž skutočne zle.
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Ja zase pracujem v žilinskom závode :D sice sa tu rio nevyrába,ale čo sa týka kvality,tak to nie je na dobrej úrovni.preferuje sa kvantita.niektoré problémy týkajuce sa lícovania sa riešia už od začiatku výroby a žiadny pokrok...dokonca mám známeho,ktorý pracoval v toyote a hovoril,že v oblasti kvality je to neporovnateľný rozdiel.nechcem Ťa odhovárať,len hovorím vlastný názor...
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Ak môžem porovnať medzi Suzuki Swift, Renault Clio III, Toyota Yaris NG a Škoda Fabia I, príp. II, tak najlepšie čo sa týka dielenského spracovania stále vychádza Škoda.
todler
Navigátor

škoda???

Příspěvek od todler »

No nevím.Minulý týden jsem jel v nové Octavii a byl jsem zklamán.Plasty nemastné, neslané.Kvalita nic moc.Plasty různě trčely.Na to, že Yaris byl kritizován za kvalitu plastů tak si myslím, že jsou lepší než v Octavii.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“