Spotřeba u yarise

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
g.man
Člen Týmu

Spotřeba u yarise

Příspěvek od g.man »

Ahoj lidi. Jakou máte spotřebu u yarise 1 l ? Jezdím tak z 85% krátké trasy po městě a dle počítače mám průměrnou spotřebu 7,2 l. Najeto mám asi 12 000. Pravda je, že je to většino složený tak asi z 4 km úseků. Kolegyně mi tvrdí, že jezdí za 5l. Tak by mě zajímalo, zda je to z říše bájí nebo jí to mám věřit.
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Ja som sa doteraz zmestil do 6 l. V lete asi do 5.5 l. Dolezite je vela podradovat pri brzdeni a 5-ku hadzat uz od 50-ky, ked nepotrebujes prudko akcelerovat.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Vendelina
Člen Týmu

Příspěvek od Vendelina »

Já mám průměr v zimě i v létě kolem 6,8 l (obsah litr). Jezdím nejvíc krátké vzdálenosti, ale občas i delší trasy - moc ho ale nešetřím :wink:
g.man
Člen Týmu

Příspěvek od g.man »

To Vendelina. Tak alespoň, že se to přiblížilo. Dnes jsem na to myslel, jel jsem v Brně po Kolišti a bylo to pojíždění po 3 metrech. Jinak když jedu mimo město, tak se snažím to trochu popohnat, ale jinak jezdím slušně :oops:
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

to g.man jojo, taky jsem jel dnes po kolisti, ale v BUSe :evil: ....A bylo to faaakt moooccc ucpany.. :roll:
slambi
Člen Týmu

Příspěvek od slambi »

Já mám průměr kolem 8,5 l. Když jedu hodně jako prase, fakt jako prase tak těch 9,2. Ale dá se jet za pět uplně v pohodě, sice nikam nedojedeš :D ale dá se to. Spotřeba mi hodně vzrostla po tom, co jsem dal filtr s otevřenym sáním.
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

Tak abych se pridal...mam najeto 1500km a jezdim za 7,9l/100km...ale je pravda ze jezdim jak prase...takze snad to pujde dolu... :lol: ta noha s pedalu.....neee i ten benal...
Marián Miček
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Spotřeba u yarise

Příspěvek od Marián Miček »

g.man píše:Ahoj lidi. Jakou máte spotřebu u yarise 1 l ? Jezdím tak z 85% krátké trasy po městě a dle počítače mám průměrnou spotřebu 7,2 l. Najeto mám asi 12 000. Pravda je, že je to většino složený tak asi z 4 km úseků. Kolegyně mi tvrdí, že jezdí za 5l. Tak by mě zajímalo, zda je to z říše bájí nebo jí to mám věřit.
Moja skutočná spotreba (skutočne natankované množstvo-používam QuickMoto) odkedy som kúpil Yarda (apríl 2002), je 6.13 L/100 km. Najazdené mám 81.000 km, celkom 4955 litrov benzínu. Jazdím najmä mesto (Senec - Bratislava). Ukazovateľ spotreby mi ukazuje dlhodobo (2 1/2 roka) priemer 5,7 litra. Neviem kde je chyba - či ukazovateľ na pumpe, alebo palubný počítač. Neviete náhodou ako funguje pal. počítač - počíta z rýchlosti, otáčok, alebo to má prietokomer?
Komanche

Re: Spotřeba u yarise

Příspěvek od Komanche »

g.man píše:Ahoj lidi. Jakou máte spotřebu u yarise 1 l ? Jezdím tak z 85% krátké trasy po městě a dle počítače mám průměrnou spotřebu 7,2 l. Najeto mám asi 12 000. Pravda je, že je to většino složený tak asi z 4 km úseků. Kolegyně mi tvrdí, že jezdí za 5l. Tak by mě zajímalo, zda je to z říše bájí nebo jí to mám věřit.
no vzhledem k dylce useku je to naprosto normalni spotreba... ale treba takova pribram-praha se da jet za 4,2 ... ale je to vopruz :twisted:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

a jinak Yaris r.v. 99 najeto 120.000km, kdyz ho rodice loni prodali brachovi, tak mel prumernou spotrebu 6.02 litru / 100km... Jezdili vetsinou dlouhy trasy (priklad: Praha-Pribram, Praha-Brno, Praha-Plzen...), malokdy po Praze...
Jo a kdyz byl na te 120tis kontrole, tak se technik v servise (orig Toy samozrejme) divil, ze baterie je jako nova :!::!::!:
PetrSMS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Dle palubního počítače 5,9 - 6,2

Příspěvek od PetrSMS »

Ahoj,
jezdím trasy DC-ÚL, nebo jen města, či delší Praha nebo Magdeburg a většinou jsem v rozmezí 5,9-6,2l / 100km. To jsem často s vlekem. Najeto 45t km.
Dle knihy jízd mám celkový průměr za tento rok cca 6,0l / 100km.
Petr
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Komanche píše:a jinak Yaris r.v. 99 najeto 120.000km, kdyz ho rodice loni prodali brachovi, tak mel prumernou spotrebu 6.02 litru / 100km... Jezdili vetsinou dlouhy trasy (priklad: Praha-Pribram, Praha-Brno, Praha-Plzen...), malokdy po Praze...
Jo a kdyz byl na te 120tis kontrole, tak se technik v servise (orig Toy samozrejme) divil, ze baterie je jako nova :!::!::!:
Ak je to Panasonic, tak to vydrzi aj peklo. Mne na Honde vydrzala 8 rokov a tusim ju chalan, co kupil auto este ma. Na Yarise som ju manil po 80 000km a to len kvoli hifi montazi.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Odpovědět

Zpět na „Yaris“