Vzduchovy filtr sportovni KN

vše ohledně modelové řady Yaris
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Vzduchovy filtr sportovni KN

Příspěvek od mr.neo »

Zdravicko, tak jsem se rozhodl, ze udelam takovou malou vymenu u yarisky 04, 1,0l ... rad bych vymenil klasicky vzduchovy filtr za sportovni KN, jen ale vlozku, zadny kit primeho sani.

Delal jsem to nekdo, citil jste rozdil u motoru 1,0 ... ja sam to mam udelane u druheho auta kde to zas tak moc citit nebylo 140 koniku :-).

Dik moc
Yariska 1,0 Blue - 51 kW - sportovni vzduchovy filtr - sportovni a kozeny packet - LED parkovacky - H4 65W Blue - 185/60 R14 Hankook K416- 175/65 R14 Goodyear UG6 -
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Změnil se zvuk. Výkon nečekej :D
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Zvuk v jakym smeru.... uz to tak nepisti :-). No myslel jsem si ze by alespon rosku mohly jit nahoru Nm ... preci jen pri popojizdeni ci rozjezdu do kopecka to nekdy ma silene prace...
Yariska 1,0 Blue - 51 kW - sportovni vzduchovy filtr - sportovni a kozeny packet - LED parkovacky - H4 65W Blue - 185/60 R14 Hankook K416- 175/65 R14 Goodyear UG6 -
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Má to dravější zvuk. Nm. možná přibyly, tak 1-2 :D Ne, dělám si srandu. Opravdu to nepoznáš. To bys musel měři na brzdě jestli to je lepší nebo ne.
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Haha tak dravejsi zvuk by byl zajimavy,ted je to jak jeden velky lux ....

No rad bych aby to hlavne pomohlo pri rozjezdech ... u tebe to asi moc citit nebylo .. vyrovnalo ti to tu ztratu z sirsich kol ne ;-). Ja jsem tam ted narval 185 hankooky tak uvidime.
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Tak filtr tam byl ještě dřív než tam byly 17". Tuším že to bylo někde u 14-ctek :D Tehdy se mi zdálo, že daleko líp to jezdilo, když jsem místo origo 175/65 R14 nazul 185/55 R14 Kolo bylo o dost lehčí. Ta šířka není zas takový problém (v rozumné míře) spíše jde o váhu kola. To dělá strašně moc.
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Uff ty jsi tam dal 185/55 maji tam byt preci 60 .. to ti pak musel kecat tachometr ne. Ono je ot stale na plechacich ... az pristi leto to vidim na nejaky 6x14" kola. Takze to je urcite pravda, ze vaha kola je velmi dulezita.

Chtel jsem se zeptat jeste, nevis jaky jsou tam standartne svicky? Ono me prekvapilo to, ze vzduchovy filtr je tam od denso ... ale silen pochybuju ze tam i svicky budou napr. denso iridium ...

Jaky pripadne zmeny jsi jeste delal krome vyfukovych svodu..?
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Mám jen vzduchový filtr a iridiové svíčky. No a ještě koncový tlumič výfuku. Se svodama jsem nic nedělal, jsou origo. Ty kola byly menší, ale okolik ten tacháč kecal nevím.
Origo svíčky ještě někde mám, je na nich najeto málo, tak jsem si je zkoval, ale co je to zač nevím. Musel bych pohledat, nemám je u sebe.
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Ja si tak prave premyslim co zajimaveho by s yariskou jeste slo delat :-), ty kola tam prijdou urcite sice jen obyc 14" ale vybrat nejaky zajimavy.

Vzduchovej filtr taky pocitam a jen co se budou potreba menit svicky tak tam chci taky narvat ty denso iridium, mam je na druhym aute a jsem s nima spokojenej.

Zase nechci jit do nejakyho silenyho tuning (to by me pritelkyne asi zabila .. jeji auto), ale neco hezkyho by to chtelo. Sam ted porizuju na svoje auto xenonovy zarovky tak pocitam, ze pak by sly na yarisku (planovana vymena auta).
Canabik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Canabik »

nebudem zakladat vlastny prispevok hodim to sem:

takze na mojho yariska ts vyraba KN kompletny kit sania...ale stoji v prepocte 9000 sk... ako si vyrobit vlastne sanie? niaky navod nevie niekto? dik;)
Yaris TS 2003
www.yaris-club.com
ivos
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivos »

rád bych vymenil klasicky vzduchovy filtr za sportovni KN, jen ale vlozku, zadny kit primeho sani. Sem se tu dočetl, ale zajímalo by mě kolik ta vložka stojí. Jestli máte představu. Díky za info :D
mr.neo
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.neo »

Co me bylo nabidnuto presne takhel vlozka stoji 1200. jeste jsem se k tomu nedostal abych ji koupil, ale uz se asi dokopu :-)
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

ivos píše:rád bych vymenil klasicky vzduchovy filtr za sportovni KN, jen ale vlozku, zadny kit primeho sani. Sem se tu dočetl, ale zajímalo by mě kolik ta vložka stojí. Jestli máte představu. Díky za info :D
skus, tu>
http://www.tuningshop.cz/sportovni-filt ... 31-all.htm
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ace
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ace »

Mio
Kupoval jsem cca pred mesicem jen vlozku (filtr). Kit sani potreba neni. Vymena papiraku za K&N je velice jednoducha diky vyrezum v gume okolo filtru (proto musis poridit filtr presne pro svoje auti) a zvladne ji kazdy. Je pravda ze diky ty gume je celkem fuska dat airbox zase dohromady (alespon teda u me) ale jak se rika "co nejde silou, jde jeste vetsi silou" a za cca 10 minut (z toho sem 5 minut premejslel jestli mam zatlacit vic nebo ne :P ) byl filtr na svem miste. Uz pri nastartovani byl slyset drobnej rozdil co se zvuku motoru tyce a se zvetsujicima se otackama byl zvuk hezci a hezci (podle me to nej zvucek vydava kolem 4k) i presto je motor celkove tissi a konecne nemusim mit radio tak nahlas :) Samozrejme nesmis cekat ze vymenou pitomiho filtru docilis stejnyho zvuku jako borci s 200 konma pod kapotou a komplet vyfukem od remusu :D Auto uz zkratka nehuci jak vysavac ale priblizuje se zvuku lepsiho auta :P Nejake zvyseni vykonu nebo zlepseni jizdnich vlastnosti se skutecne nekona...nastesti jsem v to ani v nejmensim nedoufal takze zklamany rozhodne nejsem a korunek vubec nelituju. Presto vsechno sem si puvodni papirovej filtr jen tak pro sichr nechal a az pojede Beruska na svoji posledni garancni prohlidku tak ho tam puknu zpet...nymandum ktery nejsou schopny opravit drncici vyfuk nesverim sportovni filtr, jeste by mi ho nakej chytrak vyhodil a vrazil tam misto nej papirak :D
Toyota Yaris 1.0 VVT-i "Beruška"
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ace,
takze je mozne predpokladat mensi hluk pri 4k otackach? Pocuvaj ale ked ides na garancku tak platis aj za filter tak neje skoda ime nepovedat nech ho nemenia ze mas novy tam? ved prave preto je aj vyhoda toho KN ze usetris za filtre papierove. No nic tak sa teda musim pozriet ako sa to vymiena(nemam ani paru kde to vobec je),a kupim si ho aj ja teda....dakujem za info.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“