Zdravim vespolek:)
mam objednany vuz (jak asi tusite) Toyota Yaris (1.4D,Sol),
termin dodani koncem rijna (jak krute!) a tak si cekani na
vyrobu kratim pokukovanim po litych kolech, ktere nejsou
soucasti vybavy Sol.
Nemuzu si pomoci, ale nejvice se mi libi lita kola, ktera jsou
na vetsine katalogovych fotek, napr.
http://www.toyota.cz/Images/t7_yar05_ca ... 336764.jpg
Bohuzel se jedna o lita kola, ktera jsou dodavana az jako
soucast vybavy Lux a po dotazu u prodejce na jejich cenu
pri samostatne objednavce se mi protocily panenky:
Cena jednoho disku je 10.600Kc!
Co si o tom myslite?
Nevite nekde nahodou kde tyto disky sehnat za priznivejsi
cenu?
Standa
Lita kola na Yaris Lux
ja by som si zapol http://www.elektrony.cz dal si tam svoje auto,rozmer kolies. A dopasuj nejake podobne,popripade krajsie za rozumnejsiu cenu 

Tak tento problém jsem také nedávno řešil, ale není to tak jednoduché jak se zdá, pokud to chceš mít v souladu s techničákem. Pokud chceš mít 15" kola, tak rozměr ráfků zapsaný v TP je dost netradiční a to 15x5,5J. Takové jsem nikde v internetové nabídce ani nenašel. Ty jsou snad pouze originály od Toyoty. Většina nabízených rozměrů je 15x6, 15x6,5 atd. Takže pokud tam chceš mít tato kola a mít je legálně, tak si je mosuš nechat do TP zapsat. To ale ještě není konec. K tomu potřebuješ od dodavatele kol dostat tzv. Typový list a schválení KBE, dále musíš navštívit STK, kde Ti technik typu "K" potvrdí , že jsou na autě namontována kola podle typového listu a teprve potom Ti to na příslušném úřadu zapíší. Pozor ale ne všechny výrobci tyto typové listy, které jsou údajně specialitou ČR dodávají. Např. takový BORBET nikoliv. Bez problémů jsou snad Enzo, Dotz, AEZ, Dezent. Já jsem teď ve fázi, že mám všechny papíry připravené a čekám až mi leasingovka pošle techničák, abych to nechal zapsat. Jinak za cca 10.000,- Kč pořídíš kola na celé auto.
Petr
Petr
Toyota Yaris 1,3 SOL
Presne podobnych problemu se obavam pri koupi neoriginalnich kol 
Stranku http://www.elektrony.cz samozrejme znam:) a dokazal bych
si tam vybrat, ale od znameho, ktery ma take yarise (starsi model)
mam informaci, ze kdyz dali na sveho "milacka" lita kola, tak jim to
dost drasticky zhorsilo spotrebu a to bych rozhodne nechtel.
Proto bych nerad absolvoval nejake podlozky pod disky nebo zmeny
v technicaku pri koupi neoriginalnich disku.
A navic ty hlinky z vybavy Lux jsou mega, jen kdyby sada nestala 40t+

Stranku http://www.elektrony.cz samozrejme znam:) a dokazal bych
si tam vybrat, ale od znameho, ktery ma take yarise (starsi model)
mam informaci, ze kdyz dali na sveho "milacka" lita kola, tak jim to
dost drasticky zhorsilo spotrebu a to bych rozhodne nechtel.
Proto bych nerad absolvoval nejake podlozky pod disky nebo zmeny
v technicaku pri koupi neoriginalnich disku.
A navic ty hlinky z vybavy Lux jsou mega, jen kdyby sada nestala 40t+

Ahoj, mám Yarise NG 1.0 a nechala jsem si na něj obout 16´´ kola. Teď si to nechávám zapsat do TP a postup byl mnohem jednodušší, než co bylo popsáno. Zavolala jsem na Toyotu na generálního dovozce a tam mi našli, jestli ten rozměr (7J x 16´´) smí být na můl litr. Pak mi za 600,- Kč na dobírku poslali Potvrzení o rozměru pneumatik a s tím a s velkým TP půjdu na registr. Na těch sedmipalcových ráfcích mám gumy 195/50. Dám vědět jak pochodím na registru, ale podle informací od Toyoty by s tím neměl být žádný problém.
Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
To jsem taky zkoušel volat na centrálu TOYOTY do Prahy. Bohužel jsem chtěl pouze 15" kola. Podle jejich telefonického sdělení a podle zadání mého VIN jsou možné ráfky pouze ve zmíněném rozměru 15x5,5. Jiné potvrzení na 15" kola by mi TOYOTA nedala a tak musím absolvovat cestu typového listu
. U 16" je výběr možná širší. Jinak si nemyslím, že by neoriginální kola, která jsou pro daný typ auta schválena měla mít nějaký rapidní vliv na spotřebu. 

Toyota Yaris 1,3 SOL
Tak dnes jsem byla na registru, nebyl jediný problém, papír od Toyoty stačil k zapsání rozměru ráfku 7Jx16 a gum 195/50 R16. Zaplatila jsem správní poplatek 50,- Kč, takže dohromady i s poplatkem Toyotě mě to stálo 650,- Kč. Vyřízeno za 10 minut, jen to dopsali do velkého TP. Mám to na leasing, takže chtěli i potvrzení leasingovky, že mám plnou moc, jinak nic dalšího nechtěli. Jinak spotřebu mi ty 16´´ zvedly asi o litr (po městě), ale jízda na nich za ten litr oproti sériovým 14´´ stojí...
Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Šířku disku bych moc neřešil. Pokud můžeš mít 15"kola (dle techničáku) tak bych klidně koupil disk šířky 7" (což je nějběžnější) nebo jsou i 6,5".
Stejně si myslím, že to unás stojí zahouby s těmahle věcma. V německu zajedeš na TUV a tam schválí skoro všechno. Mělo by to být i unás. Já osobně mám na Yarisu (r.v. 1999) 17" kola 195/40 R17 (podle techničáku mají být 175/65 R14)
Stejně si myslím, že to unás stojí zahouby s těmahle věcma. V německu zajedeš na TUV a tam schválí skoro všechno. Mělo by to být i unás. Já osobně mám na Yarisu (r.v. 1999) 17" kola 195/40 R17 (podle techničáku mají být 175/65 R14)