problem s vykonom - diesel D-4D

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
creme
Člen Týmu

problem s vykonom - diesel D-4D

Příspěvek od creme »

Mam yarisa (25 000km , 1.4 D-4D) niekedy ked potrebujem na zelenej dupnut na plyn , auto sa zacne rozbiehat velmi pomaly , aj pri otackach 3000 sa turbo stale nezopne.Stava sa mi to aj na dialnici , mam zaradenu 5ku rychlost 90km/h a rychlost sa zvysuje strasne pomaly.Auto je inak velmy svizne ,na svoj maly objem velmi vykonne auto. Neviete mi poradit ? Stava sa to fakt v situaciach ked potrebujem vykon.Mal som ho uz v servise , ale len premazali TURBO a , ze na nic neprisli.
Yaris 1.4 D-4D 2005
Avensis 2.0 D-4D Wagon 2007
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Promazali turbo?? To slyším prvně. Diesel nemám, ale nemůže to být třeba váha vzduchu. Kamarád měl takový problém na Golfu.
creme
Člen Týmu

Příspěvek od creme »

Premazali klapku ,ale neviem co to presne je.
Yaris 1.4 D-4D 2005
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

asi mali na mysli regulaciu turba, ak to teto motor ma, ale asi ano. ta regulacia ked sa zasekne tak si turbo nevie natocit lopatky a tym padom ako by tam ani nebolo.ak nepomoze premazat, tak sa musi menit turbo, ak to nieje samostatny diel ta regulacia...vacsinou to ale byva v kope s turbom...
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

to iste som mal na corolle a ked vybrali palivovy filter bol cely zajebany tak skus pozriet to... ;)
creme
Člen Týmu

Příspěvek od creme »

z anglickeho fora mi odporucili to iste , skontrolovat palivovy filter a taktiez tankovat len kvalitnu naftu.
Niekoko krat som zobral naftu na benzinke jedneho supermarketu , az po tejto informacii som si vsimol , ze to naozaj robi prave kvalita nafty.
natankoval som na shelke ExtraDiesel ( je sice drahsi asi o 3 Sk - ale to je len stovecka na nadrz) a yariisek mi slape ako maaa.

inak , mozem odporucit , mam skusenosti s vacsim mnozstvom aut , ale TOYOTA - respect - tak toto male auto s diesel motorom nato ze to je 1.4 slape riadne.
Yaris 1.4 D-4D 2005
Fox
Člen Týmu

Příspěvek od Fox »

Já bych ti doporučil jinou věc.... Taky záleží, kde s tim jezdíš... Město tomu moc neprospívá - turbo se nestihne vypálit.... Vem to delší dobu po dálnici na nižší rychlost a větší otáčky a tak 10 minut to drž... Turbo se rozžhavý a zatáhne... Kamarádovi to pomohlo u jiného auta....
Toyota YARIS 1,0 TERRA COOL
Odpovědět

Zpět na „Yaris“