jednotka & isofix & rohoz

vše ohledně modelové řady Yaris
piglet
Navigátor

jednotka & isofix & rohoz

Příspěvek od piglet »

- novy yarisek, parkrat sa mi uz stalo ze neslo zaradit jednotku, som si isty, ze spojka zoslapnuta bola, pokyval som pakou do neutralu, ale az na taky 3x som zaradil.. zatial to nie je tragedia, chcem sa len opytat ci sa to vam nestalo?

- mate niekto detsku sedacku s isofix? podla manualu som pochopil, ze max do 18 kg, na viac kg uz len pomocou pasu mozem uchytit

- ako to ze gumova rohoz yaris nesedi s podlahou a nie su tam tie stopliky, grr toto ma sere, detail, ale ako je to mozne..?
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

u starsich toyot se stava ze nejde zaradit zpatecku protoze nejsou srovnany zuby, zkus priste proslapnout plyn - protocit trosicku a pak zkus zaradit
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
josh
Člen Týmu

Příspěvek od josh »

to s tou jednotkou sa mi tiez stava, zatial to nejak neriesim..
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 2007 (Lunarna strieborna)
Fiat Bravo 1.4 Dynamic 2007 (Red Tango)
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

dikes
zabudol som napisat, je to NG 1.3

tiez to neriesim zatial, ale je to nove tak ma to prekvapilo
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

Ahoj, taky mám NG a mně takhle zlobí zpátečka - někdy řadí do zubů. A občas se mi stane, že auto i přes poctivě zašlápnutou spojku nenastartuje - ale i když pedál nepustím, tak jakoby se spojka vzpamatuje a začne to startovat. V servisu mi po telefonu říkali, že to možná bude špatně odvzdušněná spojka, pojedu tam příští týden, mám to do Plzně 100 km.
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

- S řazením problém nemám
- Isofix - nezjišťoval jsem
- Orig. gumové koberce držej jak přibité
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

a s radenim tej jednotky nieje problem ked je auto studene(motor)? lebo ked je este prevodovka stuhnuta tak aj jednotka ide ztuha, staci cca 1,5km a uz ide ako po masle, treba stym asi jemne :twisted:
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

Rado SK píše:a s radenim tej jednotky nieje problem ked je auto studene(motor)? lebo ked je este prevodovka stuhnuta tak aj jednotka ide ztuha, staci cca 1,5km a uz ide ako po masle, treba stym asi jemne :twisted:
praveze nie, sa mi to stalo na krizovatkach, spojka, brzda, chcem zaradit jednotku a nie a nie.. mozno robim nieco blbo, v manuale som mysli cital (ked nejde zaradit), ze treba neutral, znova zoslapnut spojku a potom zaradit, ale neviem ako to tam presne bolo, manual mam v aute

este to skusim odpozorovat, ak sa to este stane, ale dnes napr. v pohodicke vseko OK

..mozno tu spojku blbo stlacim, ked sa stresujem do krizovatky :) ale som si isty, ze je nadoraz, ked chcem supnut jednotku
Garp
Člen Týmu

Re: jednotka & isofix & rohoz

Příspěvek od Garp »

piglet píše:- novy yarisek, parkrat sa mi uz stalo ze neslo zaradit jednotku, som si isty, ze spojka zoslapnuta bola, pokyval som pakou do neutralu, ale az na taky 3x som zaradil.. zatial to nie je tragedia, chcem sa len opytat ci sa to vam nestalo?

- mate niekto detsku sedacku s isofix? podla manualu som pochopil, ze max do 18 kg, na viac kg uz len pomocou pasu mozem uchytit

- ako to ze gumova rohoz yaris nesedi s podlahou a nie su tam tie stopliky, grr toto ma sere, detail, ale ako je to mozne..?
Také se mi stalo, že jsem nemohl zařadit jedničku a občas i zpátečku. Není to ale žádná tragédie a občas se to stává, stačí jen srovnat zuby v převodovce a to tak, že několikrát sešlápnete spojku. Pak už jde jedničku nebo zpátečku v pohodě zařadit.
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

No Garpe promiň, ale tohle není řešení - jsou to přece nová auta, tak by měla fungovat bezchybně, zvlášť jestli si Toyota tak zakládá na kvalitě...
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

bol som to trocha poskusat, vsetko bezproblemov, fak neviem ci to nie je chyba vodica:) ale aj zopar z vas napisalo ze sa mu to uz stalo
ja som si toyotu vybral kvoli kvalite, tak snad ma nesklame
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

este otazka na majitelov NG (4 valec)
ked pridavam plyn ide z predu zvuk akoby vrzgali plasty (velmi slabucky zvuk), ale je to asi nieco od motora, lebo sa to prejavuje len ked mam stlaceny plyn
inak vsetko OK, spokojnost, len ma zaujima ci ste nezaculi podobne piskotanie aj vy? ci sa 'vzrusovat' alebo nie
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

- bol som v servise, ze ta jednotka sa moze stat (aj na drahsich autach), ak by sa opakovalo mam sa ozvat
- s technikom som sa odviezol kvoli tomu piskaniu, bolo to ticho svina jedna (mam odpozorovat kedy to robi:)
- ked sme sa pohynali nezadarilo sa mi poriadne zaradit spiatocku :) happy day..
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Aj mne sa dvakrát stalo že pri zaradení spiatočky to nahlas cvaklo.Jednotku radím lahodne.Mám podozrenie na nastavenie lanka od páky k prevodovke ale nie som si istý a zatial to neriešim.Manželke sa dvakrát stalo že auto nereaguje na klúč v spínačke ani nerosvietilo kontrolaky.Vytiahla a znovu zasunula klúč a auto v pohode naštartovalo.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

- tak musim povedat ze uz som si na jednotku (spiatocku) zvykol, nie je to nic ine, len zvyk, predtym som bol zvyknuty na ine a kedze toto bolo nove cakal som asi nieco ine, ale ide to v pohode, cisto zvyk.
- piskat to este piska, ale mam v pazi, kym sa to nejak vyraznejsie neprejavi, zjavne ked je stlaceny plyn, takze asi nejake cerpadlo..
- minule tu niekto pisal, ze stierace su slabsie oproti EU autam, ale vcera som siel cez sluzny zlievak a bezproblemov stihali
Odpovědět

Zpět na „Yaris“