Snímač tlaku pneu

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Rici_X
Řidič

Snímač tlaku pneu

Příspěvek od Rici_X »

Zdravím,

Při koupě RAV4 2020 2.0 benzin (v mem případě v roce 2021 - roční auto) v listopadu a prvním přezutím jsem zjistil že je urvaný levý přední snímač tlaku pneu. Ty smradi ho přilepili silikonem k disku. Masakr. Tak jsem ho v práci slepil speciálním lepidlem a vydrželo to až do letošního přezutí na letní (cca 3 týdny zpátky). Už jsem v servisu neměl prostor spekulovat a tak jsme improvizovali a přilepili to na oboustranní pásku (lepší kvality PATTEX FIX 120kg - reklama, no zkusili jsme). Dva týdny pohoda a teď poslední dobu vždy po startu kontrolka tlaku bliká a následně svíti. Nejde resetovat a tlak v pneu je OK. Příčina je asi jasná, no moje otázka zní jestli můžu kopit například: https://allegro.cz/produkt/tlakove-senz ... d6604cf017 jestli to bude fungovat bez načtení / párovaní v toyote. Případně jestli není zapotřebí koupit všechny snímače v setu 4ks. Na druhou stranu se uvádí životnost baterie 7 let (už mám 5 za sebou).
Má již někdo zkušenost s výměnou jednoho snímače tlaku pneu mimo toyotu?
Toyota Rav 4 AWD 2,0 129kW

Toyota Avensis Sedan 1,8 VVT-i 108kW
jarson
Věčnej rejpal

Re: Snímač tlaku pneu

Příspěvek od jarson »

Mas tu o tom cele niekolko kilometrové vlakno.
Mozno odpověd na tvoju otazku uz tam existuje.
Skus funkciu " hladat" :D
Co sa tyka odkazu na konkretny sbimac . Za mna , ak si si isty , ze je to ten co potrebujes tak vyskusaj. Si na allegre, tak to pripadne mozes do 14 dni zadarmo vratit.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Rici_X
Řidič

Příspěvek od Rici_X »

jarson píše: čtv 22.05.2025, 15:24 Mas tu o tom cele niekolko kilometrové vlakno.
Mozno odpověd na tvoju otazku uz tam existuje.
Skus funkciu " hladat" :D
Co sa tyka odkazu na konkretny sbimac . Za mna , ak si si isty , ze je to ten co potrebujes tak vyskusaj. Si na allegre, tak to pripadne mozes do 14 dni zadarmo vratit.
Hledal jsem hledal. Konkrétní odpovědi jsem se nedohledal. Snímač jsem objednal tak uvidím jestli budu muset někde spárovat nebo nikoliv. Někdo říká že v Toyotě (nebo jiný servis), někdo že auto samo pozná. Záleží asi na snímači a to jsem chtěl právě zjistit a proto jsem dal odkaz. Tak to zjistím na vlastní kůží ale dam vědět.

slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Ja kupujem v autickarskej predajni kde mi to hned nakoduju. Stali 37E, v pripade nejakej chyby vyriesia ako zaruku. Su to autel senzory, mam niekolko sad ziaden problem. Co usetrite na allegre.doplatite v toyote. Ano aj jeden senzor sa da kupit ale vzal by som celu sadu.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Rici_X
Řidič

Příspěvek od Rici_X »

slabostka píše: čtv 29.05.2025, 12:11 Ja kupujem v autickarskej predajni kde mi to hned nakoduju. Stali 37E, v pripade nejakej chyby vyriesia ako zaruku. Su to autel senzory, mam niekolko sad ziaden problem. Co usetrite na allegre.doplatite v toyote. Ano aj jeden senzor sa da kupit ale vzal by som celu sadu.
V Toyotě mi řekli 2500kč + práce. Do 3000kč by to mohlo vyjít celkem. Známi mi to za 200kč vyzuje, obuje a vyváži. Tak jsem to teda riskl a uvidím. Dám vědět. Zítra by měl snímač přijít.

Odpovědět

Zpět na „Rav 4“