Slovutní Mistři páni Konšelé, Magistři, Filozofové

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Slovutní Mistři páni Konšelé, Magistři, Filozofové

Příspěvek od Farock »

Čauky vážení spolumajitelé sportovních vozu Toyota Celica :D .Mám problémek a to v tom že se mi za jizdy rosvítí kontrolky a to tři:ukazatel málo oleje ta v levo potom dobyjení tod baterka na levo a kapalina neboli brzda také v levo asi to bude podle mně něaké špatné ukostření ale nemám ponětí kde to hledat v okolí motoru není krapet místečka.Takže velmi rád uvítám vaše návrhy, odhady a rady přinejmenším i přesny popis jak tento problém odstranit předem dekuji :wink:
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

si tipnu

Příspěvek od micron »

rovnou 3? A: altík se peče...zgebává>> čidla v altíku se pečou a házej nesmysly. B: chladič nechladí jak by měl... ventilatory se netočej jak by měly...vodní pumpa-s tou je zábava. C: elektrickej skrat-error...někde-->> A:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Celerak2.0Gti »

mno tak přesně tohle dělalo i mě, je to pouze povypadený konektor pod relátky co jsou u baterky ;) v úterý jsem toto řešil. stačilo to odšroubovat, oddělat spodní kryt a pořádně dotlačit konektory, jeden nebyl zacvaknutý na pojistku... tak to zkus taky zkontrolovat, od té doby je to v pohodě ;) :)
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

je to altík, na tom zavisí aby poslal proud a pak teprve to zhasne
RAV4 D-CAT
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

tak to už jsem tu řešil a stane se to když přestane dobíjet alternátor ten jsem přeměřil a vida odešel do věčných lovišť a teď mi to nedávno udělalo po umytí motoru ale po chvíli vše o.k.
rada na závěr když ti to udělá znovu vem měřák dej ho na baterii a zkus jestli to dobíjí když bude ukazovat 14.3V tak je to super když mín tak to nedobíjí a chyba bude v alternátoru
pro ty co mi nevěří zkuste zdělat klíňák od alternátoru a serva nerožne se jen kontrolka dobíjení ale i málo oleje a málo brzdové kapaliny
taky jsem se tomu divil ale prej to maj tak celici zapojený
fannda
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jo jo,me to delal altik.

Příspěvek od fannda »

Jo jo.me to delal altik
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendys »

Petr píše:tak to už jsem tu řešil a stane se to když přestane dobíjet alternátor ten jsem přeměřil a vida odešel do věčných lovišť a teď mi to nedávno udělalo po umytí motoru ale po chvíli vše o.k.
rada na závěr když ti to udělá znovu vem měřák dej ho na baterii a zkus jestli to dobíjí když bude ukazovat 14.3V tak je to super když mín tak to nedobíjí a chyba bude v alternátoru
pro ty co mi nevěří zkuste zdělat klíňák od alternátoru a serva nerožne se jen kontrolka dobíjení ale i málo oleje a málo brzdové kapaliny
taky jsem se tomu divil ale prej to maj tak celici zapojený
Jenom doplním 14,3V dává altík jenom když je studený, jak se ohřeje trochu to klesne nevím proč ale celica to tak má, každopádně neměl bys na měřit míň než 13,5V (zdroj celicatech), pokud by to nedobíjelo vůbec bude tam bezpečně pod 13V.
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

jak rikam, me to udelal povypadenej konektor u relatek... dotlacil jsem ho a v pohode, uz nic nesviti...
"Její největší problém je v tom, že se u nás nikdy oficiálně nedostala do prodeje. Byla to velká chyba…"
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
Farock
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farock »

Tak bylo to tím že jsem mněl povolený spoj u altíku ten plastový :D
Toyota Celica 2.0 turbo 4WD
My TOYOTA is fantastic
Celerak2.0Gti
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

vidis to, ja zas mel blbej kontakt jinde ;)
Celica 91 2.0 Gti 115 kW
www.motorteam.webnode.cz
www.sportovnivozy.cz
ToyotaCelicaSt
Člen Týmu

Re: Slovutní Mistři páni Konšelé, Magistři, Filozofové

Příspěvek od ToyotaCelicaSt »

Zdravím, koukám na tohle starší téma a snad mi někdo ještě odpoví po takové době. Mám motor 4A-FE a při nízkých otáčkách po zahřátí motoru začne svítit kontrolka oleje a přitom oleje je přesně kolik má být. Ale jen při zahřátí a jen při otáčkách pod 1000ot/min. :?: Tlak oleje, nebo taky altík nebo snad něco jiného? :roll:
Mirek Novotný - Hrabu se v celice jak jen to jde už od 18ti, mám soustruh, svářečku a hodně velkou dílnu. Takže Celica se u mě má hodně dobře. Jdu kolikrát raději cestou ,,co bych to sháněl, vyrobím si,,. Z toho důvodu se tady na fóru moc neukazuju.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:49, celkem upraveno 1 x.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

4Afe nemá čidlo na hladinu ale na tlak, takže buď blbě čidlo nebo tlak. Měnil jsi někdy pružinu v olejovém čerpadle. Olej máš správný? Nic moc víc tam v okruhu není, ale zase se v tom moc nevyznám.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Ale jo tak trefil sem se... s altíkem... i když konektor sem zrovna nepředpokládal, každej altík na celice bude potřebovat nový "střeva- uhlíky atd" ale to se pozná jen tak, že baterku najednou nenabíjí, nic by svítit kromě ní nemělo- a ani ta nesvítí :-) jen klesá voltage a neni na 3/4. Pamatuju si jak se mi to stalo na šumavě a jel sem do prahy bez dobíjení když mi bylo divný že je na 1/2 místo na 3/4... pěkně sem spořil energii... svítil jen na pozičky :-) radio off a modlil sem se :-) jen tak-tak :-) připadal sem si jak jouda s teslou co nemůže najít nabíjecí stanici... celkem psycho :-) když nevíš jestli dojedeš a kam... kdysi sem volal mýmu automechanikovi a odpověď byla: nooooo zkus to... možná dojedeš :-) Bylo to těsně... uff :biggrin: ale zážitek to byl... :-) někde u řitky sem už musel rožnout světla- byla tma jak to tak v řitce bejvá :-) a to už bylo psycho :-)
Jinak co se altíků týče, je lepší si nechat renovovat svuj starej Denso.... když fachal, za pár kaček od někoho, kdo to umí, než brát jinej použitej a nebo zbytečně utrácet za novej... ty japonský altíky jsou "user friendly" a jsou defakto po výměně střev nesmrtelný.
To mě tak napadlo... každou 5G to čeká... já mam tu výhodu/ nevýhodu že moje je 1989... takže to co se stalo mojí, se teprve stane dalším :-)
u toho altíku bych tedy předpokládal životnost uhlíků a střev cca do 240000 km.... 250000 což je solidní... životnost. Po renovaci máš klid na dalších 250.000km :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“