S niecim takym som sa stretol. Niekedy dlho nic, inokedy skokovo kludne aj pol nadrzky. Ale - nebolo to u tohoto motora. Pricina vsak moze byt ta ista.
Bol deravy chladic. Minimalne, ale bol. Nepodarilo sa mi zistit priamu suvislost preco raz ano a inokedy nie. Jedine co ma napadlo tak rozdielna tepelna rozpinavost hlinika vs plastu. Tieklo to tam kde sa hlinikove telo pripaja na plasovy spodok chladica. Tesnene je to gumou s ta uz celkom netesnila. Najprv rychla oprava silikonom na motory ( nie kysly - nevhodny na hlinik). Musí byt odolny glykolu. Neskor vymena chladica.
Teraz slzi podobne aj " novy " chladic. Dalsi uz nachystany.Tu je to asi konstrukcny problem, lebo kovove jazycky ktorymi sa ten plastovy dekel prichytava k telu chladica, su v jednom mieste prerusene lebo tam usti natrubok pre spodnu hadicu chladica. A v tom mieste to blbne.
Kto nechce menit jazdych 3-5rokov chladic, moze urobit to, ze tie jazycky odhne , ten plastovy spodok oddeli, gumu vyhodi a da tam dokola ten silikon na motory. Je to take riesenie jak z indickeho you tube, ale vydrzi. Servis ti to ale robit nebude, na to zabudni.
Ja som to urobil. Povodny original chladis z roku 2006 a 300tkm som takto " zrepasoval". Tlakova skuska ok, caka v garazi kym ho namontujem.
Menej casta ale mozna pricina je vadne viecko chladica. Byva nastavene na urcity tlak. Ak pusta skor, mozes to stracat cez expanzku .
Pre predstavu o com hovorim ( akoze ber to s rezervou , toto na videu je uz masaker. Ale v principe sa urobilo presne to).
https://www.facebook.com/watch/?v=94798 ... oovrepairs